TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste terrasverwarmers op voet

We hebben in Nederland helaas niet altijd het geluk van warme zomers met hoge temperaturen. En ook onze na-zomers en het voorjaar zijn vaak net niet warm genoeg om lekker, het liefst zonder jas, buiten te kunnen zitten. Maar, zoals het de echte Hollander betaamt, zitten we natuurlijk wel graag buiten. We willen ten slotte zo lang mogelijk van de tuin en het terras kunnen genieten en fijne barbecues organiseren voor vrienden en familie. Het is daarom jammer als je na een fijne avond, door de kou naar binnen wordt gedreven. Met een terrasverwarmer zou dat verleden tijd moeten zijn. Veel horecagelegenheden maken al gebruik van terrasverwarmers, maar ook in steeds meer tuin terrassen maakt de terrasverwarmer zijn opkomst. Om je goed op weg te helpen bespreken we vandaag de top 5 beste terrasverwarmers op voet.


Wat is nu een terrasverwarmer?

De naam van de terrasverwarmer verklapt eigenlijk al zijn hoofddoel: het terras verwarmen. Het gaat hier om een compacte verwarming die je buiten kunt plaatsen om zo jezelf en gasten op het terras te kunnen verwarmen. Zo kun je niet alleen tijdens een koele zomeravond, maar ook in de lente, herfst en wintermaanden genieten van je tuin, overkapping, serre of terras. De plaatsing van een terrasverwarmer verschilt per merk en model. Zo heb je terrasverwarmers die je aan een muur of pilaar plaatst, terrasverwarmers die je aan het plafond hangt en terrasverwarmers op een voet die je gemakkelijk op de grond zet en met handige wielen door de tuin verplaatst.


Welke soorten terrasverwarming zijn er?

Terrasverwarmers kunnen op verschillende manieren voor verwarming zorgen, hiermee doelen we natuurlijk op de verwarmingsbron. Denk daarbij aan verwarming door vuur, gas, maar ook elektrische, beter bekend als infrarood, verwarmers. Elke type verwarming heeft zo zijn eigen voor en nadelen. De meeste terrasverwarmers werken op gas, propaan of aardgas, en infrarood. Het grote verschil is het volgende: gasverwarmers verwarmen de ruimte, terwijl infrarood verwarmers objecten verwarmen. Dit betekent dat terrasverwarmers op gas vaak een groter oppervlak van een terras op kunnen warmen, waar infrarood terrasverwarmers sneller personen opwarmen.

Heb je uiteindelijk besloten dat een terrasverwarmer op gas het beste bij je past, hou dan net wat extra rekening met veiligheid. Zorg ervoor dat er genoeg ventilatiemogelijkheden rondom de gas verwarmer is. Doe je dit niet dan ontstaat er een zuurstof te kort en bestaat er de kans op CO2 vergiftiging. Een gasverwarmer is daarom niet ideaal voor onder een serre, maar kan wel perfect buiten of onder een terrasoverkapping gebruikt worden. In onze lijst van de top 5 beste terrasverwarmers op voet vindt je een combinatie van soorten terrasverwarmers.


Waarom moet je op letten bij de aanschaf van een terrasverwarmer?

Kwaliteit is bij elk stukje apparatuur erg belangrijk, zo ook bij een terrasverwarmer. Hoe groter je terras, des te groter de oppervlakte die je moet verwarmen. Hou daar ook rekening mee wanneer je onderzoek aan het doen bent over welke terrasverwarmer je aan gaat schaffen. Het aantal watt is daarin erg belangrijk. Met het aantal watt in de lamp wordt bepaald hoeveel warmte de terrasverwarmer genereert en dus wat voor oppervlakte je ermee kunt verwarmen.  

Ook het design van de terrasverwarmer is ontzettend belangrijk. Je wil immers dat deze naadloos aansluit op het ontwerpt van je tuin en terras. Ondanks de verschillende manieren om een terrasverwarmer te plaatsen, is een terrasverwamer op voet het meest populair. Deze past op vrijwel elke ondergrond en is gemakkelijk te verplaatsen. Zo kun je hem regelmatig verzetten naar het beste plekje in je tuin of terras.

Nu we meer hebben geleerd over de soorten terrasverwarmers, en weten waar we bij de aanschaf van een terrasverwarmer op moeten letten, is het tijd voor de volgende stap: De top 5 beste terrasverwarmers op voet.


Beste terrasverwarmers op voet: Dit is onze top 5:

We weten inmiddels waar je op moet letten bij de aanschaf van een terrasverwarmer. Maar welke terrasverwarmers zijn nu het beste? We bespreken daarom hier de top 5 beste terrasverwarmers op voet.

Dit zijn de 5 beste terrasverwarmers op voet van 2024:


1. MaxxGarden Terrasverwarmer Op Voet

MaxxGarden Flameheater
MaxxGarden Flameheater

De terrasverwarmers van MaxxGarden zijn ontzettend populair, en dat is ook niet zo raar. Deze terrasverwarmer op voet is gemakkelijk naar elke hoek van je terras te verplaatsen vanwege zijn makkelijke wieltjes onderaan de voet. Met een maximaal vermogen van 13.000 watt en een hoogte van ruim 2 meter kun je met deze terrasverwarmer een groot oppervlak verwarmen waardoor zowel je voeten als de rest van je lichaam lekker warm blijven. Deze terrasverwarmer is uiterst populair vanwege zijn sterke vermogen, makkelijke verplaatsbaarheid en natuurlijk een aantrekkelijke prijs. Hierdoor heeft hij een terechte plek in onze top 5 beste terrasverwarmers op voet.


2. Arpe Sears Flameheater RVS 190 cm

 Arpe Sears Flameheater RVS 190 cm
Arpe Sears Flameheater RVS 190 cm

De Arpe Sears Flameheater RVS heeft de elegante uitstraling die je ook op het terras van menige strandtenten zult aantreffen. Het is een zeer elegante heater op gas en kan een terras tot 10 vierkante meter met gemak verwarmen. Vanwege zijn lengte van 190 centimeter past hij makkelijk onder een overkapping, maar ook op een terras.

Hoe warm je de terrasverwarmer wil hebben stel je gemakkelijk in met de variabele instellingen op de heater. Dit is een van de redenen waarom hij een plek krijgt in onze top 5 terrasverwarmers op voet. De Arpe Sears is extra veilig omdat de gasvlam die het terras verwarmd omhuld is door een Kolom van glas. Zo kan niemand per ongeluk het vuur aanraken en brand het gas gelijkmatig op zonder daarbij warmte en energie te verspillen. De prijs is in verhouding hoger dan andere heaters, maar je krijgt er een hele hoop voordelen voor terug.


3. Sunred Propus Loungeheater LH15 Terrasverwarmer op voet

 Sunred Propus LH15
Sunred Propus LH15

De Sunred Propus Loungeheater H15 is niet alleen ontzettend effectief in het verwarmen van je terras, maar is ook nog eens een echte blikvanger voor je tuin. De strakke afwerking van deze heater geeft elk terras of eethoek een moderne afwerking en verwarmt precies daar waar je het nodig hebt. Op vol vermogen heeft de Sunred Propus de mogelijkheid om ruim 25 vierkante meter aan terras te verwarmen, wat best een flink oppervlak is.

Een van de redenen waarom de Sunred Propus Loungeheater H15 voorkomt in onze top 5 beste terrasverwarmers op voet is zijn gewicht. Omdat de heater ongeveer 11 kg weegt, lichter dan mening concurrent, zijn er onderaan de body wieltjes bevestigt waarmee je hem makkelijk verplaatst. Daarnaast ben je met de slimme omvalbeveiliging ervan verzekert dat er niet snel vervelende ongelukjes zullen ontstaan. Tot slot is de Sunred Propus LH15 gemaakt van stevig aluminium en een stalen behuizing. Hierdoor is hij ontzettend duurzaam en kan hij voor meerdere jaren mee.


4. Scientec Patioheater SH20ASR

Scientec Patioheater SH20ASR
Scientec Patioheater SH20ASR

De Scientec Patioheater is een heater met infraroodstraling. Infraroodstraling heeft ontzettend veel voordelen. Zo is het milieuvriendelijker dan reguliere gas terrasverwarmers, omdat infrarood geen afvalstoffen uitstoot. Daarnaast is er, in tegenstelling tot gas, geen voorverwarming nodig. Infrarood heaters zijn met een druk op de knop warm.

De Scientec Patioheater heeft een vermogen van maar liefs 2000 watt, waarmee je een groot stuk terras met meerdere mensen warm kunt houden. Hij is daarnaast gemakkelijk op afstand te bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening. Ben je dus op zoek naar een upgrade op het gebied van terrasverwarming? Ga dan voor het unieke ontwerp van de Scientec Patioheater met Infrarood verwarming.


5. Eurom Flameheater Terrasverwarmer op voet

 Eurom Flameheater
Eurom Flameheater

De Eurom Flameheater is een terrasverwarmer op voet die werkt met gas. Met de aanwezigheid van zijn Turbo-top wordt de gasvlam makkelijk omgezet naar stralingswarmte. Met een druk op de knop stel je gemakkelijk in hoe warm je de terrasverwarmer wil hebben. Hij heeft namelijk een vermogen van 5000 tot 9000 watt. Daarnaast is hij ontzettend gebruiksvriendelijk en zeer veilig. Zo zit er op de Eurom Flameheater een oververhittings- en omvalsbeveiliging, hij ontsteekt elektrisch en heeft wieltjes onderaan de voet waarmee je hem makkelijk van de ene naar de andere plek verplaatst.

Het verschil met andere terrasverwarmers is dat de hitte in de Eurom Flameheater laag begint, waar het normaal hoog in de heater zit. Daarnaast komt de hitte van de vlammen, en niet van het gas. Dit is niet alleen veiliger, maar zorgt ook nog eens voor extra warmte. 

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *