TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste accu kettingzaag van 2024

Kettingzagen zijn gevaarlijke machines. Toch kun je zonder ze veel makkelijker hout snoeien. Wees daarom wel altijd voorzichtig! Gelukkig hebben kettingzagen genoeg manieren om de veiligheid zo groot mogelijk te maken met automatische remmen. Dus heb jij zaagklusjes? Twijfel dan niet en schaf een accu kettingzaag aan. Het fijne aan een kettingzaag op accu, is dat je volledige bewegingsvrijheid hebt. Er zit namelijk geen snoer aan vast. En een kettingzaag op benzine stinkt, en brandstof is duur. Lees aan het einde van het artikel nog even de tips voor gebruik en onderhoud door en je kunt aan de slag!


1. Makita DUC353Z 2x18V accu-kettingzaag

Deze kettingzaag werkt niet op brandstof, maar op een accu. Dankzij de accu is hij stil, heeft hij lage verbruikskosten en is hij milieuvriendelijk. Ook heeft hij geen brandstofgeur, dit verhoogt het gebruiksgemak. Er zit een speciale motor in de accu kettingzaag. Het speciale aan deze motor is dat niet het anker rond draait, maar het veld zorgt voor aandrijving van de ketting. Deze manier maakt het mogelijk een hoog vermogen te geven. Hij vraagt weinig onderhoud, en bijvullen met duur brandstof is ook niet nodig. De accu past ook op ruim 200 andere machines van Makita. Alles bij elkaar is deze accu kettingzaag ideaal voor snoeiwerkzaamheden.


2. Einhell Accu Kettingzaag

De kettingzaag op accu van Einhell helpt je als je iets moet zagen in tuin of park. Denk aan het verkleinen van takken! Je hebt heel veel bewegingsvrijheid, omdat hij niet vast hoeft te zitten aan het stopcontact bij gebruik. Je kunt hem dus in principe overal mee naartoe nemen en hem daar gebruiken. Bij een noodsituatie, wordt de machine binnen een paar seconden automatisch stopgezet om zo gevaarlijke ongelukken te kunnen voorkomen. Aan de voorkant zitten ook stopklauwen, zodat je de machine veilig kunt gebruiken. Zoals je wel kunt merken staat veiligheid echt voorop bij zulke gevaarlijke machines! En de ketting wordt automatisch gesmeerd met olie. Daardoor hoef jij dit niet zelf te doen en kan de ketting langer mee.


3. Black Decker kettingzaag accu

De accu kettingzaag is geschikt voor het snoeien van struiken en takken. Door het gewicht en de kracht is dit een goed stuk gereedschap voor in je tuin. Voor het aanspannen van je ketting hoef je geen gereedschap te gebruiken, dus dit is heel simpel. En de olietank is groot en eenvoudig te vullen, dus de kans dat je olie morst, is heel klein. Ook heeft hij een functie dat hij niet terugslaat, dus kun je vlot en snel door nat en droog hout zagen. En om het jou nog wat comfortabeler te maken, is de handgreep zo gemaakt dat hij fijn is om vast te houden. Probeer tijdens het gebruik van de accu kettingzaag een veiligheidsbril te dragen om je ogen te beschermen tegen houtsnippers die in het rond vliegen. En spoel na gebruik de accu kettingzaag goed af met water.


4. Bosch UniversalChain accu-kettingzaag

Hij is geschikt voor kleine en middelgrote klussen. Denk aan het zagen van hout en het vellen van bomen. Je kunt hem gebruiken voor schulpen en afkorten. Met één acculading kun je 100 keer knippen door 10 x 10 cm hout. Ook is hij onmiddellijk startklaar: het kost geen moeite, hij is altijd klaar voor gebruik. Hij kan alle takken in jouw tuin aan door de motor met hoog vermogen. De automatische oliesmering voorkomt dat de ketting droog komt te staan. Voor de veiligheid zitten er twee remsystemen op, waarvan één met hoorbare waarschuwing. Het SDS-systeem van de accu kettingzaag maakt het mogelijk voor jou om de ketting aan te spannen of te verwisselen zonder gereedschap te hoeven gebruiken. Let op: accu en lader zijn niet bij deze aankoop ingegrepen, deze moet je dus apart aanschaffen. Wel hoef je ze maar eenmaal aan te schaffen voor al je Bosch machines met een 36 V accu.


5. Karcher Accu Kettingzaag

Met deze accu kettingzaag zijn al je snoeiklusjes zo gebeurd. Het zwaard van de machine is heel scherp en 30 cm lang. Zo zaag je volledig door takken, bomen en heggen. Dankzij de accu heb je geen last van snoeren en dus heb je alle bewegingsvrijheid. De ketting wordt automatisch gesmeerd, dus jij hoeft minder tijd te besteden aan onderhoud. De olietank is doorzichtig, dus je kunt altijd zien hoeveel er nog in zit en of je hem al moet bijvullen. Standaard wordt er al een olieflesje meegeleverd. Met behulp van een knop kun je de ketting eenvoudig spannen zonder gereedschap te hoeven gebruiken. Ook heeft hij een vergrendeling, waardoor je niet per ongeluk de accu kettingzaag kan starten. En er is een blokkeerfunctie bij sterke terugslag. Kettingzagen zijn gevaarlijk, dus werk altijd voorzichtig.


Tips

  • Draag altijd een veiligheidsbril, en het liefst ook beschermende kleding, bij het gebruiken van een accu kettingzaag. Dit vermindert het risico op verwondingen, en geeft jou ook meer rust, omdat je je beschermd voelt.
  • Kettingzagen worden meestal niet al geleverd met olie, dus moet je dit apart aanschaffen. Het is heel belangrijk dat de accu kettingzaag voor gebruik gevuld is met olie.

Onderhoud

  • Haal de accu van je kettingzaag eraf voordat je het gaat schoonmaken.
  • De geleidingsgleuf van het zwaard slijt in de loop van de tijd. Draai bij het vervangen van de zaagketting het zwaar 180 graden om de slijting te compenseren. Hierdoor kun je langer genieten van je accu kettingzaag!

Bekijk ook: Top 5 beste kettingzagen van dit moment

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *