TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste Tuinschermen voor Extra Privacy – Onze Top 5

Zomers genieten veel mensen graag van het warme weer door heerlijk in hun tuin te liggen. Houd jij er ook zo van? Op de tropische dagen zien we bovendien menig buurman met ontbloot bovenlijf of in bikini van het zonnetje genieten. Wij kunnen ons zo voorstellen dat je de nodige privacy in jouw tuin daarom wel kan waarderen. Gelukkig is daar wat op bedacht.

Tuinschermen zijn een ideale manier om de privacy in jouw tuin te optimaliseren. Ze zorgen ervoor dat jij ongestoord kan genieten van het mooie weer, zonder dat de buren bij je gluren. Bovendien kan een tuinscherm ook een heerlijke schaduwplek creëren in jouw tuin.

Ben jij benieuwd wat nu een goed tuinscherm maakt en wat de beste tuinschermen van dit moment zijn? Dan raden we je aan om het onderstaande artikel te lezen. Wij vertellen je namelijk alles wat je moet weten over het belang van tuinschermen, en voorzien jou bovendien van een top vijf met daarin de beste schermen van dit moment. Dat wil jij niet missen!


De voordelen van een tuinscherm plaatsen

Wil jij ook meer privacy in de tuin? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om een schutting te plaatsen. Echter kan een tuinscherm plaatsen een voordelig en eenvoudig alternatief vormen. Een tuinscherm of balkonscherm heeft diverse voordelen. Hier willen we graag kort even bij stilstaan.


Optimale privacy

Een tuinscherm wordt ook vaak een privacy scherm genoemd. Het eerste en grootste voordeel is immers het creëren van meer privacy. Deze vorm van tuinafscheiding kan ervoor zorgen dat je minder inkijk van de buren ervaart, en je dus vrijer kunt bewegen in je eigen tuin. Vooral in de zomerse maanden wanneer we meer buiten zitten hebben we doorgaans wat meer behoefte aan privacy in de tuin.

Dit geldt overigens ook wanneer je in plaats van een tuin een balkon hebt. Dan ligt het balkon van de buren in veel gevallen pal naast die van jou. Om dan toch wat privacy voor jezelf te creëren kun je gebruikmaken van een balkonscherm.


Eenvoudig te plaatsen

Het grote voordeel van een tuinscherm, in vergelijking met een schutting, is het gemak van plaatsen. Een tuinscherm plaatsen is namelijk een zeer eenvoudige klus. Zo heb je minder bevestigingsmateriaal nodig en kun je de schermen bovendien eenvoudig vervangen indien nodig.

Is het tuinscherm van jouw keuze niet groot genoeg? Dan kun je ook heel eenvoudig meerdere schermen aan elkaar bevestigen.

Ruime kleurkeuze

Een ander groot voordeel is de ruime kleurkeuze die jij hebt wanneer je een tuinscherm gaat uitkiezen. Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt. Veel tuinschermen zijn uitgevoerd als kunsthagen en ook een tuinscherm van bamboe zien we geregeld voorbijkomen. Op deze manier kun je een natuurlijk uitstraling creëren in jouw tuin.

Houd jij van kleur? Dan kun je natuurlijk ook een tuinscherm plaatsen die feller van kleur is. Blauw, groen of misschien oranje? Het kan allemaal. Naast een functioneel item is het immers ook een product dat kan dienen als decoratie.

Waarop letten bij het kopen van tuinschermen?

Nu vraag jij je ongetwijfeld af hoe je een goed tuinscherm herkent. Er zijn diverse eigenschappen die van belang zijn als we het hebben over kwalitatief goede tuinschermen. Laten we deze eigenschappen eens kort met elkaar onder de loep gaan nemen.


– Hoogwaardige materialen

Het is belangrijk dat een tuinscherm wordt gemaakt van hoogwaardige materialen. Wat zijn enkele van deze materialen die zorgen voor een kwalitatief hoog product? Enkele voorbeelden zijn bamboe, hoogwaardige kunststoffen en gerecycled polyethyleen.

Deze materialen zorgen voor een lange levensduur en zijn bovendien relatief goed bestand tegen diverse weersomstandigheden. Dit brengt ons op het tweede punt; Weersbestendigheid.


– Weersbestendigheid

Je wilt jouw tuinscherm natuurlijk het hele jaar door laten staan. Dit betekent echter wel dat het scherm bestand dient te zijn tegen diverse weersomstandigheden. We leven immers in Nederland en met het weer weet je het maar nooit. Het kan vandaag zonovergoten zijn terwijl we morgen in de sneeuw zitten.

Gelukkig zijn de meeste tuinschermen goed bestand tegen diverse weersomstandigheden. Alhoewel het altijd zo zal blijven dat het ene materiaal net iets beter beschermt dan het andere, zijn over het algemeen alle tuinschermen weersbestendig. Het zijn immers niet voor niets ‘tuin’ schermen.


– Formaat

Tuinschermen zijn verkrijgbaar in diverse formaten. De juiste maat voor jou is uiteraard afhankelijk van de ruimte die je tot je beschikking hebt. Echter raden wij aan om te zoeken naar tuinschermen met een redelijk groot formaat, vooral wanneer je over een grote tuin beschikt.

Alhoewel de meeste tuinschermen prima aan elkaar te verbinden zijn om zo een groter scherm te creëren, kan dit veel werk opleveren wanneer je een tuinscherm kiest van klein formaat. In dat geval moet je immers meerdere schermen aan elkaar bevestigen. Om dit te voorkomen kun je het beste kiezen voor een zo groot mogelijk scherm. Althans, een scherm dat met zijn maat het dichtst bij jouw benodigde formaat in de buurt komt.


Beste Tuinschermen van dit Moment – Onze Top 5

Nu je iets meer te weten bent gekomen over de ins en outs van de tuinschermen, ben je ongetwijfeld nieuwsgierig geworden naar wat nu eigenlijk het beste tuinscherm is. Wij hebben een top vijf voor je samengesteld. In de onderstaande lijst tonen we jou onze vijf favoriete tuinschermen van dit moment. Wellicht zit jouw nieuwe scherm er ook wel tussen!

Dit zijn de 5 beste tuinschermen van 2024:


1. Tuinscherm – Gespleten Bamboematten 5 X 2 Meter

Het eerste item dat we onder de aandacht willen brengen betreft een bamboe tuinscherm. Dit scherm van het merk intergard is ideaal wanneer je een grotere tuin hebt. Na bestelling krijg je namelijk een scherm van maar liefst 5 meter breed en 2 meter hoog geleverd.

Dit tuinscherm bestaat uit gespleten bamboe dat aan elkaar is gezet met ijzerdraad. Het product is van hout en om splinters te voorkomen raden we je aan om tijdens het monteren van dit scherm handschoenen te dragen.

Vooral de veelzijdigheid van dit product is populair onder de klanten. Met een tuinscherm van bamboe kun je immers alle kanten op. Het materiaal is tijdloos en je kunt er diverse stijlen mee creëren.

Op het eerste oog lijkt dit product wellicht wat aan de dure kant. Wanneer je je echter realiseert dat het scherm een groot formaat heeft van maar liefst 5 bij 2 meter, kunnen we absoluut concluderen dat je waar krijgt voor je geld.

Ben jij op zoek naar een tijdloos tuinscherm dat een natuurlijke en creatieve uitstraling biedt? Dan is dit bamboe tuinscherm wellicht wel hét product voor jou.


2. Klimop Kunsthaag | Uitschuifbaar | Tuinscherm

Het tweede tuinscherm uit onze top vijf is absoluut uniek. Het betreft namelijk een uitschuifbaar model. Het scherm bestaat uit een uittrekbare harmonica gemaakt van kunststof. Deze is bedekt met kunst klimop wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling. De groene bladeren creëren bovendien een fijne sfeer in jouw tuin.

Klimop is onder veel mensen populair. Echter duurt het groeien van de klimop redelijk lang. Daarom is een kunst klimop ideaal. Direct klaar en een prachtig gezicht. Met afmetingen van 180 cm breed en 90 centimeter hoog kan deze kunsthaag ook prima dienen als balkonscherm. Op deze manier heb je toch nog het gevoel van een gezellig tuintje.

Heb je daarentegen een grotere tuin, dan kun je diverse hagen aan elkaar koppelen om een prachtig scherm neer te zetten voor optimale privacy. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. Dit is een redelijk betaalbaar model dat toch een zeer hoge kwaliteit heeft.

Klanten zijn voornamelijk te spreken over de echtheid van deze klimop kunsthaag. Het product is bijna niet van echt te onderscheiden. Ook kunnen we enkel positief zijn over de weersbestendigheid van dit product. Hij gaat bij veel gebruikers namelijk al meerdere seizoenen mee.

Voor een tuinscherm met een natuurlijke look, een lange levensduur en een goede prijs ben je hier dus aan het juiste adres.


3. Tuinscherm – Balkonscherm Rechthoek Creme – 300 X 90 CM – Extra Privacy

Het derde product dat we willen bespreken betreft een balkonscherm. Deze is speciaal gemaakt om meer privacy te creëren op jouw balkon. Het betreft een crèmekleurig balkondoek dat je eenvoudig aan de omheining van jouw balkon bevestigd. Dit product is van het merk Suprezzo, een specialist op het gebied van privacy- en schaduwdoeken.

Dit balkonscherm is 3 meter lang en 90 centimeter hoog. Een redelijk veelvoorkomende maat die op veel balkons standaard passend is. Wil jij dus bescherming tegen de zon creëren of simpelweg wat extra privacy op je balkon? Dan kan dit wel eens hét balkonscherm zijn voor jou. Het fijne aan dit scherm is de lichte kleur. Hiermee ben je beschermd zonder dat je het idee hebt in een donkere ruimte te zitten.

Nog een unieke eigenschap van dit product is het materiaal waarvan deze gemaakt is. Dit balkondoek is namelijk gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Je bent dus ook nog eens hartstikke duurzaam bezig wanneer je kiest voor dit scherm. Dan zou je denken dat je hiervoor aardig in de buidel moet tasten, maar niets is minder waar. Je koopt dit balkonscherm voor een prikkie! Dit is hét scherm voor ieder budget.

Wil jij dus niet al te veel geld uitgeven maar wil je toch wat extra privacy op jouw balkon? Dan kies je voor dit duurzame balkonscherm van Suprezzo.


4. Uitschuifbaar aluminium windscherm – 160 X 300 cm – Beige

Het vierde product uit onze top 5 is zonder twijfel een luxeproduct te noemen. Het is een tuinscherm, maar dan wel eentje waar je u tegen zegt. Het betreft namelijk een uitschuifbaar tuinscherm in de kleur beige van het merk Tectake.

Met een formaat van 3 meter breed en 160 centimeter hoog is dit product passend in veel tuinen maar bijvoorbeeld ook op een grote veranda. Het is een ideale oplossing voor iedereen die meer privacy wil creëren in de tuin, maar dan wel op een stijlvolle manier.

Dit product wordt geleverd met twee montage palen. Een langere paal waarin zich het scherm inclusief een automatisch oprolmechanisme bevindt, en een kleinere paal waaraan je het scherm kunt vastzetten wanneer je deze hebt uitgerold. Alle benodigde montagematerialen worden meegeleverd en het in elkaar zetten van dit product is bovendien heel eenvoudig.

Het uitschuifbare scherm beschermt niet alleen tegen glurende buren. Het scherm is gemaakt van weersbestendig polyesterstof. Dit duurzame materiaal is bestand tegen wind, regen, zon en dus te gebruiken in ieder seizoen.

In vergelijking met de andere producten uit dit artikel is dit een redelijk prijzig tuinscherm. Echter is dit absoluut begrijpelijk wanneer je de fantastische eigenschappen van dit hoogwaardige tuinscherm in ogenschouw neemt. De prijs-kwaliteit verhouding van dit product is simpelweg fantastisch.

Dit tuinscherm is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een stijlvol scherm dat niet alleen zorgt voor privacy, maar ook bestand is tegen alle weersomstandigheden waar we in ons kikkerlandje mee te maken krijgen.


5. Moso Bamboo – Tuinscherm Bamboe – Schutting 180 X 90 cm

Het laatste product dat we in het zonnetje willen zetten is zeker niet de minste. Het betreft een tuinscherm van echte bamboe met een robuust uiterlijk. Je zou dit scherm bijna niet onderscheiden van een echte schutting. Absoluut een aanrader dus!

Met een formaat van 180 centimeter lang en 90 centimeter hoog is dit scherm ook passend voor op het balkon. Gebruik jij dit scherm voor in de tuin, dan kan het wellicht noodzakelijk zijn om meerdere schermen aan elkaar te monteren. Gelukkig is dit een eenvoudige klus.

Deze bamboe tuinschermen zijn van hoge kwaliteit en kunnen dus echt wel tegen een stootje. De bamboepalen zijn ongeveer 6 tot 9 centimeter in doorsnede. De palen zijn aan elkaar verbonden met palmdraad. Dit geeft absoluut een unieke uitstraling, die je niet elke dag tegenkomt.

Dit product is behandeld tegen insecten en heeft daardoor een langere levensduur. Het scherm is bovendien weersbestendig en kan dan ook jarenlang meegaan. Aan dit hoogwaardige product hangt ook wel een hoog prijskaartje. Vooral wanneer je meerdere schermen aan elkaar wenst te koppelen kan de prijs snel oplopen. Echter ben jij dan wel de komende jaren voorzien van optimale privacy in jouw tuin!

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *