Beste flexibele tuinslang van 2020

Tuinslangen zijn er in verschillende soorten en maten. Maar hoe groter je tuin, hoe groter de slang is die je moet aanschaffen. En het is niet altijd makkelijk om zo’n grote slang mee te moeten nemen. Kies daarom voor een flexibele slang. De flexibele slang begint op een bepaalde grootte waarin je hem mee kan nemen. Maar zodra je hem aansluit aan de buitenkraan en het water aan zet, kan een flexibele slang tot wel 3 keer zijn oorspronkelijke grootte worden. En als je dan de kraan weer afsluit, zal de slang weer krimpen tot zijn eigen lengte. Zo kun je hem ook makkelijk opbergen. Het is natuurlijk makkelijker om een slang van 5 meter op te bergen dan een slang van 15, of zelfs 30, meter. Benieuwd naar de beste flexibele tuinslang van 2020? Lees dan vooral verder.


1. Tuinslang flexibel 30 meter – sproeier voor tuin

Deze flexibele tuinslang heeft enkele productvoordelen. Om te beginnen is de slang flexibel en kun je hem uitbreiden. De kwaliteit zou je kunnen beschrijven als ‘professioneel’ en de schroefverbindingen zijn van roestvrije messing. De spuitknop is multifunctioneel. Hij heeft namelijk 10 functies. Om de perfecte grip te maken is hij bedekt met rubber. En je kunt de waterdruk zelf regelen via een schuifregelaar. Deze zit direct op het pistool.

Maar wat maakt de waterslang nou zo flexibel? Dat is het feit dat hij kan uitzetten tot 3 keer zijn oorspronkelijke lengte en geschikt is voor drukken tot 10 bar. De lengte van de slang is 30 meter.

Volgens de reviews is de slang heel makkelijk in gebruik en heb je geen in elkaar gedraaide slang meer. De prijs is wat hoger dan de rest, maar dat is het zeker waard. Ook als je in de tweede verdieping van een flat woont, kun je met deze slang je auto wassen. Zo lang is de slang namelijk. Daar naast, is hij licht, sterk en makkelijk op te bergen in het bijbehorende tasje.


2. Extreem Sterke XXL Magic Hose Elastische Flexibele Tuinslang Goriflex

Ook deze slang heeft een mooie lengte van 30 meter. Dit is dus een 30 meter lange, buitengewoon sterke, elastische tuinslang met een 3-voudig versterkte polyester buitenzijde. Zodra er druk op de slang komt, verlengt hij automatisch 3 keer, dus van 7,5 meter naar 30 meter. En zodra de druk afneemt verkort de slang weer heen snel. Dus wanneer je de slang aansluit op de buitenkraan zal hij vanzelf groeien tot 3 keer zijn originele lengte. De precieze lengte hangt af van de waterdruk. En als je dan klaar bent en de kraan uit zet zal de lang teruggaan naar zijn originele lengte en kun je hem makkelijk opbergen.

Maar wat maakt deze flexibele tuinslang beter in tegenstelling tot andere flexibele tuinslangen? Dat hij extra verstevigd is waardoor de slang niet zomaar scheurt of slijt. En de flexibele tuinslang heeft 8 standen op de sproeiknop die je dankzij de meegeleverde koppelstukken eenvoudig kan koppelen of aansluiten. De functies die de sproeiknop heeft zijn: center, mist, angle, full, soaker, shower, cone en flat. Op de sproeiknop zie je duidelijke markeringen van de standen.

Bekijk hier onze volledige review


3. Hozelhock Superhoze 15 meter uitrekbare slang van hoogwaardige kwaliteit

De lengte van deze slang is de helft kleiner (15 meter) dan de twee hierboven genoemde slangen, maar is voor alsnog van hoogwaardige kwaliteit. Scheuren of barsten zullen er niet in komen en hij kan zonder problemen groeien en krimpen tot 15 meter. Dit is 3 keer zijn eigen lengte, die is namelijk 5 meter. Bij levering ontvang je de koppelstukken, kraanstuk en een verstelbare tuinspuit.

Volgens de reviews is de slang handig en gebruik en makkelijk op te bergen. Dit komt vooral, omdat hij niet te lang is. Er wordt wel gezegd dat je er rekening mee moet houden dat de slang uit zet bij gesloten sproeiknop. Als de sproeiknop open wordt gezet krimpt de slang een stuk in. En de lengte van de slang zou 2/3 meter kleiner zijn dan de fabrikant aangeeft. Maar als jij dat geen probleem vindt is dit een prima slang voor een prima prijs.


4. Talen Tools Flexibel Tuinslang

Deze slang is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal. Het kraanstuk kun je vastmaken aan de buitenkraan. De slang heeft negen verschillende standen: van fijne nevel tot en met een krachtige waterstraal. Zodra je de kraan open zet kan de slang groeien van 5 meter tot wel 15 meter. De slang rekt namelijk uit door de waterdruk op de spuit. Als je de kraan weer dicht zet en je spuit zal de slang weer krimpen en kun je hem opbergen. Dit zal niet veel ruimte innemen, omdat hij gekrompen maar 5 meter is. Bij gebruik moet je altijd de kraan open laten staan, maar als je hem niet gebruikt, moet je geen druk op de slang laten. Dit kan de levensduur van de slang verkorten.


5. Flexiwonder Pocket Hose 15 meter Flexibele Tuinslang

Nooit meer vervelende knopen in je tuinslang. Niet meer die vervelende en zware tuinslang die altijd blijft rondslingeren in je tuin of garage. Deze flexibele tuinslang is licht en handig en neemt weinig ruimte in beslag, omdat hij zo elastisch is. En dankzij de druk van het water kan de slang eenvoudig en snel 3 keer zijn oorspronkelijke grootte aannemen, dus 15 meter. Het enige wat je hoeft te doen is de slang aan te sluiten op de buitenkraan. Dit moet met de twee verschillende bijgeleverde kraan koppelstukken. Als je klaar bent en het water afsluit, neemt hij weer zijn vorige vorm aan.


Bekijk ook: De beste tuinslang van 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *