TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste schaduwdoek van 2024

Natuurlijk hebben we het in de zomer altijd over die heerlijke zonnestralen, maar soms heb je echt een plekje in de schaduw nodig. Gewoon een beetje afkoeling na al dat tuinieren, of na het zwembad op hebben gezet. Helaas heeft niet iedere tuin bomen of een afdak. Meestal zijn dit de dingen die voor een heerlijk, koel plekje zorgen. Wat moet je nou doen als de zon net zo staat dat de zonwering ook niet werkt? Wij hebben het antwoord voor jou. Koop een schaduwdoek. Hang hem maar op een plekje, wat jou het fijnste lijkt en het beste uitkomt. Hierdoor kun je weer van dat heerlijke, warme zomerweer genieten, zonder dat je last hebt van dat veel te warme weer. Met een doek ben je er ook van verzekerd fat je geen zonnesteek oploopt.

Je kunt je kind natuurlijk niet in de volle zon laten spelen. Zorg er hierdoor voor dat jouw tuin een kindvriendelijke tuin is. Zeker voor de jongere kindjes. Je moet jouw zonwering zo neerzetten dat het schaduw geeft aan de plek waar jouw kind het meeste speelt. Dus bijvoorbeeld boven een speeltoestel, glijbaan of zandbak. Hierdoor zorg je voor een veilige speelomgeving voor jouw kind.

In deze lijst hebben wij voor jou de beste schaduwdoeken die verkrijgbaar zijn.


1. MaxxGarden Camouflage schaduwdoek

Houdt jij er ook zo van om in het warme weer buiten te zitten? Zet de stoelen in de zon als je het koud krijgt en heerlijk onder het schaduwdoek wanner het je te warm begint te worden. Het enige wat jij hoeft te zoeken zijn vier hoeken waar je het doek tussen kunt hangen. Zorg met dit doek voor een veiligere speelruimte voor jouw kinderen of voor een heerlijke plek met schaduw.

Er zijn vele voordelen aan dit product. Hij is namelijk heel makkelijk vast te maken. Na 10 minuutjes heb je dit doek binnen no time opgehangen als je met twee bent. In je eentje kan dit iets langer duren, maar zeker geen halfuur. Ook wordt de warmte door het dikke doek tegengehouden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat er nog wat zon door komt. Ook is het een heel goed alternatief voor een parasol.

Deze schaduwdoek is 3 bij 3 meter.


2. Waterdoorlatend Schaduwdoek

Dit doek voegt iets fijns toe aan jouw tuin. Hij biedt veel schaduwt. Pasop, er komt wel water door. Hij heeft een grote afmeting. Hierdoor wordt er veel van jouw tuin met schaduw bedekt. Het komt er dus op neer dat u heerlijk buiten kunt zitten met de warme zomerdagen.

Dit schaduwdoek is van een hoge kwaliteit en met zorg gemaakt. Hij is van heel stevig materiaal en is aan de randen gestikt. Hij heeft aan de zijkant holle sneden. Volgens de gebruikers zorgt dit voor de beste ontspanning. Dit doek is water en wind doorlatend.

Dit schaduwdoek is heel dik en stevig. Hij is gemaakt van HDPE. HDPE is een heel duurzaam materiaal en hij verkleurt niet in het zonlicht. Dit doek is waterdoorlatend, waardoor er niet na elke regenbui een plas water op blijft liggen. Het schaduwdoek is dik en stevig, gemaakt van 100% hoogwaardig HDPE. HDPE is duurzaam en verkleurt nauwelijks door zonlicht.


3. Waterdoorlatend Schaduwdoek – Zonnedoek – Zonnezeil

Hou jij er ook zo van om in warme zomerdagen buiten te zitten? Dan is er een grote kans dat je al ooit bent verbrand. Aks je een schaduwdoek koopt hoef je niet meer bang te zijn dat je verbrand, maar kun je wel gewoon buiten zitten. En zeg nou eerlijk, zijn we niet allemaal een beetje klaar met dat zonnebrand? Als u een schaduwdoek koopt, zit u heerlijk in de schaduw en verbrand u dus minder snel.

Ook dit schaduwdoek is van HDPE gemaakt. Dit materiaal zorgt ervoor dat jouw doek niet teveel verkleurt in de zon. Omdat dit doek water doorlaat, hoef je niet bang te zijn dat er na elke regenbui een plas water op jouw doek ligt. Met de RVS oogjes in de hoeken, kun je het doek strak spannen en makkelijk ophangen.


4. SCHADUWDOEK – ZONNEZEIL

Dit schaduwdoek is een van de goedkoopste in onze lijst. Deze is 30 euro, terwijl de rest rond de 50 zit. Je kunt dus wel zeggen dat dit de goedkoopste oplossing tegen de zon is. Hij is enorm stevig en je kunt hem heel goed ophangen.

Dit is een heel mooi en stevig doek van een goede kwaliteit en een goede prijs. Het hangt mooi en maakt de sfeer in jouw tuin heel gezellig. Je moet er wel voor zorgen dat je hem goed op kunt hangen, anders heb je er niets aan. Karabijn haken aan de muur en met een touw om de boom is bijvoorbeeld al een goede methode. Natuurlijk zijn er meerdere mogelijkheden. Het is wel slim om hem er met harde wind vanaf te halen.


5. Schaduwdoek – Zonnezeil – Vierkant

Ook dit zeil is een goedkopere oplossing. Je kunt dit doek over jouw zwembad of terras hangen. Hierdoor wordt jij beschermt tegen de zon en andere schadelijke UV-stralen.

Het is gewoon heerlijk om met een hoge temperatuur lekker in de schaduw te zitten. En dit zonder dat je de hele tijd je parasol moet verschuiven. Het enige wat je moet doen is de doek ophangen.


Waarom een schaduwdoek inplaats van een parasol?

Een parasol wordt al jarenlang gebruikt. De grootste rede is om gezinnen en jezelf tegen de zon te beschermen. Helaas is het meestal zo dat de voet van een parasol heel zwaar is. Of u heeft dat u hem moet vullen met water, zodat hij niet omvalt. Bij een harde wind kan de parasol nog wel eens omvallen. Als u een schaduwdoek koopt, is dit niet het geval. Meestal zit het doek aan drie of meer punten vast. Een schaduwdoek kun je gewoon heel makkelijk meenemen op vakantie. Een parasol kan niet zo makkelijk mee.

De vorm van de schaduwdoek is meestal een driehoek. Die houdt meer zon tegen dan een parasol. Omdat de stand van de zon elke keer veranderd, moet je de parasol de hele tijd verplaatsen. Een schaduwdoek hoef je niet te verplaatsen.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *