TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Houten zandbak met deksel

Ben je op zoek naar een houten zandbak met deksel voor jouw zoon of dochter? Een zandbak met deksel is ideaal, omdat dit voorkomt dat het zand vies wordt. In Nederland regent het immers vaak en in het najaar waaien er gemakkelijk blaadjes en andere rommeltjes uit de tuin in. Met als resultaat dat je het zand regelmatig schoon moet maken. Nu is dat sowieso verstandig, maar het zand gaat een stuk langer mee wanneer je gaat voor een zandbak met deksel. In dit artikel laten wij onze top 5 zandbakken met deksel zien.

Dit zijn de beste houten zandbakken met deksel van 2024:


1. Zandbak van Douglas hout met deksel en bank

Zandbak van Douglas hout met deksel en bank

De zandbak die bij ons op nummer 1 staat is deze grote houten zandbak met deksel van Hillhout. Deze zandbak is gemaakt van Douglas hout, wat als voordeel heeft dat het heel sterk, stabiel en recht is. Dit maakt het hout erg geschikt voor een zandbak. De zandbak is 120 x 120 x 30 cm groot (lxbxh).

En het opvallende aan deze zandbak is dat het een deksel heeft, welke je kan opklappen tot twee zitbankjes met rugsteun. Zo hoeven de kids niet per se in de zandbak of op de grond naast de zandbak te zitten. Dit komt het speelplezier van kind én ouder ten goede. (Lees: minder snel vieze kleren!) Bovendien gaat er ook nog eens lekker veel zand in: tot wel 200 kg. Deze hoeveelheid zand komt onder andere doordat de zandbak vrij hoog is. Daar kunnen jouw kinderen genoeg zandtaartjes van maken!


2. Houten zandbak met verstelbaar dak en speelhuis

Houten zandbak met verstelbaar dak en speelhuis

Als tweede een zandbak voorzien van een dak en speelhuisje. Je kiest bij dit dak zelf hoe je hem wilt gebruiken, want hij in hoogte verstelbaar, draaibaar en waterafstotend. Dit laatste zorgt ervoor dat je het dak ook meteen kan gebruiken als deksel voor de zandbak. Bovendien beschermt het dakje de kinderen tegen zon en regen. Wel zo prettig.

Het dakje geeft de zandbak ook meteen het beeld van een speelhuis (of een winkeltje met zandkoekjes). Het ziet er vrolijk uit door de felle blauwe kleur en geeft een echte beach look aan de zandbak. Op zijn hoogst staat dit dakje op 110 cm hoogte. In totaal is de houten zandbak ongeveer 120 x 120 x 120 cm groot (lxbxh).

Daarnaast heeft de zandbak aan alle vier de zijden een zitbank, zodat de kids lekker kunnen zitten tijdens het spelen. Maar ook jij als ouder kan daar op plaats nemen. Om de zandbak extra degelijk te maken is deze voorzien van plastic randbeschermers.

Het is een mooie luxe zandbak met deksel die zeker de moeite waard is als je op zoek bent naar iets extra’s.


3. Houten zandbak op poten

Houten zandbak op poten

En dan een houten zandbak met deksel op poten! Dat is een hele mond vol hè? Maar deze zandtafel is voorzien van afneembare poten, waardoor je hem ook als ‘normale’ zandbak kan gebruiken. Dit maakt de zandbak leuk voor kleine en wat grotere kinderen. Normaliter schaf je de deksel los aan, maar op dit moment zit de deksel er gratis bij. Waardoor je het zand kan beschermen tegen regen, vuil en ongedierte. Maar het maakt het ook mogelijk om er speelgoed in op te bergen.

De houten zandbak op poten heeft een compact formaat van 85 x 50 x 44 cm (lxbxh), waardoor je hem makkelijk kan legen, schoonmaken en opnieuw kan vullen. Maar hierdoor kan je hem ook gemakkelijk verplaatsen in de tuin of meenemen naar binnen. Want als we de reviews mogen geloven worden kinderen een stuk minder snel vies, wanneer ze naast de zandtafel staan in plaats van in de zandbak spelen.

Wanneer de kinderen klaar zijn met spelen, doe je de deksel dicht. En weet je wat daar zo leuk aan is? Als je er dan een stoeltje naast zet, heb je meteen een picknicktafel voor je kids. Daarnaast is deze zandbak gemaakt van geïmpregneerd grenenhout, dit hout splintert niet en is bestand tegen allerlei soorten weersinvloeden. Dit maakt het ook meteen resistent tegen houtrot. Bovendien komt dit hout uit duurzaam beheerde bossen. Daarmee is deze zandbak ook een milieubewuste keuze.


4. Zandbak met opbergruimte

Zandbak met opbergruimte

Hoe perfect wil je het hebben? Dit is een zandbak met opbergruimte. Ben je al het rondslingerende speelgoed zat? Of is jouw kind voortdurend speelgoed kwijt? Met deze zandbak is dat verleden tijd. De zandbak is gemaakt van premium FSC-gecertificeerd hout en is voorzien van afgeronde hoeken voor extra veiligheid tijdens het spelen. Bovendien wordt deze zandbak niet alleen geleverd met een afdekzeil, maar ook met een grondzeil. Deze bodembedekker voorkomt dat er onkruid in de zandbak kan groeien en verzorgt de waterafvoer, mocht er een keer regen in de zandbak belanden. Een ideale houten zandbak met deksel dus!

Deze zandbak van Plum heeft een afmeting van 102 x 96 x 15 cm (lxbxh), waarvan zo’n 17,5 x 92,5 x 14 cm (lxbxh) dient als opslagruimte. En is jouw kindje uitgekeken op het zand? Gooi dan eens wat ballen in de bak. Zo heeft de houten zandbak meteen meerdere functies, wat ideaal is in een kleine tuin. Ook hebben de bedenkers van deze zandbak gedacht aan de ouders. Deze zandbak wordt namelijk voorgeboord geleverd, waardoor je hem zelf makkelijk in elkaar kan zetten.


5. Achthoekige houten zandbak met deksel

Achthoekige houten zandbak met deksel

Als laatste deze achthoekige zandbak van Plum. Dit is een hele praktische zandbak om in te spelen met meerdere kinderen. Hij is niet extreem groot (116 x 116 x 16 cm (lxbxh)), maar door de vele hoeken biedt het plaats aan meer kinderen. De hoeken zijn namelijk ook voorzien van zitjes. De zandbak wordt geleverd met een beschermhoes, zodat de zandbak schoon en mooi blijft gedurende het hele jaar. En ook deze zandbak is voorzien van een grondzeil, zodat water weg kan en onkruid buiten de zandbak blijft. Net als de zandbak hierboven is deze zandbak gemaakt van FSC-gecertificeerd hout, wat niet splintert.


Oftewel dit zijn vijf hele degelijke zandbakken met ieder zo zijn eigen voordelen. Allemaal voorzien van een deksel, zodat het zand schoon en droog blijft. En sommige zijn zelfs voorzien van bodem, wat het zand al helemaal ten goede komt. Naar welke houten zandbak met deksel gaat jouw voorkeur uit?

Benieuwd naar de beste zandbak voor in je tuin van 2024? Bekijk dan hier onze top 5

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *