TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste draadloze accuboormachine van 2024

De beste accuboormachines hebben misschien niet het onvermoeibare vermogen en het maximale koppel van een elektrische boormachine op wisselstroom. Toch zijn ze voor de meeste doe-het-zelf-doeleinden veel handiger, en gemakkelijk krachtig genoeg.

De huidige accuschroefboormachines hebben meer kracht dan ooit. En nee, dit is niet geringe mate te danken is aan de komst van de lithium-ionbatterij. Li-ionbatterijen zijn niet alleen lichter dan de oude nikkel-cadmium (Ni-Cd)-packs. Dit scheelt veel gewicht op de pols en onderarm. Ze houden ook hun lading vast als ze niet worden gebruikt. Plus ze vinden het niet erg om van halfleeg te worden bijgevuld.


1. Bosch PSB 18 LI-2 Ergonomic Accu klopboormachine 

Deze bundel van dual-grip frisheid is 20% kleiner en 10% lichter (1,1kg) dan de gemiddelde accuboormachine. Het is ook ergonomisch ontworpen om u een optimale krachtoverbrenging te geven en minder pijnlijke handen.

Zeker, de dubbele grip is een uitkomst voor die lastige klussen die een beetje lichaamsgewicht en een extra hand op de boor vereisen. Waar u vroeger met de ene hand de boormachine activeerde en met de andere hand van achteren duwde. Pakt u bij deze gewoon de gebogen voorhandgreep vast, leunt u een beetje naar binnen. Waardoor u gemakkelijk tot in de zitkamer van de buren boort. Als de geïntegreerde sensor van de boor bovendien een plotselinge blokkering detecteert (bijvoorbeeld een stalen balk, een oude Romeinse bijl of wat er ook achter het behang zit) schakelt hij de motor uit. Hierdoor schiet de boor niet terugschiet en er mogelijk nog meer chaos ontstaat.

De PSB 18 is geen lichtgewicht als het om lastige taken gaat. Hij houdt van goed schroeven en dringt in elk gewenst materiaal door. Of het nu metselwerk, baksteen, metaal, hout of, als u Reno heet, de schedel.

Het is ook de eerste doe-het-zelf-boormachine met de nieuwste borstelloze e-motoren die niet alleen kleiner en lichter zijn dan de huidige eenheden. Maar ook krachtiger en slijtvaster zijn.

De bijbehorende 18-volt Lithium-Ion-accuschotel van Bosch heeft een zeer ruime 2,5 Ah en kan in slechts 40 minuten tot 80% worden opgeladen. U krijgt er maar één voor uw geld, maar een enkele lading gaat lang mee. Waardoor u minstens 10 IKEA kastjes, verschillende rekken en mogelijk de bouw van een full-scale Spitfire replica in elkaar kan zetten. Omdat de accu deel uitmaakt van het 18volt ‘Power4All’ systeem van Bosch kan hij ook nog eens gebruikt worden op 15 andere Bosch gebaseerde doe-het-zelf- en tuingereedschappen.


2. MAKITA Accuklopboormachine DHP484RTJ

Makita heeft praktisch gesproken snoerloos gereedschap uitgevonden. Het is een vertrouwd merk in de handel voor zijn betrouwbaarheid en kracht. Ze zijn niet op afstand goedkoop, maar als u pro, semi-professioneel bent of gewoon het beste gereedschap wilt, zult u blij zijn dat u het geld heeft uitgegeven.

De DHP484RTJ is verkrijgbaar in een reeks opties, van body-only tot complete kits. Één van onze favoriete opties is de boormachine, twee 5.0Ah Li-ion-batterijen, de lader en de koffer die ongeveer 325 euro kosten.

De LXT Brushless is compact en krachtig, met 54 nm koppel en de mogelijkheid om 38 mm in hout te boren, 13 mm in metselwerk en 13 mm in staal. De hamerfunctie heeft een bereik van 0 tot 30.000 ipm voor het snel hameren in metselwerk en een langzamere 0-7.500 ipm modus: de snelheid varieert afhankelijk van de druk die u op de trekker uitoefent.

De tandwielen zijn volledig van metaal en hebben een aluminium behuizing voor het uithoudingsvermogen. Ook is er de verplichte riemclip om deze op uw broek te houden.

Een serieus hulpmiddel voor serieuze mensen, kortom.


3. DeWalt Combiset DCK211D2T-QW

Een gekke deal voor de prijs, deze twin pack bevat de DCF815 Impact Driver. Die een enorme 107Nm aan koppel ontwikkelt, met 15 instellingen.

Er is geen hameractie, en het LED-licht is zwak, maar de boorprestaties zijn nog steeds zeer indrukwekkend. Ook de eenvoudige, sleutelloze klauwplaat is cool.

Erbij inbegrepen is eenDCK211D2T 10.8v boor/driver met 15 koppelinstellingen, voor al uw keukenkastje, schroef-bevestiging behoeften.

Beide gereedschappen zijn zeer goede stand-alone producten, maar in een verpakking met twee accu’s, voor deze prijs, zijn ze zeer moeilijk te verslaan.


4. Bosch PSB 1800 LI-2 Accu klopboormachine

Het nieuwste in het expertisegamma van Bosch is compact en handig, maar toch krachtig genoeg om de meeste taken op zich te nemen. Hij levert een koppel van 38 Nm en kan boren tot 30 mm in hout en 100 mm in staal en metselwerk. Terwijl de talrijke koppelinstellingen hem een geweldige metgezel maken voor vervelende flatpackklussen waarvoor tonnen schroeven nodig zijn.

Hij is ook licht van gewicht en het nieuwste 18-volt accusysteem betekent veel gebruiksduur en een snelle herlading van 1 uur (krijgt twee accu’s). Een sleutelloze klauwplaat met Bosch Auto-Lock systeem betekent dat de boren met de hand kunnen worden verwisseld. Hierdoor hoeft u niet meer bang hoeft te zijn dat u die verdomde sleutel kwijtraakt.


5. HiKOKI/Hitachi DS18DSDL W4Z accu boor-schroefmachine

Er is niet veel dat deze krachtige Hitachi niet aankan dankzij zijn vermogen… Tot 1.800 omwentelingen per minuut te draaien en een indrukwekkend koppel van 92 Nm te leveren. Er is een tweeversnellingsbak die geschikt is voor de meeste toepassingen, maar uiteindelijk is dit een krachtige boormachine voor het maken van manshoge gaten.

Hij wordt geleverd met twee accu’s. Dit betekent dat het gemakkelijk is om ze te verwisselen tijdens lange en zware doe-het-zelftaken. Terwijl het apparaat ergonomisch is ontworpen en minder weegt dan sommige van de andere dieren die hier worden genoemd. Wat geweldig is voor gebruik op lange termijn.

Een van de nieuwste functies is de witte LED-spot die aan de voorkant van de boormachine zit en het werkoppervlak verlicht voor een vermindering van het aantal DIY slip-ups. Dit is een serieuze boormachine.

Let op, de accu en oplader zijn er niet bij inbegrepen.


Waarop letten bij het kopen van een draadloze accuboormachine?

Een belangrijke overweging is de spanning… Simpel gezegd, hoe hoger de spanning van de accu, hoe meer vermogen en koppel je door taaie materialen als staal en vooral beton en baksteen moet boren.

Als extra bonus dienen alle accuboormachines twee doelen: boren en schroeven. De combiboren verschillen enigszins in die zin dat ze ook een hamerwerking hebben voor hard metselwerk. Als u in een flat met gipskartonwanden woont, is de kans groot dat u die extra kracht niet nodig heeft.

De meeste boormachinisten in deze roundup zullen de basis DIY-taken aanpakken, maar het spreekt voor zich dat je krijgt waar je voor betaalt. De duurdere modellen zijn steevast beter gebouwd en voegen meer kracht toe aan uw elleboog.

Als u op zoek bent naar de beste draadloze accuboormachine om uw doe-het-zelfklus te klaren met deze Pasen en daarna. Zoek dan niet verder!


Bron: https://www.t3.com/features/best-cordless-drill

Naamsvermelding: Derek Adams , Carrie Marshall , Leon Poultney

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *