TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste buitenkoelkast van 2024

Welkom bij ons uitgebreide overzicht van de meest hoogwaardige buitenkoelkasten voor het jaar 2023. Met de groeiende trend van buitenleven en openluchtentertainment is de behoefte aan praktische en efficiënte koeloplossingen in buitenruimtes toegenomen. In dit artikel zullen we de top buitenkoelkasten onderzoeken die beschikbaar zijn, waarbij we ons richten op functionaliteit, duurzaamheid en prestaties.

Of je nu van plan bent om een luxueuze buitenkeuken te creëren, een chique loungehoek wilt inrichten of gewoon wilt genieten van koude dranken en snacks in de buitenlucht, de juiste buitenkoelkast kan een waardevolle toevoeging zijn aan je leefruimte. We zullen de nieuwste technologische innovaties en ontwerptrends onder de loep nemen, waarbij we rekening houden met de behoeften van zowel gepassioneerde grillmeesters als stijlbewuste gastheren.

Dit artikel biedt een diepgaand overzicht van de kenmerken en voordelen van diverse buitenkoelkasten, inclusief hun capaciteit, energie-efficiëntie en aanvullende functies zoals ingebouwde ijsmakers en slimme bedieningsopties. We zullen ook de duurzaamheid en weersbestendigheid evalueren, omdat dit cruciale factoren zijn voor buitenapparatuur die blootgesteld wordt aan de elementen.

Of je nu op zoek bent naar een compacte koeloplossing voor je balkon of een ruime koelkast voor je buitenbarbecue, dit artikel is bedoeld om je te helpen bij het kiezen van de beste buitenkoelkast die naadloos aansluit bij je levensstijl en behoeften in 2023.


1. PRIMO PR128FR Koelkast tafelmodel

Deze buitenkoelkast wordt ook wel beschreven als compact van buiten, maar ruim vabinnen. Met een inhoud van 65 liter is er genoeg ruimte om de boodschappen op te bergen, maar hij is er ook in andere maten. Deze koelkast wordt geleverd met twee verdeelplanken die je op verschillende hoogtes kan plaatsen. Ook zitten er twee deurrekjes bij. Ook heeft hij een mini vriesvakje.

De deur van de koelkast is omkeerbaar. Hiermee kun je zelf bepalen of de deur rechtsom of linksom open gaat. Dit maakt het makkelijk om de koelkast in kleinere ruimtes te plaatsen. Doordat je de deur kan omkeren, en door zijn compacte formaat, past de koelkast vrijwel overal.


2. Exquisit KS117-3-040EW – Koelkast 

Deze smalle koelkast is ideaal om te gebruiken als buiten koelkast. Hij heeft een inhoud van 81 liter. De koelkast heeft twee legplateaus en drie deurvakken. Hiermee kun je hem naar eigen wens indelen. Verder beschikt hij over een vriesvak van redelijke grootte. Ideaal om lekkere frituursnacks in te bewaren. Daarnaast beschikt hij over een binnenverlichting waarmee je een beter inzicht hebt over de indeling van je koelkast. Vooral handig als je hem dus ’s avonds buiten gebruikt. Hierdoor weet je precies waar wat staat.


3. Amica AR1112R – Retro Tafelmodel Koelkast

Als derde in de top 5 staat deze stijlvolle koelkast. Deze elegante koelkast heeft een energieklasse A++, wat dus een laag energieverbruik garandeert. Dit komt natuurlijk tot uiting in uw energierekeningen en als extra koelkast is het wel fijn als het niet teveel kost. Een aantal voordelen van deze koelkast zijn onder andere dat hij een groente-en fruit lade heeft. Ook is hij voorzien van LED-verlichting. Deze zijn duurzaam, zuinig en krachtig en zorgen voor een duidelijke verlichting.

Omdat het een buiten koelkast is, is het extra van belang dat hij niet al te veel geluid maakt. Deze koelkasten zijn ontworpen om het geluisniveau te minimaliseren. Niemand zal last hebben van geluid! Deze koelkasten zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren.


4. Husky KK70-BK-NL-HU- Mini buitenkoelkast

En we zijn aangekomen bij de voorlaatste koelkast van dit artikel, de Husky KK70-BK-NL-HU-Minikoelkast. Dit is in mijn ogen de meest moderne koelkast van deze lijst en heeft ook het mooiste design, vind ik. Hij is helemaal zwart met een glazen deur. Door deze glazen deur kun je uitstekend in de koelkast kijken. Nu denk je misschien dat dat door de koelkast heen kijken niet zo gemakkelijk gaat door de zwarte kleur van de koelkast. Een begrijpelijke gedachte, maar aan de binnenkant van de koelkast zit een lamp die de koelkast verlicht. Je kunt dus wanneer je wilt kijken wat er nog in de koelkast ligt. Dit is handig, want zo weet je precies wanneer je de koelkast moet bijvullen. Je hoeft er alleen maar langs te lopen. De koelkast heeft een inhoud van 71 L.

Ben jij op zoek naar een moderne koelkast, die vrijwel in elke tuin goed staat? Dan past deze Husky Minikoelkast vast en zeker goed bij jou.


5. Inventum KK501

Deze koelkast heeft een netto inhoud van 111 liter. Dit is iets groter dan de eerder besproken buitenkoelkasten. Het is een koelkast met energieklasse E, dit is dus een stuk slechter dan onze nummer 3. Wel heeft de koelkast, omdat hij iets groter is, drie draagplateaus en een groentelade. Ook heeft hij drie vakken in de deur en een plekje voor eieren. Je kunt zelf bepalen waar je deze onderdelen plaats omdat je ze eruit kan halen. Hierdoor zijn ze ook makkelijk schoon te houden.

De koelkast wordt verlicht met een LED-lamp. Een LED-lamp heeft een langere levensduur dan een normale lamp waardoor je het lampje niet vaak hoeft te vervangen. Ook verbruikt het weinig energie, waardoor de koelkast goed koud blijft. Een nadeel aan de koelkast is wel dat de minimale temperatuur waarin hij kan staan 16 graden moet zijn. Het is dus een koelkast die je echt alleen in de zomer buiten kan hebben staan.

Tips voor het langdurig gebruik van je koelkast

 • Houd genoeg ventilatie ruimte tussen de koelkast achterkant en de muur of kast. Houd rekening met ongeveer 10 centimeter om de warmte weg te voeren.
 • Bespaar energie door warme producten eerst te laten afkoelen naar kamertemperatuur, hierdoor hoeft je koelkast minder hard te werken.
 • Zet de koelkast niet neer in de volle zon of naast een actieve warmtebron, ook dit zorgt dat de koelkast meer energie gebruikt dan nodig is.
 • Maak je koelkast regelmatig schoon, in het speciaal het afvoergootje aan de achterwand. Hierdoor voorkom je dat voedsel sneller bederft dan nodig is en dat de koelkast extra energie gebruikt.
 • Bespaar energie door warme producten eerst te laten afkoelen naar kamertemperatuur, hierdoor hoeft je koelkast minder hard te werken.
 • Zet de koelkast niet neer in de volle zon of naast een actieve warmtebron, ook dit zorgt dat de koelkast meer energie gebruikt dan nodig is.
 • Maak je koelkast regelmatig schoon, in het speciaal het afvoergootje aan de achterwand. Hierdoor voorkom je dat voedsel sneller bederft dan nodig is en dat de koelkast extra energie gebruikt.

Veelgestelde vragen (FAQ):

Wat is een buitenkoelkast?

Een buitenkoelkast is een koelapparaat dat speciaal is ontworpen en gebouwd om buiten te worden gebruikt, zoals in patio’s, tuinen, buitenkeukens of andere buitenruimtes. Het is bedoeld om drankjes, voedsel en andere items op koelere temperaturen te bewaren en gemakkelijk toegankelijk te houden tijdens buitenactiviteiten en entertainment.

Wat zijn de voordelen van een buitenkoelkast?

Buitenkoelkasten bieden verschillende voordelen, waaronder:

 • Gemak: Je hoeft niet steeds naar binnen te gaan om drankjes en snacks te halen; ze zijn binnen handbereik.
 • Tijd- en energiebesparing: Het vermijdt het openen van de binnenkoelkast, wat kan leiden tot minder energieverbruik.
 • Geschikt voor entertainment: Perfect voor barbecues, feestjes en buitenbijeenkomsten waarbij koeling essentieel is.
 • Verhoogde leefruimte: Ze breiden je leefruimte uit naar buiten en bieden extra opslagruimte.

Zijn buitenkoelkasten weersbestendig?

Ja, de meeste buitenkoelkasten zijn ontworpen om weersbestendig te zijn. Ze zijn gemaakt van materialen en coatings die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, zon en temperatuurschommelingen. Het is echter altijd raadzaam om de specificaties van een specifieke buitenkoelkast te controleren om er zeker van te zijn dat deze geschikt is voor jouw klimaat.

Hebben buitenkoelkasten speciale eigenschappen?

Sommige buitenkoelkasten hebben speciale eigenschappen, zoals:

 • Ingebouwde ijsmakers: Voor gemakkelijke toegang tot ijsblokjes en gekoelde drankjes.
 • Slimme technologie: Sommige modellen kunnen via een app op afstand worden bediend en gemonitord.
 • LED-verlichting: Om de inhoud duidelijk te kunnen zien, zelfs ’s nachts.
 • Roestbestendigheid: Voor een langere levensduur, vooral in vochtige omgevingen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een buitenkoelkast?

Bij het kopen van een buitenkoelkast is het belangrijk om te letten op de capaciteit, energie-efficiëntie, weersbestendigheid, installatieopties en eventuele extra functies die je belangrijk vindt voor jouw specifieke behoeften en buitenruimte.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *