TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Speelhuisje met glijbaan en schommel

Een speelhuisje met glijbaan en schommel is de droom van ieder kind. Deze speelattributen voorzien jouw kleintjes namelijk van uren speelplezier. Ze kunnen onbezorgd schommelen tot aan de horizon én veilig van de glijbaan roetsjen. Vaak zijn deze speelhuisjes met een glijbaan en een schommel ook nog uitgerust met andere leuke speelattributen. Bijvoorbeeld een zandbak, klimrek of een touwladder. Sommige huisjes kun je zelfs ook nog uitbreiden. Zo heb je dus maar één houten speelhuis nodig voor verschillende soorten vermaak.  

Wil je jouw kinderen verrassen met hun eigen speelhuisje van hout met een schommel en een glijbaan? Dan zijn er een aantal dingen waar je moet letten. In de eerste plaats is de veiligheid natuurlijk belangrijk. Ook het materiaal is iets om rekening mee te houden. Vaak worden de speelhuisjes gebouwd van geïmpregneerd hout. Deze houtsoort vereist het minste onderhoud en heeft een lange levensduur. Zowel de schommel als de glijbaan zijn van hoogwaardig kunststof. We hebben de beste 5 speelhuisjes voor je op een rij gezet. 


Diverse soorten speelhuisjes met schommels en glijbanen 

Er zijn heel veel verschillende soorten speelhuisjes waaruit je een keuze kunt maken. Van kleine compacte huisjes met een schommel, tot aan grote speelhuizen met een lange glijbaan. De keuze die je maakt is natuurlijk afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt. Als jouw kindjes naast schommelen en glijden ook houden van klauteren en klimmen, dan kun je kiezen voor een speelhuisje met uitgebreide mogelijkheden. Bijvoorbeeld een klimrek of een glijbaan met wateraansluiting. Handig voor in de zomer natuurlijk! 

Kies voor een speelhuisje met glijbaan en schommel in de vorm van een piratenschip of een strandhuis. Zo beleven ze thuis de meest leuke avonturen. Gewoon in de achtertuin en onder jouw toeziend oog. In deze top 5 voorzien we je van de beste speelhuisjes voor kinderen. Natuurlijk hebben we de attributen getest op veiligheid, duurzaamheid én fun factor. Zo weet je namelijk zeker dat jouw kleintjes niet uitgespeeld raken. Alleen, met broertjes of zusjes én met vriendjes. Welk speelhuisje wil jij graag in de tuin? 


Speelhuisje met glijbaan en schommel: dit is onze top 5

Er zijn zoveel verschillende soorten speelhuisjes, dat het maken van een goede keuze best lastig kan zijn. Hoewel je al weet dat je graag een speelhuisje met een glijbaan en schommel wilt, moet je ook nadenken over de afmeting en de uitbreidingsmogelijkheden. Door een keuze te maken uit onze top 5 speelhuisjes voor kinderen, doe je altijd een goede aankoop: 

Dit zijn de 5 beste speelhuisjes met glijbaan en schommel van 2024:


1. Wickey Turboflyer Speelhuisje

De Wickey Turboflyer is een compleet speelhuisje voor kinderen. Het huisje is gemaakt van geïmpregneerd hout. Kindjes kunnen gebruik maken van speelattributen zoals een glijbaan, schommel, klimwand, klimtouw en een zandbak. Dit houten speelhuisje heeft een ladder die ze naar het platform van 90 cm hoog brengt. Het huisje heeft een schattig puntdak van weerbestendig doek, een sierlijke markies, een telescoop én een telefoon. Dit speelhuisje met glijbaan kan worden uitgebreid met een extra schommel. Het huisje heeft meerdere handgrepen voor een stevige en veilige houvast tijdens het klimmen en klauteren. De afmeting van dit speelhuisje met glijbaan en schommel is 4.4 x 2.53 x 2.45 meter.  


2. AXI Beach Tower Speelhuisje Met Glijbaan en Schommel

Dit speelhuisje voor kinderen met glijbaan en schommel is een aanwinst voor de tuin. Het strandhuisje heeft trendy kleuren in grijs en wit. De strand toren heeft een platformhoogte van 117.5 cm. Het huisje heeft een puntdak en staat op houten palen. De glijbaan heeft een lengte van 228 cm. De schommel kan variabel worden geplaatst. Dat kan aan de linker en rechterzijde van dit speelhuisje voor kinderen. Onder de toren bevindt zich een zandbak. Hier kunnen jouw kindjes urenlang zandtaartjes bakken. Het platform is te bereiken via een houten trap. Dit speelhuisje met glijbaan en schommel heeft een afmeting van 349 x 283.6 x 241.9 cm. 


3. Wickey Smart Ranger Speelhuisje

Dit speelhuisje met glijbaan en schommel is voor echte avonturiers. Het houten huisje heeft verschillende niveaus en een balustrade. De glijbaan heeft een wateraansluiting. Aan de zijkanten van het speelhuis bevinden zicht 2 houten trappen. Het huisje is uitgerust met een schommel én een nestschommel. Ook kunnen jouw kleintjes gebruik maken van 10 extra klimstenen, een heus piratenstuur met telescoop en telefoon. De handgrepen maken het speelhuisje nog veiliger. Laat jouw kindje boodschappen doen in het winkeltje met afdak en ramen, of laat ze urenlang spelen in de overdekte zandbak. Dit speelhuisje met schommels en glijbaan heeft een afmeting van 5.53 x 4.73 x 3.9 meter. 


4. Backyard Discovery Buckley Hill Speelhuisje

Dit speelhuisje met glijbaan en 2 schommels is uitgevoerd in de kleur groen. Dit avontureneiland past dus perfect binnen de groene omgeving van jouw tuin. Het doek van de toren is weerbestendig. De glijbaan heeft een lengte van 183 cm. Aan de zijkant is plaats voor 2 verstelbare band schommels. In het clubhuis komt jouw kindje bij van alle avonturen. Deze is veilig afgezet met hout en gaas en voorzien van een krijtbord. Het clubhuis is te bereiken via een schuine houten trap met klimwand. Onder deze klimwand is er plaats voor een zandbak. Dit speelhuis van cederhout heeft een afmeting van 310 x 270 x 230 cm. 


5. Wickey ArcticFlyer Speelhuisje Met Glijbaan en Schommel

Dit speelhuisje met glijbaan en schommel heeft de vorm van een piratenschip. Het huisje is gemaakt van geïmpregneerd hout en voorzien van veel extra’s. Zo kunnen jouw kindjes gebruik maken van een glijbaan met wateraansluiting, een schommel, klimwand, touwladder, een roer, telescoop en telefoon. Via de houten hangbrug lopen jouw piraten van de boeg van het schip naar het overdekte huisje met Wickey vlag en weerbestendig zeil. Dit speelhuisje met glijbaan en schommel heeft zelfs 2 zandbakken, schotten met openingen én een vaarroute naar schateiland. De handgrepen zorgen ervoor dat jouw avonturiers veilig kunnen klimmen. De afmeting van dit speelhuis is 6.3 x 5.0 x 2.7 meter. 


De leukste speelhuisjes voor in de tuin

Je kunt een kind niet beter verrassen dan met een mooi houten speelhuisje. Hier kunnen ze hun fantasie volop in kwijt. Ze hoppen van de zandbak naar de schommel, terug over de glijbaan om vervolgens via de touwladder weer op het platform te laden. Maak je klaar voor een heerlijke reis naar de ruimte of laat jouw kindjes de woelige zeeën trotseren. 


Op zoek naar de beste speelhuisje van 2024? Bekijk hier onze top 6

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *