TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Potgrond voor de moestuin

Potgrond is onmisbaar voor de moestuin. Bijvoorbeeld om jouw zelfgekweekte groenten van de juiste voedingsstoffen te kunnen voorzien. Deze aarde is ook een bodemverbeteraar. Dat is vooral belangrijk voor de structuur van de bodem. Deze moet voldoende water kunnen absorberen, maar de bodemstructuur moet tegelijkertijd ook luchtig zijn. Zo kunnen de wortels van de plantjes voldoende zuurstof tot zich nemen. Maar welke potgrond voor de moestuin is het meest geschikt? En uit welke verschillende soorten kun je kiezen?

Zelf groenten verbouwen in de moestuin is leuk om te doen. Zeker als de groei voorspoedig verloopt. Dan kun je namelijk genieten van een rijke oogst. Als je op zoek bent naar aarde voor in de moestuin, zijn er verschillende soorten potgrond waaruit je kunt kiezen. Je kunt namelijk universele potgrond gebruiken, maar er bestaat ook biologische en organische aarde. Deze potgrond bevat geen chemische toevoegingen en heeft milieuvriendelijke eigenschappen. Maak een keuze uit onze top 5 beste potgrond voor in de moestuin.


Verschillende soorten potgrond voor de moestuin

Er zijn best wat verschillende soorten aarde die geschikt zijn voor de moestuin. Omdat het om kruiden en groenten gaat die je later wilt eten, zijn een aantal dingen belangrijk. Je kiest bijvoorbeeld liever niet voor potgrond met chemische bestanddelen. Dat kan de smaak van jouw zelfgekweekte groenten behoorlijk aantasten. Daarnaast zijn deze chemische toevoegingen in potgrond natuurlijk ook niet goed voor jouw gezondheid.

Als je op zoek bent naar de beste potgrond voor in de moestuin, kies je bij voorkeur voor biologische of organische aarde. Deze grond voorziet het gewas van de voeding die het nodig heeft en zorgt tevens voor een prima bodemstructuur. Je kunt potgrond gebruiken om de structuur en balans van de bodem te herstellen, maar ook bij het inplanten van stekjes. Zo voorzie je jouw kruiden, groenten en fruit uit eigen moestuin van een gezonde start.


Beste potgrond voor in de moestuin: dit is onze top 5

Potgrond gebruik je in de moestuin, maar natuurlijk ook in kruidenbakken of kweekkassen. Bijvoorbeeld voor het opkweken van jonge plantjes die je nog niet direct in de volle grond kunt plaatsen. Deze aarde bevat voldoende voeding voor de eerste maanden. Daarnaast houdt deze potgrond de bodem van de moestuin in uitstekende conditie.

Dit zijn de 5 beste potgronden voor in de moestuin van 2024:


1. Pokon Bio Moestuin Grond – 20 Liter

Deze potgrond van Pokon is zeer geschikt voor het kweken van groenten en fruit. Natuurlijk in jouw eigen moestuin. Deze aarde bevat voldoende meststof voor 100 dagen. De potgrond verbetert de bodemstructuur en kan tevens worden gebruikt bij het uitplanten. De aarde bevat biologische en natuurlijke bestanddelen. Voorbeelden zijn compost, turf, kalk en andere belangrijke nutriënten. Deze Pokon Bio moestuin grond heeft goede absorberende eigenschappen, zonder de bodem te verzwaren. Daarnaast is de aarde ook voorzien van een MPS-certificaat wat betekent dat de potgrond op duurzame wijze is geproduceerd. Pokon Bio potgrond voor in de moestuin zit verpakt in zakken van 20 liter.


2. La Plaine Chassart Potgrond – 20 Liter

Deze potgrond van La Plaine Chassart is zeer geschikt voor gebruik in de moestuin. De aarde kan worden gebruikt als bodemverbeteraar of als extra voeding. De grond is verrijkt met diverse belangrijke voedingsstoffen die van essentieel belang zijn voor jonge groente- en fruitplanten. Deze potgrond voor in de moestuin bevat ondere kalk en magnesium voor een gezonde groei. De samenstelling bestaat daarnaast uit diverse pure turfsoorten en kunstmest. Deze potgrond is ook geschikt voor gebruik in kassen.


3. DCM Potgrond Groenten & Kruiden – 30 Liter

Deze Ecoterra potgrond van DCM heeft een unieke samenstelling. Je kunt deze potgrond prima in de keuken gebruiken voor het kweken van allerlei soorten groenten en kruiden. Deze aarde bevat toegevoegde meststoffen. Ze voorzien de plantjes in je moestuin of kruidenbak van de voeding die ze nodig hebben. Tot wel 100 dagen lang. Deze potgrond kun je ook gebruiken voor het verpotten van verse kruiden en jonge groenteplanten. Bijvoorbeeld van de kruidenkas naar de volle grond. Een zak DCM Ecoterra potgrond voor het kweken van groente en kruiden heeft een inhoud van 30 liter.


4. Cellmax Biologische Potgrond – 50 Liter

Biologisch groenten verbouwen in de moestuin begint met de potgrond van Cellmax. Deze aarde wordt op duurzame wijze geproduceerd. De potgrond bevat veenplanten, mineralen, veenmos en schorscompost. De componenten zijn voor 50% gerecycled. Alle bestanddelen worden gecontroleerd en zijn vrij van chemische stoffen. Deze bio potgrond voor in de moestuin bevat voldoende meststof voor 4 tot 6 weken. Zeewier, kalk, en mineralen zorgen voor een optimale bodem conditie. Deze aarde kun je gebruiken voor het kweken van groenten en kruiden. Ook verpotten of uitplanten is mogelijk. De potgrond heeft het RHP-keurmerk en is dus 100% veilig in gebruik. Deze veganistische en biologische potgrond zit verpakt in zakken van 50 liter.


5. DCM Potgrond Universeel – 70 Liter

Deze universele potgrond van DCM is geschikt voor de moestuin. Bijvoorbeeld voor het kweken van je eigen groenten of kruiden. De aarde is op een organische manier bemest en voorzien van een RHP-keurmerk. Dat betekent dat de aarde veilig kan worden gebruikt voor planten die geschikt zijn voor consumptie. Deze potgrond voor in de moestuin bevat voldoende voedingsstoffen voor maar liefst 100 dagen. De grond kan worden ondergespit, maar ook worden gebruikt voor het opkweken van jonge sla plantjes of kruiden in een kas. De zak met DCM universele potgrond heeft een inhoud van 70 liter.


Potgrond voor de moestuin binnen en buiten gebruik

Natuurlijk is er niets leuker dan zelf groente verbouwen in je eigen moestuin. Dat doe je met potgrond die daarvoor is geschikt. Daarmee voorzie je de planten niet alleen van de juiste voedingsstoffen, maar verbeter je ook de bodem. Deze blijft luchtig van structuur en kan voldoende water vasthouden. Kies voor universele potgrond voor de moestuin of maak gebruik van organische aarde voor binnen of buitengebruik. Bijvoorbeeld als je jonge en kwetsbare plantjes eerst wilt voorzaaien in de vensterbank of een kweekkas. Door te kiezen voor één van de soorten potgrond uit onze top 5, profiteer je van een gezonde moestuin waarin je zelf de lekkerste groenten kweekt!

Ben je specifiek op zoek naar de beste potgrond voor binnen en buiten gebruik? Dit zijn de 5 beste volgens ons.


Op zoek naar de beste potgrond van 2024? Bekijk hier onze top 5!

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *