TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste buxusschaar van 2024

Een buxus staat prachtig in een stylistische tuin. Je kan hem in verschillende mooie vormen snoeien. Om dit het gemakkelijkst te doen kunt u een buxusschaar aanschaffen. De buxusschaar geeft u de mogelijkheid uw plant kort te snoeien, maar ook vele vormen te geven. Lees verder om erachter te komen welke buxusscharen als beste gekozen zijn voor deze klus.

Op zoek naar de beste buxusschaar met accu? Bekijk dan hier onze top 5!


1. GARDENA Comfort Buxusschaar

De handmatige Gardena buxusschaar is perfect om uw buxus vorm te geven. Hij heeft een goede grip, rechte scharen (18 cm) en is niet te zwaar, dus licht op de polsen en handen. Dit maakt hem prettig in gebruik. Hij werkt eenvoudig en is onderhoudsvrij. Dankzij de rechte scharen kunt u precies en efficiënt snoeien. Daarbij komt nog dat hij schokken tijdens het knippen goed kan opvangen. Wanneer u de schaar omdraait kunt u de achterkant van uw buxus goed snoeien. Hiermee heeft u uw heg in no time geknipt.


2. WOLF-Garten LI-ION POWER FINESSE 30 B – Buxusschaar

Als een elektrische schaar u meer aanspreekt, is de Wolf-Garten de juiste. De werklengte is 150mm en daarmee is hij ideaal voor het snoeien van buxussen, maar ook heggen met kleine bladeren. De schaar is niet zwaar in de hand en heeft dankzij de 3,7 V accu een mooie looptijd van 30 minuten waarna u een pauze kunt nemen terwijl hij oplaadt. Het is een goed apparaat om ook de kleinste puntjes bij te werken.

Lees hier onze volledige review van de WOLF-Garten Buxusschaar


3. Bosch ASB 10,8 LI Accu buxusschaar

Ook deze schaar is handig voor kleine knipwerkzaamheden aan uw buxus. De looptijd is in vergelijking met de vorige schaar een stuk langer, namelijk 100 minuten, dankzij de 10,8 V accu. Door het “antiblokkeersysteem” heeft het Zwitserse mes een uitstekend snijvermogen. Hij is te verkrijgen met één mes, maar ook twee, of zelfs drie, zoals op de foto. U kan ze eenvoudig verwisselen zonder gebruik van gereedschap. Hij wordt geleverd met een grasschaarblad (10 cm), twee buxusschaarmessen (12 & 20 cm), een extra accu en een oplaadstuk.

Lees hier onze volledige review over de Bosch ASB 10,8 LI Accu Buxusschaar


4. Gardena ComfortCut accu-gras/buxusschaar Li 09857-20

Als u uw gazonranden mooi wil knippen, is deze schaar perfect voor het werkje. Omdat hij is uitgerust met een  gras- en buxusmes en een struikmes is hij ook perfect voor andere doelen. Dankzij zijn “ergonomische” handgreep ligt hij perfect in de hand. Het handvat kan worden gebogen en dus worden aangepast aan de houding van uw hand. Ook de kop is buigbaar, waardoor u in alle hoeken kunt snoeien. De messen kunt u met één druk op de knop vervangen. Hij wordt geleverd met een bescherming voor de messen en een oplader. De bescherming zorgt ervoor dat uw tuinafval niet blijft plakken en uw mes niet verstopt raakt. Met 950 is het een lichte schaar voorzien van een mes van 18 cm.

Lees hier onze volledige review over de Gardena ComfortCut Accu Buxusschaar


5. Hyundai 3-in-1 – elektrische buxusschaar

Dankzij de 7,2 V accu heeft deze Hyundai schaar een looptijd van 45 min. Het handvat is draaibaar, wat er ook weer voor zorgt dat u overal makkelijk bij kunt, en voorzien van een soft grip. De messen hebben een bescherming die zorgt dat er geen afval blijft plakken aan het mes. Bij levering ontvangt u twee messen (93 mm en 170 mm), twee beschermingen voor de messen, een acculader en een ophanghaak.


Tips & tricks

Vlijmscherpe messen zijn natuurlijk niet om zomaar mee overweg te gaan. Het is belangrijk om om een aantal dingen te denken:

Voor u begint met het snijden van uw heg is het belangrijk om eerst te kijken of er nog verborgen voorwerpen liggen. Ook moet u zorgen dat u altijd werkhandschoenen draagt. Schakel het tuingereedschap uit vóór onderhouds- en reinigingswerkzaamheden. Nadat het tuingereedschap is uitgeschakeld, draaien de messen nog enkele seconden.


Bekijk ook:

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *