TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste stormparaplu van 2024

Een regenparaplu is ideaal voor de kleine regenbuitjes, maar wat nou als er een echte storm op komst is en jij er doorheen moet? Dan heb je niet genoeg aan een normale paraplu. Die zullen de regen en wind niet lang overleven. Voor deze omstandigheden kun je het beste een stormparaplu aanschaffen. De beste stormparaplu’s die je hieronder gaat treffen, kunnen windsnelheden tot wel 100 KM per uur tegenhouden zonder teveel moeite en zonder om te klappen. Een normale paraplu doet dit ze echt niet na en was allang omgeklapt. Dus ben jij op zoek naar een stormparaplu, maar kun je geen keuze maken? Lees hieronder verder voor de top 5 beste stormparaplu’s van 2024!


1. TravelMore Automatische Stormparaplu – zwart

Je kunt niet zelf het weer bepalen, maar je kunt jezelf er wel tegen beschermen. En dat kan door deze stormparaplu van TravelMore. Het is niet ingewikkeld: hij opent en sluit met één druk op de knop, is licht in gewicht en heeft een handig formaat. Je bent letterlijk beschermd tegen weer en wind, want de paraplu houdt wind tot wel 100 KM per uur tegen. Het is dus een erg stevige paraplu

Hoe is hij bestand tegen zo’n grote windkracht? Waar de meeste paraplu’s 6 tot 8 componenten hebben, heeft de TravelMore paraplu een frame van 9 stevige aluminium componenten. En ze zijn ook nog eens verstevigd met glasvezel. Dit geeft extra stabiliteit en flexibiliteit, waardoor de hoge windsnelheden opgevangen kunnen worden. Ook is hij waterafstotend en sneller droog dan andere materialen. Hij hoeft dus niet lang te drogen voor je hem weer kan opbergen. Ook krijg je een beschermhoes bij je paraplu. De afmetingen wanneer de paraplu opengeklapt is, zijn 56 x 95 cm.

Advies: Schud de paraplu goed uit en laat deze drogen voor deze weer wordt ingeklapt. Zo voorkom je roest en verleng je de levensduur.

Op zoek naar de beste opvouwbare paraplu? Bekijk hier onze top 5


2. Beefree Automatische Stormparaplu

In tegenstelling tot de vorige stormparaplu heeft deze zelfs een 10-delig glasvezel frame. Dit geeft extra stevigheid, maar ook deze is windproof tot 100 KM per uur. Ook heeft het doek een dubbele laag voor nog meer stevigheid. Hoe meer panelen, hoe sterker je paraplu. En de dubbele laag zorgt ervoor dat wanneer er wind onder je paraplu komt dit doorgelaten wordt. Zo krijgt je paraplu niet de kans om te klappen.

Met een druk op de knop opent en sluit de paraplu automatisch. Niet ingewikkeld dus. Het materiaal waarvan hij gemaakt is, is waterafstotend en droogt snel. Bij aankoop krijg je er ook een beschermhoes bij.

Let op: schud de paraplu goed uit en laat deze drogen voor hij weer wordt ingeklapt. Zo voorkom je roest en verleng je de levensduur. Bij wind is het belangrijk dat je de paraplu in de richting van de wind houdt en dat de wind niet onder de paraplu komt, hiermee voorkom je dat de paraplu omklapt.


3. Falcone Golf Stormparaplu – zwart

Ook deze paraplu heeft weer een extra stevig dubbel frame. En dit in combinatie met het grote doek heb je de zekerheid dat je in de meest rare weersomstandigheden droog blijft. Het is natuurlijk een stevige en grote paraplu, maar door een zwart rubber handvat ligt hij toch lekker in de hand. En heb je hem niet nodig? Dan kun je hem opbergen in de meegeleverde beschermhoes.

De paraplu heeft een nadeel: hij is erg groot. De kans bestaat dus dat je op straat tegen een lantaarnpaal aanloopt. Ook is de steel lang, waardoor het handvat ver naar beneden staat. Dit zet extra druk op de paraplu, terwijl je juist niet wil dat hij omklapt. Wel is de paraplu groot genoeg voor twee personen om eronder te lopen.


4. Senz Original Stormparaplu – Shiny Silver

Let op: dit is geen inklapbaar model wat in je handtas past.

De Senz original is comfortabel, stijlvol en zo ontworpen dat hij niet zal omklappen. Ook niet wanneer het stormt. En dat is natuurlijk wat je zoekt in een stormparaplu. De vorm is hier voor gemaakt. Hij drijft op de wind en is hierdoor makkelijk met 1 hand vast te houden. De vorm zorgt er ook voor dat goed zicht houdt en dat je nooit meer iemand bezeert. Je hoeft niet bang te zijn voor de zon, want hij heeft een UV-beschermlaag.

Handig formaat, makkelijk mee te nemen en erg prettig bij een flinke bui. Kortom: top kwaliteit voor een mooie prijs. En hij is ook nog beschikbaar in meerdere leuke kleuren! En als je hem dan wil opbergen kan dit in de beschermhoes met schouderriem. Hij is heel ideaal.


5. Impliva StorMaxi Stormparaplu – zwart

Deze paraplu is net als de vorige zo ontworpen dat hij door de wind kan glijden. Zo kan hij windsnelheden tot wel 100 KM per uur trotseren. Hij staat voor duurzaamheid. Het is het beste om in een product niet meer materiaal te gebruiken dan nodig is, en dat is het geval bij deze paraplu. Daarom is hij door KASSA (het VARA tv-programma) ook geprezen om zijn efficiënte materiaalgebruik. En hij blijft heel in de meest gekke weersomstandigheden. Het nadeel aan deze paraplu is dat het design niet gemaakt is om in te klappen. Maar voor wat hij kan is de prijs echt perfect. Je moet alleen even leren hoe je met hem om moet gaan als je het nog niet gewend bent.


Wat is de beste stormparaplu?

Wij vinden de TravelMore Automatische Stormparaplu de beste stormparaplu van dit moment. Hij is erg stevig en kan wind aan tot 100 km per uur. Ook is hij opvouwbaar, zodat hij makkelijk in je tas op jas past.

Wanneer is het een goede stormparaplu?

Een goede stormparaplu moet natuurlijk tegen buitengewoon veel wind kunnen. Je hebt paraplu’s die na een beetje wind al helemaal uit elkaar vallen, maar je hebt ook “storm” paraplu’s die gemaakt zijn op veel wind. Wij hebben hier een Top 5 lijstje van gemaakt.


Bekijk ook: Top 5 beste paraplu’s van dit moment

Was dit artikel behulpzaam?

One thought on “Beste stormparaplu van 2024

  • 17 november 2021 om 16:25
    Permalink

    Ik heb een Senz gekocht, en ben er heel tevreden over! Die shiny silver vond ik niet zo mooi, maar ze hebben hetzelfde model ook in rood, blauw, groen en zwart. Ik heb de groene stormparaplu. Heel blij mee!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *