TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste elektrische grasmaaier van 2024

Natuurlijk is de bekendste manier van het onderhouden van uw tuin grasmaaien. Maar heeft u nou een handgrasmaaier of een elektrische grasmaaier nodig? Als u een kleinere tuin heeft, raden wij u aan ons artikel over de beste handgrasmaaiers te gaan lezen. Daar staan grasmaaiers voor een tuin van ongeveer 100 m² in. Als u een grotere tuin heeft, moet u vooral blijven lezen.

Zoals misschien al duidelijk was, is een elektrische grasmaaier geschikt voor de grotere tuinen. Uit die categorie zijn ook weer heel veel keuzes. U heeft natuurlijk geen zin om zelf het web af te surfen. Daarom hebben wij dit voor u gedaan. In onze lijst staan elektrische grasmaaiers van topkwaliteit. Wij kunnen u garanderen dat u na het lezen van dit artikel de beste grasmaaier heeft.

Elektrische grasmaaiers moeten vaak in het stopcontact. Wij raden u aan een verlengsnoer te gebruiken.


1. Bosch ARM 32 Grasmaaier

Deze elektrische grasmaaier, is een vernieuwde grasmaaier. Hij heeft een graskam. Die zorgt voor een perfect resultaat. Ook bij de rand. De grasmaaier weegt maar 6,3 kilo, daarom is hij makkelijk te besturen. De Bosch ARM 32 wordt aangedreven door een 1200 watt motor. Hierdoor heeft de machine een goede maaikwaliteit en maait u met alle gemak uw gazon.

Deze grasmaaier is perfect voor gazons van de 150 m². Dat is ongeveer een halve tennisbaan. Hij knipt uw gazon tot aan de rand perfect. Omdat hij zo licht is is hij gemakkelijk te transporteren. U kunt zonder moeite werken door de 1200 watt motor. Door de handgreep kunt u deze grasmaaier fijn en makkelijk vooruit duwen. Zelfs onder de moeilijkste omstandigheden heeft u het beste resultaat. De grasopvangbak kan 31 liter houden en is makkelijk te legen.

Het is belangrijk om altijd stevige tuinhandschoenen te dragen als u de messen vastpakt of hier aan werkt. Zorg ervoor dat de elektrische grasmaaier schoon is.


2. WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier

Voor een middelgrote tot een grote tuin is de elektrische grasmaaier van WOLF geweldig. Hij heeft 1400 watt en u kunt het gras makkelijk opvangen in de opvangbak. De grasmaaier is perfect voor een gazon van 250 m². Ook kunt u deze grasmaaier makkelijk besturen.

De grasmaaier is makkelijk te gebruiken. U kunt hem goed vooruit duwen door de softgrip aan de duwboom. Door de kabelgeleider wordt de stroomkabel niet belast door het trekken. Ook wordt deze weggehouden van het maaimes. U kunt de maaihoogte tussen de 25 en 75 millimeter verstellen. Hierdoor kunt u het gras op een gewenste lengte maaien.

U kunt ervoor kiezen om het op te vangen in de grasopvangbak of u kunt het gras mulchen. Als u het gras mulcht, komt het aan de achterkant van de grasmaaier er weer uit. U kunt met een draaiknop tussen de twee opties wisselen. Als u voor het mulchen kiest, wordt het gras versnipperd en dient het als mest.


3. Powerplus POWEG63703 Grasmaaier

Als u een middelgrote tuin heeft en een lichte grasmaaier zoekt, heeft u hem gevonden. Deze flexibele grasmaaier heeft prachtig ontwerp. Deze grasmaaier heeft een vermogen van 1000W. Hij heeft een maaibreedte van 32 centimeter. U kunt hem op maaihoogtes van 25, 45 en 65 millimeter instellen.

De duwboom is inklapbaar. Als u klaar bent met maaien, kunt u hierdoor de grasmaaier makkelijk opbergen. De opvangbak kan 30 liter hebben. Omdat die zoveel kan hebben hoeft u niet de hele tijd te stoppen, omdat uw bak vol zit. Helaas heeft hij een kort snoer, waardoor u altijd een verlengkabel nodig heeft.


4. Powerplus POWXG6211T Grasmaaier

De maaihoogte is instelbaar is op drie standen verstelbaar. Op bol.com wordt er een trimmer bijgeleverd. Met deze trimmer kunt u de randen van uw gras ook goed bijwerken. Door de inklapbare duwboom kunt u de elektrische grasmaaier makkelijk opbergen.

De elektrische grasmaaier is geschikt voor een gazon tussen de 100 en 200 m². U kunt met de grastrimmer die erbij wordt geleverd de randen mooi afmaken. Vooral op plekken waar u met de grasmaaier niet zo goed bij kunt. Het sharpp-mes zorgt voor de beste snij-resutaten. De grasopvangbak kan 30 liter houden. Een waarschuwingsklepje waarschuwt u wanneer deze bijna vol zit. Dan kunt u hem gaan legen en daarna weer verder maaien. De elektrische grasmaaier heeft een contactknop. Hierdoor start hij pas als u het wil. Hierdoor wordt de grasmaaier veel veiliger. De maaihoogtes zijn 25, 45 en 65 millimeter.


5. GARDENA Powermax 32 grasmaaier

Deze elektrische grasmaaier van Gardena is een fijne en makkelijke grasmaaier. Hij heeft een motor met een groot vermogen. Ook heeft hij een grote doortrekkracht. Dit is voor het precieze werk van het maaien van het gras. Ook vang hij bijna al het gras op wat hij maait. Soms kan hier en daar nog wel wat liggen. Maar dat waait wel weer weg.

De duwboom kan makkelijk worden ingeklapt. Hierdoor kunt u de elektrische grasmaaier makkelijk opbergen. Ook kunt u hem hierdoor makkelijk vervoeren. De krachtige motor en messen kunnen vervangen worden. Door de extra grote achterwielen heeft de grasmaaier extra grip op het gazon.


Waar moet ik op letten bij het kopen van een elektrische grasmaaier?

Een grasmaaier is het bekendste apparaat dat wordt gebruikt voor uw gazon. Hiermee wordt uw gazon sneller en beter gemaaid. Als u op zoek bent naar een elektrische grasmaaier, moet u met de volgende dingen rekening houden

Een grasmaaier is een apparaat dat gebruikt wordt om het gazon efficiënter, sneller en veiliger te maaien. Ben je op zoek naar een elektrische grasmaaier, dan houd je best rekening met de volgende factoren:

Formaat elektrische grasmaaier

Het is belangrijk dat u rekening houdt met het formaat. Het formaat dat u moet hebben ligt aan de afmetingen van uw tuin. Een grote grasmaaier is perfect als u een grote tuin met weinig bomen en struiken hebt. Want dan kunt u makkelijk bij de stukjes gras. Als u een tuin met veel planten hebt, en kleine hoekjes gras, moet u voor een kleine grasmaaier kiezen. Dan kunt u namelijk makkelijk bij de kleinere stukjes.

Hoe vaak maai je het gras?

Het is ook goed om te weten hoe vaak u uw gras moet maaien. Als u er altijd veel tijd en werk aan heeft om uw tuin te onderhouden, moet u voor een duurder model gaan. Die zijn sterker en hebben een betere kwaliteit. Als u hier niet zo veel tijd aan hoeft te besteden, kunt u voor een goedkoper model gaan.


Bekijk ook:

Uitgelichte afbeelding door: yourbestdig

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *