TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Kunstkerstboom voor buiten  

Hoewel het gros van de mensen de kerstboom het liefst binnen neer zet, kan het ook zijn dat je opzoek bent naar een boom voor op de veranda of in de buitenkeuken. Ook hier wil je immers de kerstsfeer kunnen proeven. Daarom kijken we in dit artikel naar verschillende kunstkerstbomen die geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. 

Een kunstkerstboom voor buiten kan een waardevolle toevoeging zijn aan het interieur van jouw tuin. De kerstbomen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Van klein tot groot en voor zowel een ruim als minder ruim budget. Er is verschil in decoratie, kleur, en materiaal. De perfecte kerstboom voor jou zit er absoluut tussen! 

Zie jij jezelf al helemaal zitten op kerstavond? In de buitenkeuken onder een dekentje, genietend van het kampvuur onder het genot van een kopje warme chocolademelk. Geef toe, daar hoort toch een sfeervolle kerstboom bij?! In dit artikel duiken we wat dieper in op de verschillende soorten kunstkerstbomen en komen we erachter welke het meest geschikt is voor jouw situatie.  


Waar moet je op letten bij het kopen van een kunstkerstboom voor buiten

Bij de aanschaf van een kunstkerstboom voor buitenshuis, zijn er een aantal zaken waar je als consument goed op moet letten. Hierbij kun je denken aan het formaat van de boom, en daarmee de geschiktheid voor verschillende ruimtes. Ook bekijken we andere relevante zaken zoals materiaal, gebruiksgemak, stabiliteit, en prijs. Onderstaand zetten we al deze punten uiteen om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden. 


Formaat 

Net als reguliere kerstbomen, zijn ook kunstkerstbomen verkrijgbaar in vele soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar een smal of juist een breed model, een kort of een lang model, het kan allemaal. Wanneer je een keuze maakt op het gebied van formaat, houdt de ruimte die je beschikbaar hebt dan goed in gedachte.  

Heb jij bijvoorbeeld een korte smalle tuin, en wil je een boom die hier goed op aansluit? Dan kies je voor een hoog, doch smal model. Heb je echter een grote brede tuin, dan kun je ook kiezen voor een model met een grotere diameter.  

Meet alvorens je op bomen jacht gaat de ruimtes op. Op deze manier voorkom je een miskoopt en zit je straks niet met een boom die je nergens kwijt kunt. Dat zou namelijk doodzonde zijn.  


Materiaal 

Kunstkerstboom zijn doorgaans gemaakt van pvc, polypropyleen of een mix van deze materialen. Dit heeft een natuurlijke uitstraling en geeft dezelfde sfeer als een echte boom. Veel kwaliteit in verschil zit er niet tussen de twee verschillende materialen. Beide hebben een lange levensduur bij correct gebruik.  

Sommige bomen zijn voorzien van extra materialen, denk hierbij aan een laagje sneeuw of reeds toegevoegde ornamenten.  


Gebruiksgemak en Stabiliteit 

Wanneer je een kerstboom buitenshuis wilt gebruiken, is het logischerwijs belangrijk dat deze stabiel is. Ook is het fijn dat een boom eenvoudig op te tuigen is. Daarom nemen we deze eigenschappen nader onder de loep. 

Wanneer het gaat om stabiliteit komt een groot deel neer op de voet van de boom. Wanneer deze is gemaakt van metaal of ijzer, biedt dit doorgaans een grote mate van stabiliteit. Is de voet echter van hout of van plastic, dan bestaat de kans dat deze minder stabiel is. 

Of de voet van de kunstboom nu gemaakt is van metaal of van hout, wanneer je de boom buitenshuis gebruikt is het ten alle tijden aan te raden om deze te voorzien van een extra bevestigingsmiddel. Dit kun je bijvoorbeeld doen door middel van een touwtje rondom de stam van de boom.  

Wij begrijpen dat je geen zin hebt om een uur bezig te zijn met het optuigen van de kerstboom. Daarom is het van belang om bij aanschaf te letten op het gebruiksgemak. Kies bijvoorbeeld voor een eenvoudig scharniersysteem waarbij je de takken simpelweg alleen maar hoeft uit te vouwen. Dit scheelt tijd en energie die je veel beter kunt besteden aan leuke activiteiten, zoals het versieren van de boom! 


Budget 

Of je nu beschikt over een klein of een wat groter budget, een passende boom is er voor ieders situatie. De Spirit of Christmas is namelijk voor iedereen! De bomen in het lagere prijssegment vind je al vanaf 70 euro. Dit zijn doorgaans de kleinere modellen. 

Ben jij op zoek naar een wat grotere boom, dan kom je vaak terecht tussen de 100 en 200 euro. Daar kun je absoluut een mooie kerstboom voor aanschaffen. 

Wanneer je nog een stapje verder gaat, en op zoek bent naar een boom die reeds beschikt over verlichting en versiering, dan stijgt de prijs vaak uit boven de 200 euro.  


De beste kunstkerstbomen voor buiten: Dit is onze top 5 

Onderstaand hebben wij een top vijf samengesteld. Deze bevat vijf kunstkerstbomen voor buiten die een waardevolle toevoeging kunnen zijn aan jouw tuin. We zullen van alle modellen de verschillende eigenschappen bekijken en met elkaar vergelijken.  

Met deze lijst hopen we jou te kunnen helpen, om een boom uit te zoeken die volledig aansluit op jouw wensen en voorkeuren.  

Dit zijn de 5 beste kunstkerstbomen voor buiten van 2024:


1. Greenland Smalle Kunstkerstboom

Deze kunstkerstboom van het merk Greenland is geschikt voor kleinere buitenruimtes. De boom is met zijn 210 centimeter een lang model. Echter is deze zeer smal en daardoor handig wanneer men een kleine tuin heeft. Door zijn enorme lengte valt deze boom toch op. Ben jij dus op zoek naar een model dat niet al te veel ruimte in beslag neemt maar toch de show steelt? Dan is dit een echte kanshebber voor jou. 

Dit model is gemaakt van pvc en is geschikt voor gebruik zowel binnen- als buitenshuis. De boom is uitgerust met een driepotige, kunststof standaard. De natuurlijke groene kleur van de takken zorgt voor een prachtig plaatje in iedere ruimte. De kerstboom is eenvoudig op te tuigen, de takken hoeven slechts uitgevouwen te worden.  

Dit product is eenvoudig, doch zeer smaakvol. De boom beschikt niet over lampjes en versieringen. Uiteraard kun je deze wel los kopen, om de sfeer hiermee zelf aan de boom toe te voegen. Ook kun je een spuitbus met nepsneeuw aanschaffen. Dit geeft een mooie, sfeervolle toevoeging.  

Vergeleken met andere modellen die in dit artikel naar voren komen is deze kerstboom zeer betaalbaar. Heb je in de woonkamer reeds een mooie boom staan en ben je op zoek naar een tweede model voor buitenshuis? Dan wil je hier natuurlijk geen vermogen aan uitgeven.  

Deze kunstkerstboom voor buiten onderscheidt zich met zijn lange, doch smalle formaat. Ideaal voor in kleinere buitenruimtes.  


2. Black Box Trees Glendon Set van 2 Kerstbomen en 1 Krans met LED Verlichting 

In tegenstelling tot de andere producten, gaat het hier om een volledige buiten set. Wanneer je deze set aanschaft worden er twee kleine kunstkerstbomen van 90 centimeter geleverd, en ook een mooie krans voor aan de voordeur met een diameter van 45 centimeter. Dit pakket veranderd jouw entree in een handomdraai in een waar kerstparadijs.  

De boompjes hebben een natuurlijke groene kleur en de naalden zijn aan het uiteinde voorzien van een wit puntje. Op deze manier lijkt het net bevroren. Een ware toevoeging aan het kerstgevoel! Deze set is gemaakt van het materiaal pvc en zeer goed geschikt voor gebruik buitenshuis. De boompjes worden beide geleverd in een zwarte pot. Het is een kwestie van een geschikt plekje vinden, en je kunt gelijk genieten van jouw nieuwe kerst entree.  

Zowel de kunstkerstbomen als de krans zijn voorzien van witte LED verlichting. Deze verlichting werkt op batterijen. Dit kan een groot voordeel zijn, gezien je je niet druk hoeft te maken over het doortrekken van snoeren en het vinden van een stopcontact in de buurt. De batterij box is spatwaterdicht en heeft een timerfunctie, waardoor de verlichting automatisch uitgeschakeld wordt wanneer dit gewenst is.  

Deze set is zeer scherp geprijsd! Met de twee kunstkerstboompjes en de krans is jouw voordeur in één keer klaar. Een mooie investering in een feestelijke entree, die jij ieder jaar opnieuw met trots kan neerzetten.  

Deze set voorziet jouw entree van een goede kerstsfeer, zonder dat jij daar verder nog werkt aan hebt. Boompjes neerzetten, krans ophangen, batterijen erin, en klaar is kees! 


3. Kunstkerstboom – Kerstboom Kunstof – Echte houten stam – Met Sneeuw – Met Standaard 

Wellicht ben jij wel op zoek naar die ene unieke boom, die de ultieme kerstsfeer waar kan maken. Zoek in dat geval niet verder. Dit product kan met zijn unieke uitstraling zomaar eens aansluiten op jouw wensen. De boom is in hoogte aan te passen, aangezien deze geplaatst kan worden op de meegeleverde standaard, of met de meegeleverde houten stam als tussenstuk. De hoogte kan daarom variëren tussen de 100 en 180 centimeter. De boom heeft een diameter van 80 centimeter. 

Deze mooie groene kunstboom is gemaakt van pvc. De takken zijn versierd met sneeuw en fonkelende kristallen. Dit zorgt ervoor dat de boom er realistisch en uitermate sfeervol uitziet. De boom wordt geleverd met een echte houten stam. Dit maakt dat het algehele plaatje ook een mooie toevoeging zou kunnen zijn aan bijvoorbeeld de veranda of de buitenkeuken.  

Dit product is eenvoudig op te zetten. De takken dienen simpelweg uitgeklapt te worden en de stam dient in de standaard geschoven te worden. Bevestig dit geheel aan de voet en de kerstpret kan beginnen. De houten stam die deze boom zijn unieke uiterlijk geeft, zorgt er tegelijkertijd voor dat het een ideale oplossing is voor gezinnen met huisdieren. De lange stam zorgt er namelijk voor dat zij niet bij de boom kunnen komen en dus ook geen schade kunnen aanrichten.  

Je schaft dit unieke exemplaar aan voor een zeer zacht prijsje. Wel zo fijn, wanneer je deze boom koopt als tweede model voor in een kleinere ruimte of voor in de tuin.  

Deze boom is uniek en zorgt ervoor dat jouw boom net even anders is dan die van je buurman! 


4. Xmasdeco – Luxe Nordmann Kunstkerstboom

Deze luxe kunstkerstboom van het merk Xmasdeco kan een echte aanwinst zijn voor iedere buitenruimte. Met een lengte van 150 centimeter is de boom van gemiddeld formaat, en daarmee passend voor zowel kleinere als wat grotere oppervlakte.  

De boom is gemaakt van het materiaal pvc, en is bijna niet te onderscheiden van een echte Nordmann. Dit product is geschikt voor gebruik zowel binnen- als buitenshuis. De kerstboom bestaat uit drie delen die eenvoudig in elkaar te klikken zijn, wanneer je dit doet vouwen de takken zich automatisch uit.  

Dit product is direct klaar voor gebruik, met de LED-lampjes die reeds in de boom bevestigd zitten. Deze zorgen op hun beurt voor een super sfeervol resultaat. Daarnaast scheelt het jou weer een hoop werk! Uiteraard kun je wel nog overige kerstversiering toevoegen, om de boom nog meer te laten stralen. Deze hierbij aan nepsneeuw, slingers of kerstballen. 

Deze boom is in vergelijking met andere modellen aan de prijzige kant. Echter, de ingebouwde verlichting scheelt je een hoop werk en ook het gebruiksgemak van de boom is optimaal. Je betaalt dus wel voor een mate van luxe en gemak. 

Een boom die niet van echt te onderscheiden is, ontzettend eenvoudig in gebruik is, en inclusief sfeervolle verlichting wordt geleverd, dat is de belofte van Xmasdeco.  


5. Kunstkerstboom ‘King Tree’ – Inclusief Verlichting & Versiering – 250 LED lampjes

Deze kunstkerstboom van 180 centimeter hoog heeft een luxe uitstraling. Het is een redelijk groot model, en de boom is geschikt voor grotere binnen- of buitenruimtes. Jij bent helemaal klaar voor de kerst met deze prachtige boom van het merk Black Box. 

Dit product is gemaakt van een mix van polyetheen en pvc, en heeft een frisse groene kleur. De boom heeft een stalen, vierpotige voet waarmee hij stevig op zijn plek blijft staan. Klanten zijn doorgaans zeer tevreden over de kwaliteit van dit product.  

Nog een reden dat de boom zeer geliefd is, is vanwege de meegeleverde verlichting en versiering. De boom is dus niet alleen voorzien van LED-verlichting, ook alle versieringen zoals diverse kerstballen worden meegeleverd. Met dit model ben je dus echt in één keer klaar. 

Deze volledigheid is echter ook terug te zien in de prijs. Deze kunstkerstboom valt in een hoge prijsklasse. Logisch, als je kijkt naar alle extra’s. Wel kun je meerdere seizoenen plezier hebben van deze boom. We kunnen zeker stellen dat dit product een goede investering is.  

Zonder enige twijfel onderscheidt dit exemplaar zich met de vele extra’s die het bevat, denk hierbij aan de 250 LED-lampjes en alle overige kerstversiering.  


Bekijk ook de beste kunstkerstbomen van 2024

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *