TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Plastic zandbak met deksel

Natuurlijk wil je jouw kindje verrassen met een plastic zandbak met deksel. Er is namelijk niets zo leuk dan het spelen met zand. Bijvoorbeeld in de tuin of op het terras. Deze handige zandbakken zijn compact van formaat én voorzien van een deksel. Daardoor blijft het zand schoon en droog. Daardoor kan jouw kleintje ongestoord zandkastelen bouwen en zandkoekjes bakken. Tegenwoordig is er enorm veel keuze in zandbakken.

Ze zijn leverbaar in diverse kleuren, afmetingen en diameters. Kiezen voor een zandbak van kunststof met een deksel biedt daarnaast heel veel voordelen. In deze koopgids vertellen we je precies welke dat zijn. Daarnaast kun je ook eenvoudig een keuze maken uit onze top 5. Deze staat namelijk vol met de beste plastic zandbakken. Ze zijn getest op gebruiksgemak, prijs-kwaliteitverhouding en zijn af te sluiten met een stevige kunstof deksel.


De voordelen van een zandbak met deksel van plastic

Kinderen spelen het liefste met zand. Speciaal speelzand is daarvoor het meest geschikt. Deze zandsoort is namelijk gezeefd en gereinigd. En dat is wel zo veilig en hygiënisch. De voordelen van een plastic zandbak met deksel lopen uiteen. In de eerste plaats is het fijn als je de bak kunt afsluiten. Zo voorkom je dat de katten uit de buurt de zandbak gebruiken als kattenbak. Ook blijft het zand tijdens een regenbui lekker droog en schoon.

Bladeren of vuil kunnen zich niet vermengen met het speelzand. Daarnaast zijn deze zandbakken mobiel. Je kunt ze dus altijd eenvoudig verplaatsen. Een kunststof zandbak is bijzonder stevig, licht van gewicht en compact van formaat. Ze passen dus ook in een kleine tuin. Een leuke bijkomstigheid: deze zandbakken kun je ook als zwembadje gebruiken. Zo kan jouw kleintje tijdens warme zomerdagen ook genieten van eindeloos waterpret.


Beste plastic zandbak met deksel: dit is onze top 5

Als je op zoek bent naar een goede zandbak van plastic, dan wil je natuurlijk wel de juiste keuze kunnen maken. Het draait immers niet alleen maar om de kleur. Ook de levensduur, de veiligheid en afmetingen zijn daarbij belangrijk. Om het je makkelijker te maken, hebben we de 5 beste plastic zandbakken met deksel voor je op een rij gezet. Welke kies jij?

Dit zijn de 5 beste plastic zandbakken met deksel van 2024:


1. Zandbak Zand en Water Schelp

Met deze schattige zandbak in de vorm van een schelp voorzie je jouw kind van urenlang speelplezier. De schelp kan namelijk worden gebruikt voor zand en water. Je hebt dus de beschikking over een zwembad en een zandbak. De bak is vervaardigd uit waterdicht kunststof. De inhoud is voldoende voor 60 kg speelzand. De deksel van deze zandbak is eenvoudig te sluiten. Zo houd je het zand en het water schoon. De zandbak is leverbaar in diverse kleuren zoals roze, blauw en groen. Met een gewicht van slechts 2 kg is deze bak eenvoudig te verplaatsen. De afmeting van deze plastic zandbak is 87 x 82 x 22,5 cm.


2. Little Tikes Zandbak Schildpad

Deze leuke plastic zandbak in de vorm van een schildpad heeft een stevige deksel. Het vrolijke diertje is niet alleen een aanwinst voor jouw kindje, maar natuurlijk ook voor de tuin. De poten van de schildpad zijn verbreedt en vormen comfortabele zitplaatsen. Jouw kleintje kan dus comfortabel met de voetjes in het zand zitten. Deze plastic zandbak met deksel heeft een gewicht van 4,5 kg. Dat zorgt ervoor dat je de bak makkelijk kunt verplaatsen. Bijvoorbeeld van het gras naar het terras. De bak is ruim genoeg voor 70 kg zand. De afmeting bedraagt 95,6 x 108,5 x 30,2.


3. Zandbak Schelp 2-delig

Met deze 2-delige zandbak in de vorm van een schelp geef je jouw kindje een echte strand ervaring. Je kunt 1 helft vullen met water, terwijl je de andere kant van de schelp voorziet van speelzand. Natuurlijk kun je ook één zijde zandbak gebruiken. De andere kant gebruik je dan als deksel. Zand of water blijft op deze manier altijd schoon en vrij van vuil. Deze 2-delige schelp zandbak is gemaakt van waterdicht plastic. De zandbak heeft een afmeting van 102 x 88 x 20 cm. De schelp is met 2,4 kg licht van gewicht. Je neemt het dus ook met je mee op vakantie of naar de camping.


4. Freddy de Kikker Zandbak

Is jouw kindje ook zo dol op kikkers? Deze Freddy de Kikker zandbak met deksel heeft een vrolijk uiterlijk. De deksel is voorzien van 2 ogen en sluit de zandbak goed af. Door de verlaagde instap aan de voorzijde, kan jouw kindje makkelijk in en uit de zandbak stappen. Lekker zitten kan op de speciale uitsparing aan de binnenzijde van deze plastic zandbak. De kikkerzandbak heeft een gewicht van 5,1 kg. Dat maakt hem lekker stevig maar ook licht genoeg om te kunnen verplaatsen. Bijvoorbeeld van een plekje in de zon naar de schaduw. Deze plastic zandbak met deksel heeft een afmeting van 84 x 77 x 38 cm.


5. Step2 Zandbak en Picknicktafel

Deze zandbak met deksel is tevens een fantastische picknickplaats. Natuurlijk uit de zon want deze set wordt geleverd met een bijpassende parasol. Het Summertime Play Centre stimuleert jouw kindje om lekker creatief bezig te zijn. Snoepen van pannenkoeken en broodjes aan de plastic eettafel met bankje, of zandkastelen bouwen in de zandbak. Deze biedt plaats aan 90+ kg speelzand. Zowel de tafel, het bankje als de zandbak met deksel zijn gemaakt van hoogwaardig plastic. Met een totaalgewicht van 23 kg plaats je dit leuke speelgoed waar jouw kindje dat wilt. Deze zandbak met deksel én schaduwrijke picknickplaats heeft een afmeting van 137,8 x 135,9 x 35,6 cm.


Spelen in een veilige plastic zandbak met deksel

Door te kiezen voor één plastic zandbakken met deksel uit onze top 5 maak je altijd een veilige keuze. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of jouw kindje wilt spelen in een kikkerzandbak, een schelp of een schildpad. Liever een compleet speeltoestel voor in de tuin? Er bestaan zelfs 2-1 zandbakken mét een heuse picknickplaats en parasol. Deze leuke zandbakken met deksel zorgen voor een schone én veilige speelervaring.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *