Parasolvoet op wieltjes

Een parasolvoet op wieltjes is onmisbaar in de tuin én op het terras. Je plaatst ze overal waar je wilt kunnen genieten van schaduw. En dat is handig, zeker in de zomerperiode. Deze steunen zijn behoorlijk zwaar. Dat is nodig, want zo houden ze de parasol stabiel en hoef je niet bang te zijn dat ze omwaaien tijdens een windvlaag. Door het zware gewicht kan het verplaatsen wel voor wat problemen zorgen. Door te kiezen voor een parasolvoet met wieltjes heb je daar geen last van. Deze verrijd je moeiteloos naar elke gewenste plaats.

In jouw zoektocht naar de beste parasolvoet op wieltjes is er flink wat keuze. Niet alleen in de uitvoering en kleur, maar ook qua gewicht. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een parasolvoet op wielen van 90 kg, maar er bestaan ook lichtere voeten. Bijvoorbeeld als je een kleine parasol hebt. Om een goede aankoop te kunnen doen, moet je weten waar een parasolvoet met 4 wielen aan moet kunnen voldoen. In dit artikel lees je er alles over. Zo kun jij deze zomer optimaal genieten van de zon én de schaduw.

Waar op letten bij de aankoop van een verrijdbare parasolvoet met wielen?

Een parasolhouder of voet kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Kunststof, natuursteen en beton zijn veelvoorkomend. Elk materiaal heeft zijn eigen specifieke kenmerken en uiterlijk. De keuze die je hierin maakt is vooral persoonlijk. Een natuurstenen parasolvoet op wielen van 90 kg of 60 is daarbij het meest duurzaam. Ze hebben ook de langste levensduur en passen heel goed bij de omgeving van tuin of terras.

Een parasolvoet van beton is bestand tegen vrijwel alle weertypen. Pas alleen wel op met echte vrieskou. Dat kan de betonnen houder barsten. Een voet van kunststof is leverbaar in verschillende kleuren én is makkelijk te reinigen. De inhoud is vaak verzwaard met steen of beton. Er bestaan ook voeten die je kunt vullen met water. Deze zijn over het algemeen wat goedkoper en minder stabiel. Zeker als je deze wilt gebruiken voor een forse parasol.

Beste parasolvoet met wieltjes: dit is onze top 5

Of je nu op zoek bent naar een parasolvoet in de kleur zwart met wieltjes of een zware voet van 90 kg. Aan de hand van onze top 5 maak je altijd een goede keuze. We hebben deze verrijdbare parasolvoeten namelijk getest op stabiliteit en gebruiksgemak. De top 5 biedt dus alleen plaats aan de beste parasolvoeten met 2 of zelfs 4 wielen.

Dit zijn de 5 beste parasolvoeten met wieltjes van 2023:


1. Gamiello parasolvoet en plantenbak met wielen

Deze parasolvoet met 2 wielen is tegelijkertijd een handige plantenbak. Zodra je deze bak vult met aarde weegt hij 18 kilo. Voldoende voor middelgrote tot grote parasols. De bloembak heeft een inhoud van 5 liter. Deze is tevens voorzien van een handig handvat aan de voorzijde en 2 grote kunststof wielen aan de achterzijde. Het verplaatsen van deze parasolvoet is dus heel eenvoudig. Je kunt deze 2-in-1 parasolvoet op wielen gebruiken voor parasols met een doorsnede van 25-56 millimeter. De parasol zet je vast door middel van 2 stevige pinnen van metaal en een knop waarmee je de diameter kunt verstellen.

Dit is een erg mooie parasol voet met wielen die zeker het proberen waard is! Hij is overigens ook verkrijgbaar in het groen of wit.


2. Madison parasolvoet met wieltjes

Deze parasolvoet heeft geïntegreerde wielen en een handige trekstang. Daarmee kun je de voet van 50 kg eenvoudig verplaatsen. De voet is vervaardigd uit duurzaam en weersbestendig graniet. Deze parasolvoet met wielen van Madison is geschikt voor parasols met een diameter tot 5 centimeter. Met de hendel kun je de parasol eenvoudig in hoogte verstellen. Door de stabiele constructie is de voet ook geschikt voor grote parasols. Ook als het wat harder waait kun je deze parasolvoet op wieltjes veilig gebruiken.


3. Outdoor Living parasolvoet met 4 wielen

Deze parasolvoet van zwart graniet heeft 4 wieltjes en weegt 50 kg. De wielen zijn voorzien van een rem waardoor de parasolvoet keurig op zijn plaats blijft staan. De voorzijde van de voet heeft een handig handvat. Manoeuvreren en verplaatsen is dus geen enkel probleem. De houder heeft een diameter van 4,8 centimeter. Dat maakt deze zwarte parasolvoet geschikt voor zowel grote als kleine parasols. Het graniet is makkelijk te onderhouden en bestand tegen allerlei weertypen. Je kunt deze voet dus ook bij slecht weer buiten laten staan.


4. ESVO parasolvoet kunststof met wieltjes

Deze kunststof parasolvoet met wielen kun je zelf vullen met water of zand. Daardoor verkrijgt de voet een gewicht van 40 tot 60 kg en is deze ook geschikt voor grotere parasols. De wielen aan de onderzijde rollen soepel over elke ondergrond. In combinatie met het handvat kun je de voet dus eenvoudig verplaatsen. De vierkante parasolvoet op wielen van 60 kg is weersbestendig. Ook vorst en hoge temperaturen zijn geen probleem. Door de mooie antraciet kleur past deze voet prima op elk terras of tuin. De vierkante parasolvoet met wielen is geschikt stokparasols met een diameter van 33-55 mm.

Het is misschien niet de mooiste parasolvoet op wielen maar het doet wat het moet doen. Ook de prijs valt reuzen mee.


5. Kopu parasolvoet met wielen

Deze parasolvoet op wielen kan met water en zand worden gevuld tot een gewicht van 45 kg. De wielen zorgen ervoor dat je deze kunststof voet in de kleur antraciet eenvoudig kunt verplaatsen. De parasolvoet is stabiel genoeg voor grote parasols met een doorsnede van 3.00 meter en een stokdikte van 21-54 millimeter. Met de draai-klem plaats je de parasol stevig in de voet en maak je de ring eenvoudig op maat. De parasolvoet met wieltjes is gemaakt van stevig en weersbestendig kunststof. Het materiaal is bestand tegen hoge temperaturen en vrieskou.


Stevige parasolvoet op wielen van kunststof of graniet

Jouw terras of tuin is natuurlijk niet compleet zonder een stevige voet voor de parasol. De wielen zorgen ervoor dat je de parasolvoet van 60 kg of 90 kg eenvoudig kunt verplaatsen. Zo kun je altijd en overal verkoeling zoeken in de schaduw. Kies voor een voet van graniet, een parasolvoet in het zwart met wielen of zelfs met een plantenbak. Welke keuze je ook maakt, met een parasolvoet uit onze top 5 doe je altijd een goede aankoop.


Bekijk ook onze top 5 beste normale parasolvoeten van 2023

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.