TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste handgrasmaaier van 2024

Een grasmaaier is natuurlijk de belangrijkste manier om uw gazon bij te houden. Er zijn allemaal verschillende soorten. Wij hebben al een artikel over grasmaaiers gemaak, maar hebben besloten er nog een te maken. Dit is voor als u iet specifiekers zoekt. Vandaag hebben we de beste handgrasmaaiers van 2024. Natuurlijk is er niets mis met een elektrische. Maar dan zit u vast aan een kabel en heeft u dus minder loopruimte.

Als u een grotere tuin heeft, is een handgrasmaaier perfect. Dan wordt u niet beperkt door een kabeltje. Voor de kleinere tuinen kunt u deze natuurlijk ook gebruiken. Met een handgrasmaaier kunt u dus overal in de tuin komen.


1. GARDENA Kooimesmaaier

Met zoveel reviews als dat deze grasmaaier heeft, is het heel knap dat hij nog steeds op de 4 en een halve ster zit. Een handgrasmaaier is natuurlijk heel milieuvriendelijk. Hoe zo’n grasmaaier werkt, is eigenlijk heel makkelijk. Als u duwt bewegen de messen zonder elkaar te raken. U kunt het met een schaar vergelijken. Het grassprietje wordt dan opgetild en afgeknipt. Omdat de messen elkaar niet raken, is deze grasmaaier muisstil.

De grote wielen van de grasmaaier zorgen ervoor dat u hem makkelijk kunt besturen. U kunt de maaihoogte in vier lengtes afstellen. De minimalen maaihoogte is 12 millimeter en da maximale maaihoogte is 42 millimeter. Ook kunt u de duwboom van de grasmaaier inklappen. Hierdoor kunt u hem makkelijk op kunt bergen. Hij is geschikt voor gazons van de 150 m².


2. EINHELL GC-HM 40 Handgazon maaier

Deze kooimeszager is stevig en heeft een goed ontwerp. Zoals u kunt zien zit hier achter een bak dat het gras opvangt. Hiermee kunnen kleine gazons schoon. Ook is hij milieuvriendelijk en stil gemaaid worden. De machine heeft een lichtlopende maaispil. Hij heeft messen van een hoge kwaliteit en vier verschillende maaihoogtes.

De handgrasmaaier heeft brede wielen. Hij heeft vier verschillende maaihoogtes van 15 tot 35 millimeter. Hij heeft vijf maaimessen en een grote opvangzak. In de grasopvangbak kan 27 liter.


3. WOLF-Garten Kooimaaier TT 300S

Deze handgrasmaaier is perfect voor een tuin van 100 m². Het enige wat u hoeft te doen is de grasmaaier over het gras rond te duwen. Dan wordt het gras op een makkelijke manier gemaaid. Het maaien kost meer energie. Maar het resultaat is geweldig. Door de ronddraaiende messenkooi en het ondermes wordt het gras afgeknipt. Hij heeft een prachtige, echte snede wat zorgt voor een goed maairesultaat.

Door de softgrip heeft u meer comfort tijdens het maaien. De maaier heeft kogellagers waardoor de messen soepel ronddraaien. Hij neemt weinig ruimte in beslag waardoor u hem makkelijk op kunt bergen.

Als u een liefhebber van Engelse gazons bent zult u al helemaal enthousiast worden. De handgrasmaaier heeft een maaibreedte van 35 centimeter en is, zoals al eerder vermeld, perfect voor kleine gazons. U kunt hem op 4 hoogtes instellen. Tussen de 130 millimeter en 380 millimeter.


4. Stiga SCM 240R Handgrasmaaier

Deze handgrasmaaier heeft 5 stalen messen. Hij is stevig en praktisch gebouwd en stuurt goed. Hij heeft een breedte van 40 centimeter, waardoor u uw gras zo gemaaid heeft. De maaihoogte kan in worden gesteld van de 25 tot de 60 millimeter. In combinatie met de achterrol maakt deze handgrasmaaier het baneneffect.

Door de vijf scherp gebogen messen kunt u uw gazon goed maaien. Door de banden kunt u dit product goedbesturen en binnen 10 tot 20 minuten zult u al helemaal klaar zijn met maaien. De stalen messen zijn goed geslepen. Pas dus op dat u hier geen kleinere kindjes bijhoudt. Het afstellen van de hoogte kan soms een beetje lastig gaan. Maar meestal lukt dit heel soepel.


5. Bosch AHM 38 handmaaier

De bosch handrasmaaier is perfect voor het maaien van een gazon van rond de 150 m². Hij maait heel comfortabel en stil. Met de maaier kunt u zo maaien dat het gazon er perfect bijligt. Hij is snel en comfortabel. De maaier maait gemakkelijk en u zult zo klaar zijn. Voor de veiligheid heeft hij ook nog een klik-vergrendeling.

De maaier heeft vijf messen van gehard staal. Hij kan op verschillende maaihoogtes ingesteld worden. U kunt hem door de speciale wielen heel makkelijk vooruit duwen. De maaier heeft een maaibreedte van 38 centimeter. Hij weegt maar 7,5 kg. Dus als u klaar bent met maaien kunt u hem zo opbergen. De maaihoogte kan tussen de 15 en de 43 millimeter ingesteld worden. De opvangbak is groot waardoor u deze niet de hele tijd hoeft te legen.


Waar op letten bij het kopen van een handgrasmaaier

Een handgrasmaaier is makkelijk te gebruiken. Simpel, goedkoop en neemt weinig ruimte in beslag. Wij raden deze vooral aan voor gazons rond de 110 m². Hij gebruikt geen stroom waardoor u ook nog eens milieuvriendelijk bezig bent.

Tips & Tricks

Het is belangrijk om vaak te maaien. Als u vaak maait, wordt uw gazon gezonder. Maai dus zo vaak mogelijk. Het maaien zorgt ervoor dat uw gras meer wilt groeien. Hierdoor krijgt u een voller gazon. Als u vaak maait, zorgt dit ervoor dat er minder onkruid komt. Ook zorgt dit ervoor dat er minder breedbladige gras in uw tuin komt. Het is belangrijk om elke keer een andere richting in te maaien.

Hoe vaak moet je het grasmaaien?

In maart: elke 2 weken
In april: elke 10 dagen
Van mei tot augustus: een keer per week
Van september tot oktober: elke 10 dagen
Van november tot december: alleen maaien bij warmer weer.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *