TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Kunstkerstboom met sneeuw  

Ja ja, de feestdagen staan weer voor de deur. Dit betekent voor vele dat de handen weer gaan jeuken om de kerstboom op te tuigen en andere versieringen aan te brengen in en om het huis. Begrijpelijk, wie vindt kerst nu niet de leukste tijd van het jaar?! Het is buiten koud, met een beetje geluk ligt er een laagje sneeuw, en jij zit binnen naast die prachtige kerstboom en voor die knisperende open haard.  

Wil jij niet al te veel troep binnen maar toch de gezelligheid van de kerstboom in huis? Dan ga jij voor een kunstkerstboom met sneeuw. Ja, je hoort het goed! Veel modellen zijn tegenwoordig voorzien van een laagje kunstsneeuw. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Een tafelkerstboom of juist eentje die reikt tot het plafond. Er is voor ieder wat wils. 

Zoals bij iedere aankoop, zijn er ook bij de aanschaf van kerstbomen een aantal zaken waar je als consument goed op moet letten. In dit artikel gaan we kijken naar de verschillende eigenschappen van kunstkerstbomen. We nemen je bij de hand en helpen je de keuze te maken die het beste aansluit bij jouw wensen en verwachtingen.  


Waar moet je op letten bij het kopen van een kunstkerstboom met sneeuw?  

Wanneer je een kerstboom aanschaft, wil je dat deze tijdens de feestdagen als een mooi pronkstuk in de woonkamer staat. Maar wat maakt nu een goede boom? Welk formaat past het beste in jouw ruimte, en welk materiaal zorgt voor de beste uitstraling? Het zijn allemaal vraagstukken waar jij als consument wellicht tegen aanloopt, tijdens de zoektocht naar de perfecte boom.  

Er zijn een aantal zaken die van belang zijn. Denk hierbij aan het formaat van de boom, het materiaal, de kleur, en natuurlijk de prijsklasse. Daarnaast zijn er bijkomende eigenschappen die wenselijk kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld verlichting. Hieronder zullen we alle relevante zaken onder de loep nemen. 


Formaat 

Wanneer je in een studio woont van nog geen dertig vierkante meter, is het onwaarschijnlijk dat je zit te wachten op een boom van twee meter hoog en twee meter breed. Woon je daarentegen in een villa, dan zal een tafelmodel van 80 centimeter waarschijnlijk niet helemaal aan de verwachting voldoen. Iedere woonsituatie vraagt om een ander formaat kerstboom. 

Kunstkerstbomen met sneeuw zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Deze variëren tussen een lengte van 90 en 220 centimeter. Uiteraard heeft ieder model zo zijn voor- en nadelen. 

De kleinste kunstbomen hebben een gemiddelde afmeting van iets minder dan een meter hoog. Deze modellen zijn ideaal voor mensen die klein wonen. Daarnaast kan dit model ook een leuke toevoeging zijn in de slaapkamer, of in andere kleine ruimtes binnen het huis. En last but not least, ook op de werkvloer kun je hier populair mee worden.  

De gemiddelde kerstboom heeft een lengte van ongeveer 180 centimeter. Dit is doorgaans het meest populaire model.  


Materiaal 

Kunstkerstbomen zijn doorgaans gemaakt van pvc of polypropyleen. Ook is er vaak sprake van een mix van de twee materialen. Ook de kunstkerstbomen die in dit artikel naar voren komen zijn gemaakt van deze materialen. 

De naalden van de kunstbomen hebben een natuurlijke uitstraling. In veel gevallen zijn deze niet van echt te onderscheiden. De kunstsneeuw die op de takken wordt gespoten hecht zich aan de naalden. Zelfs wanneer de boom na een jaar opnieuw uit de kast wordt gehaald, zal de sneeuw nog netjes op zijn plek zitten.  


Kleur 

Hoe gek het ook mag klinken, kunstkerstbomen met sneeuw zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Hoewel de meeste modellen de traditionele donkergroene kleur hebben, zijn er ook uitzonderingen. Zo kun jij ook een boom scoren in het knalrood! Later in dit artikel zullen we wat verder ingaan op deze bijzondere variant.  

Doorgaans geven de meeste mensen de voorkeur aan een traditionele groene boom. Ben je echter op zoek naar iets compleet anders, wil jij een boom die opvalt? Dan is het zo een slecht idee nog niet om eens te kijken naar een andere kleur.  


Prijsklasse 

Veel consumenten hebben vaak moeite met het uitgeven van grote bedragen als het gaat om kerstversiering. Juist omdat je er maar een korte periode in het jaar plezier van hebt. Gelukkig hoeft een kunstkerstboom met sneeuw je geen vermogen te kosten. En wanneer je wel gaat voor een wat duurde model, dan mag zeker verwacht worden dat deze meerdere kerstseizoenen mee zal gaan.  

Logischerwijs zijn de kerstbomen van het kleinste formaat ook het laagst in prijs. Hoe groter de boom wordt, hoe meer je betaald. Dat is doorgaans een correcte indicatie. In het onderstaande lijstje een indicatie van de prijs per formaat. 

Formaat Budget 
Mini Kerstboom (max 100 cm) < 50 euro 
Gemiddelde Kerstboom (+- 180 cm) 70 euro – 150 euro 
Grote Kerstboom (200 cm of groter) 160 euro – 260 euro 

Er zijn uiteraard uitzonderingen op bovenstaande lijst. Echter geeft het een goede indicatie voor het gros van de kunstkerstbomen die momenteel op de markt zijn.  


Overige eigenschappen 

Ben jij op zoek naar net dat beetje extra? Dan kun jij bijvoorbeeld kiezen voor een kunstkerstboom met sneeuw, die ook is voorzien van LED-lampjes. Dit geeft toch net dat beetje extra sfeer in huis. Hoewel de meeste mensen hun boom zelf voorzien van verlichting, is een boom met meegeleverde lichtjes niet verkeerd. 

Zo scheelt het in de kosten, aangezien je geen aparte lampjes hoeft aan te schaffen. Daarnaast kan het tijd schelen, aangezien het aanbrengen van losse lampjes in de kerstboom vaak een hels karwei kan zijn. 


De beste kunstkerstbomen met sneeuw: Dit is onze top 5 

In het eerste gedeelte van dit artikel hebben we gekeken naar de verschillende eigenschappen van kunstkerstbomen. Hier is men erachter kunnen komen op welke zaken gelet dient te worden, bij aanschaf van een nieuwe boom. In het tweede deel van dit artikel gaan we kijken naar een vijftal kerstbomen met kunstsneeuw, die momenteel populair zijn. We kijken naar de voor- en nadelen. We zetten de verschillende eigenschappen op een rij en proberen je hiermee een duidelijk beeld te geven. Hopelijk kun je aan het einde van dit artikel een wel overwogen keuze maken. 

Dit zijn de 5 beste kunstkerstbomen met sneeuw van 2024:


1. Mini Kerstboom Vancouver Sneeuw 90 cm 

We beginnen onze lijst met het kleinste model. Het betreft een tafelmodel met een hoogte van 90 centimeter, en een diameter van 50 centimeter. Ondanks zijn kleine formaat heeft deze een ontzettend charmante uitstraling, en is daarmee een leuke toevoeging aan iedere ruimte.  

Deze mini kerstboom is voornamelijk geschikt voor consumenten die klein wonen. Daarnaast kan hij ook prima gebruikt worden als tweede kerstboom, bijvoorbeeld voor dat beetje extra kerstsfeer in de slaapkamer. Wil je de kerstsfeer ook meenemen de werkvloer op? Dan is dit model ook een goede optie om bijvoorbeeld op kantoor neer te zetten.  

Het materiaal van deze boom is PVC en de groene takken zijn bedekt met een laagje sneeuw. De boom hoeft enkel uitgevouwen te worden en is vervolgens direct klaar voor gebruik. Om de voet van de boom zit een jute zak. Omring deze met wat extra versiering, en het staat als een pareltje op de kast te stralen.  

Met een prijs van nog geen vijftig euro, is dit absoluut een koopje. Voor die vier tientjes zet je maar mooi wel een echte sfeermaker in huis of op het werk. De boom heeft niet veel extra eigenschappen. Zo is deze bijvoorbeeld niet uitgerust met verlichting. De boom is uitsluitend bedoeld voor gebruik binnenshuis.  

Deze kleine variant is ontzettend charmant, en zeer goed geschikt voor kleinere ruimtes.  


2. Kunst Kerstboom met Sneeuw 180 cm – Kerstboom Madero 180cm – Christmas tree with Snow 

De tweede boom die we uit willen lichten betreft een model van een redelijk formaat. Met een lengte van 180 centimeter en een diameter van pak em beet 100 centimeter, bevindt deze boom zich in de midden categorie. Het is een prima boom voor in de gemiddelde woonkamer. 

Deze boom is groot genoeg om een ware kerstsfeer te verspreiden in de gehele woonkamer. Er is voldoende ruimte om cadeautjes onder de boom te leggen en ook biedt hij genoeg ruimte om de mooiste kerstballen erin kwijt te kunnen.  

Dit model is gemaakt van het materiaal polypropyleen. De boom heeft een natuurlijke uitstraling en een prachtig groene kleur. Alle takken zijn bedekt met een mooi laagje sneeuw. De voet van deze boom is gemaakt van metaal en biedt daarmee de stevigheid die het nodig heeft. Het buigzame frame zorgt ervoor dat hij eenvoudig in elkaar te zetten is. Het hoeft je slechts enkele minuten te kosten.  

Als we kijken naar het formaat en deze boom vergelijken ben soortgelijke producten, is dit absoluut een koopje. Een volwaardige kerstboom voor nog onder de honderd euro. Dat kom je toch niet overal meer tegen. Bij de boom wordt helaas geen verlichting meegeleverd. Goed om te weten is dat de boom uitsluitend is bedoeld voor gebruik binnenshuis.  

Dit product is stevig en redelijk groot van formaat, daarnaast maakt de prijs-kwaliteit verhouding deze boom zeer aantrekkelijk.  


3. Royal Christmas Kunstkerstboom Chicago 150 cm met sneeuw – Inclusief LED-verlichting 

Deze kunstkerstboom van het merk Royal Christmas brengt de sfeer er goed in. De boom heeft een hoogte van 150 centimeter en een diameter van 75 centimeter. Ben je dus op zoek naar een mooie boom, maar hoeft het nu niet direct de volledige ruimte in beslag te nemen? Dan is dit een mooie middenmaat.  

De boom is met zijn 150 centimeter ietwat aan de korte kant. Daarmee is hij echter wel veelzijdig. Woon je klein maar wil je toch een mooie kerstboom hebben staan? Dan is dit een goede optie voor jou. Ook is het een leuk model om te plaatsten op de werkvloer.  

Dit model is gemaakt van een materiaalmix van pvc en polypropyleen. De boom heeft een mooie donkergroene kleur en de takken zijn bedekt met een fraai laagje sneeuw. De stalen voet zorgt ervoor dat de boom mooi rechtop blijft staan. Middels een scharnierconstructie is dit product in principe binnen een kwartier op te zetten.  

Deze boom is uitgerust met LED-verlichting. Deze is eenvoudig aan en uit te zetten met een voetschakelaar. Het aanloopsnoer heeft een lengte van 150 centimeter. Belangrijk om te weten is dat de boom alleen binnen gebruikt dient te worden. In vergelijking met andere kunstbomen in dit artikel is dit een uitgebreid model. De verlichting biedt absoluut een meerwaarde. Als we daarnaast de goede kwaliteit in ogenschouw nemen, heeft deze boom een zeer schappelijke prijs.  

Dit product is ook verkrijgbaar in een lengte van 210 centimeter. Echter betaal je hier wel direct het dubbele van de prijs voor. Het is dus maar net wat binnen jouw budget en leefomgeving past.  

Deze kunstkerstboom met sneeuw onderscheidt zich met zijn ingebouwde LED-verlichting, deze geven absoluut een meerwaarde en zorgen dat de boom straalt als een pareltje in iedere ruimte.  


4. Everlands Imperial Pine kunstkerstboom – 180cm hoog – Met Sneeuw – 260 LED lampjes 

De vierde boom waarbij we stilstaan is wederom een model met LED-lampjes. Met een hoogte van 180 centimeter en een diameter van bijna 120 centimeter, is dit een grote boom. Ideaal voor in ruimere gezinswoningen. De stapels met cadeaus passen hier zonder moeite onder.  

Dit model van het merk Everlands is gemaakt van pvc. Alle takken van deze boom zijn wederom versierd met een laagje hagelwitte sneeuw. Ondanks deze toevoeging, blijft de donkergroene kleur van de boom mooi naar voren komen. De takken hoeven enkel uitgevouwen te worden en de boom staat. De stevige, metalen voet zorgt er vervolgens voor dat hij ook blijft staan.  

Ook dit product is uitgerust met LED-verlichting, het bevat maar liefst 260 lampjes. Met een aanloopsnoer van 5 meter kun je de boom neerzetten waar je maar wilt. De boom is echter niet bedoeld voor buiten, plaats deze dus alleen binnenshuis. Met een fabrieksgarantie van tien jaar, kun je als consument absoluut uitgaan van een hoge kwaliteit.  

Deze boom zit in een gemiddelde prijsklasse, en geeft jouw gezin waar voor je geld. De kerst kan nu al niet meer stuk met al dat sneeuw en al die vrolijke lampjes. 

Everlands kerstbomen beloven eenvoudigheid, hoogwaardige kwaliteit, en bieden met meer dan 250 lampjes een ultieme sfeerbeleving.  


5. A Perfect Christmas Teddy Kunstkerstboom – Rode Sneeuw – 210 cm 

We zijn intussen aanbeland bij de laatste kerstboom. Dit is ook direct de grootste boom die we behandelen. Met een lengte van 210 centimeter is dit zoals ze zeggen, een joekel van een boom! Hij is dan ook geschikt voor grote ruimtes, waar hij de kans krijgt goed op te vallen.  

We hebben hier absoluut te maken met een uniek exemplaar. Deze kerstboom is bedekt met een sneeuwlaag in een knalrode kleur. Ja, je hoort het goed! De boom is volledig rood. Het is echt even wat anders, maar allesbehalve saai. Het is een uniek exemplaar. De boom is gemaakt van pvc en heeft een opvouwbare metalen voet. Het handige scharniersysteem zorgt ervoor dat je hem in no time hebt opgetuigd.  

De boom is niet bedoeld voor gebruik buitenshuis. Je kunt de kerstboom uiteraard nog meer sfeer geven door er lampjes en kerst ornamenten in te hangen. In vergelijking met de andere producten die besproken zijn, is dit een dure boom.  

Zonder enige twijfel kunnen we stellen dat deze kerstboom zich onderscheidt met zijn knalrode kleur en daarmee unieke uitstraling. 


Bekijk ook de beste kunstkerstbomen van 2024

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *