TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

De Mooiste Planten Met Weinig Onderhoud

Hou jij er ook zo van om je interieur te verrijken met groen uit de natuur, maar gaan de meeste kamerplanten bij jou binnen enkele weken dood? Dan ben je zeker niet de enige. Samen met jou zijn er vele huiseigenaren die het een hele uitdaging vinden om planten te voorzien van het nodige onderhoud. Maar wees gerust, er is een oplossing!

Er zijn tegenwoordig diverse prachtige kamerplanten verkrijgbaar die slechts weinig onderhoud nodig hebben. Onderhoudsvrije planten komen in allerlei soorten en maten. Van cactus tot vrouwentong en van vetplant tot Yucca plant, de keuze is reuze. De ene plant vergt nog minder onderhoud dan de andere.

Planten met weinig onderhoud zijn niet alleen erg praktisch maar kunnen ook de sfeer in jouw woning optimaliseren. Benieuwd welke planten met weinig onderhoud binnenshuis populair zijn? Dan raden we je aan om het onderstaande artikel te lezen. Wij vertellen je namelijk alles wat je moet weten over de mooiste onderhoudsvrije planten. Bovendien geven we jou een inkijkje in onze favoriete top vijf. Hier zit ongetwijfeld ook dé kamerplant voor jou tussen.


De meest populaire onderhoudsvrije planten

Laten we om te beginnen eens kijken naar enkele populaire onderhoudsvrije planten. We zullen per soort kijken naar de diverse eigenschappen en het onderhoud dat ze nodig hebben. Iedere plant heeft namelijk andere onderhoudsbehoefte. 


Cactus

De eerste plant die we onder de loep willen nemen is de cactus. Dit is zonder twijfel de meest bekende onderhoudsvrije plant die er bestaat. Ben je op zoek naar een plant met weinig onderhoud? Dan is de cactus bij de meeste mensen de eerste ingeving, en dit is niet geheel zonder reden. Het onderhoud van een cactus is namelijk een fluitje van een cent, een kind kan de was doen!

De cactus is van nature een woestijnplant die weinig tot geen water nodig heeft. Bovendien kan deze zonder problemen in een vensterbank staan waar veel zonlicht op staat. Wanneer je een cactus aanschaft heb je dus eigenlijk nergens omkijken naar. Het is zonder twijfel de meest onderhoudsvrije plant die we kennen. Doorgaans heeft de cactus maar één keer per maand een klein beetje water nodig. En vergeet je zelfs dit een keer? Dan is er nog geen man overboord. De cactus redt zich wel een tijdje!

Heb jij grote moeite om planten in leven te houden? Dan is de cactus echt dé kamerplant voor jou. Bovendien zijn cactussen verkrijgbaar in duizenden soorten. Het hoeft bij jou thuis dus nooit saai te worden. 


 Vetplanten

Nog een eenvoudig te onderhouden plant is de vetplant. Deze plant slaat zijn water op in de bladeren, wat ervoor zorgt dat deze zelden nieuw water nodig heeft. Sterker nog, je moet oppassen dat je niet te veel water geeft aan vetplanten. Hierdoor kan de plant namelijk afsterven. 

Hoe weet je dan wanneer jouw vetplant nieuw water moet hebben? Het is aan te raden om eens per twee weken de aarde aan te voelen. Voel je nog wat vocht? Dan is nieuw water niet nodig. Is de grond volledig uitgedroogd? Dan kun je het vetplantje een klein beetje water geven. In de zomer heeft deze plant meer water nodig dan in de winter. 

De vetplant heeft absoluut zonlicht nodig, echter is te veel zonlicht ook niet goed. Zoek dus een plekje waar geregeld licht naar binnen schijnt maar de plant niet de gehele dag in de volle zon staat. Heb je het perfecte plekje gevonden? Dan heb je nog maar weinig omkijken naar dit vrolijke plantje. 


Vrouwentong

De officiële naam van de vrouwentong plant is Sansevieria. Deze plant heeft een kenmerkend uiterlijk van lange bladeren die naast elkaar in de lengte groeien. Aangezien deze plant oorspronkelijk afkomstig is uit Afrika, kan deze prima tegen droogte. 

Net als bij de vetplant kun je deze plant beter te weinig dan te veel water geven. Voelt de grond vochtig aan? Laat de gieter dan nog even op zijn plek staan. Pas wanneer de grond volledig is uitgedroogd kun je deze plant wat water geven.

De vrouwentong is populair omdat deze plant vrij groot kan worden. Je kunt deze dus in de vensterbank zetten, maar wanneer hij wat groter is gegroeid kan deze ook prima in een mooie pot op de grond staan. 

In de zomermaanden is eenmaal in de twee á drie weken water geven voldoende voor de Sansevieria. In de winter kan de plant prima één of twee maanden zonder nieuw water. Dit is dus absoluut een mooie kamerplant die zeer weinig onderhoud vergt. Het sfeervolle uiterlijk van de plant zorgt er bovendien voor dat het een echte eyecatcher is in jouw interieur!


Yucca

Nog een plant die niet mag ontbreken in onze lijst met onderhoudsvrije planten is de Yucca. Het is een grote kamerplant die wel 1,5 meter lang kan worden. De plant heeft een dikke houten stam en smalle puntige bladeren. Dit pareltje is sierlijk doch stoer, en past dan ook in diverse interieurs. 

De Yucca plant groeit het beste in het licht. Zorg er dus voor dat deze niet voortdurend in de schaduw of in een donkere kamer staat. De plant heeft in principe slechts eenmaal per week wat water nodig. Echter is het ook geen ramp wanneer je dit een keertje vergeet. We hebben hier namelijk te maken met een sterke plant, die echt wel geruime tijd overleeft zonder onderhoud. 


Kunstplant

Vind jij het zelfs een uitdaging om één keer per maand te denken aan een rondje met de gieter? Dan kun je ook nog kiezen voor kamerplanten die volledig onderhoudsvrij zijn. In dat geval is een kunstplant wellicht de beste optie voor jou.

Met een kunstplant heb je alle lusten maar geen van de lasten. Tegenwoordig kun je de mooiste kunstplanten vinden die bijna niet meer van echt te onderscheiden zijn. Deze zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit en gaan dan ook jaren mee. 

Iedere plant is in principe verkrijgbaar in een kunstvariant. Dus welke plant is jouw favoriet? Als je goed zoekt kun je deze ongetwijfeld vinden als onderhoudsvrije kunstplant. 


Top 5 Favorieten Planten met Weinig Onderhoud

Zoals beloofd laten we jou niet gaan voordat we hebben gekeken naar de top 5, met daarin onze favorieten planten die weinig onderhoud vergen voor binnenshuis. Met deze toppers kun jij zonder twijfel een fantastische sfeer creëren in jouw woning. Wie wil dat nou niet? Laten we dus snel beginnen met de nummer 1 uit onze lijst. 

Dit zijn de 5 leukste planten met weinig onderhoud van 2024:


1. Yucca – Palmlelie – 70 cm hoog – Makkelijke Kamerplant – Luchtzuiverend

De eerste plant uit onze favorieten lijst is de Yucca. Deze plant wordt ook wel de palmlelie genoemd. Het is een makkelijke kamerplant die weinig onderhoud vergt. Eén keer per week of twee weken een klein beetje water is voldoende voor deze plant om te kunnen overleven. 

De plant is 70 centimeter hoog en heeft naast zijn sfeervolle uiterlijk nog een andere belangrijke eigenschap. De Yucca plant is namelijk luchtzuiverend. Wil jij dus een gezond klimaat binnenshuis creëren? Dan zal deze kamerplant je zeker een handje helpen. 

Het beste komt dit pareltje tot zijn recht op een zonnige plek met een temperatuur tussen de 15 en 24 graden. In een goede omgeving kan deze Yucca wel bijna een meter hoog worden. Het is daarmee absoluut een statement accessoire in jouw interieur. Deze plant koop je voor een zeer aantrekkelijke prijs. Zeker wanneer je weet dat je er seizoenen lang plezier van kan hebben. 

Zoek jij niet alleen een plant die weinig onderhoud vergt, maar ook nog eens zorgt voor een gezond binnenklimaat? Dan is deze prachtige Yucca absoluut het overwegen waard. 


2. Plant – Cereus Mix – Cactus – 3 stuks

De meest onderhoudsvrije plant is zonder twijfel de cactus. Deze set van maar liefst drie cactussen zal jou dan ook zeker blij maken als je op zoek bent naar planten met weinig onderhoud. Het betreft drie varianten met ieder een diameter van iets meer dan 10 centimeter. Qua hoogte liggen de cactussen tussen de 18 en 23 centimeter. Hiermee zijn het leuke plantjes voor op de vensterbank, in het keukenraam of op de salontafel. 

Deze cactussen kunnen zonder problemen overal in huis geplaatst worden. Ze kunnen zowel in de schaduw als in de volle zon overleven. Water geven is slechts eens per twee of vier weken noodzakelijk. Dit is afhankelijk van het seizoen. In de zomer zal iets meer water nodig zijn dan in de koudere maanden. 

Zoek je een unieke mix met diverse cactussen van goede kwaliteit en bovendien voor een eerlijke prijs? Dan zijn dit dé kamerplanten voor jou. Vooral wanneer je een stoere look probeert te creëren is dit een goede optie. Zo passen de cactussen bijvoorbeeld erg goed in een industrieel interieur. 


3. Vetplanten Mix in Terracotta Betonpot op 3 pootjes – 5 stuks

Vind jij het gezellig om diverse kleine plantjes in huis te plaatsen? Dan is deze set van 5 vetplantjes wellicht een goede koop voor jou. Het leuke aan deze set? De vetplantjes worden in sierlijke bloempotjes geleverd. 

Vetplantjes hebben weinig water nodig omdat ze het vocht opslaan in hun bladeren. Dit zorgt ervoor dat ze slechts eens per twee weken of zelfs eens per maand water nodig hebben. Ieder plantje zit in een bloempotje met een diameter van 5,5 centimeter. De hoogte verschilt tussen de 11 en 16 centimeter. 

Iedere vetplant heeft een andere kleur en vorm. Zo vind je in deze collectie groene maar ook paarse vetplanten. Op deze manier kun je de diverse ruimtes in jouw woning fantastisch inrichten, helemaal in de stijl die jij leuk vindt. 

Deze set onderscheidt zich met zijn unieke meegeleverde bloempotjes. Je kunt ze als het ware direct neerzetten. Hier betaal je natuurlijk iets meer voor dan de gemiddelde prijs van vetplantjes, maar dan heb je ook wat.


4. Kamerplant Sansevieria – Vrouwentong – 40 cm hoog – In hippe mand

De populaire vrouwentong waar je eerder reeds over hebt kunnen lezen, mag natuurlijk niet ontbreken in onze lijst met favorieten. Het is immers een prachtige plant die goed tot zijn recht kan komen in diverse ruimtes. De hippe mand waarin deze plant wordt geleverd draagt absoluut bij aan de charmes van dit product.

De Sansevieria heeft een hoogte van ongeveer 40 centimeter. Het onderhoud van deze middelgrote kamerplant kan bijna niet eenvoudiger. Eenmaal per week of per twee weken een klein beetje water is voldoende voor deze unieke plant.

Qua temperatuur is deze plant ook helemaal niet kieskeurig. Zolang het niet gaat vriezen redt deze plant zich prima. Klanten zijn bovendien uitermate tevreden over de hoge kwaliteit en nette levering van de plant. 

In vergelijking met de andere producten in onze top vijf is dit absoluut een koopje. Vooral als je bedenkt hoeveel plezier je van de plant zal hebben, is deze zeker het aankoopbedrag waard!


5. Kunstplant Ficus 180 cm – HTT Decorations

Zie jij het niet zitten om een plant aan te schaffen die om de zoveel tijd water nodig heeft? Bijvoorbeeld omdat je dit simpelweg neigt te vergeten. Dan kun je ervoor kiezen om een kunstplant aan te schaffen. Deze heeft helemaal geen water nodig, en kan bovendien leven in ieder binnenklimaat. 

Deze Ficus kunstplant is wat ons betreft een sterke aanrader. De plant is maar liefst 180 centimeter hoog, en daarmee een echt statement accessoire in jouw huis. Deze unieke kamerplant is gemaakt van hoogwaardig kunststof en heeft diverse kleuren groen in zijn prachtige bladeren. Aangezien de stam is gemaakt van natuurlijk materiaal, kun je deze Ficus kunstplant bijna niet onderscheiden van een echte plant.

Aan deze volledig onderhoudsvrije plant zit een groot prijskaartje. Wanneer je je echter bedenkt dat deze plant in principe jarenlang mee kan gaan, valt de prijs in verhouding weer reuze mee. 

Wil jij ook een onderhoudsvrije plant die er echt uitziet, maar niet de verzorging nodig heeft van een echte plant? Dan is deze Ficus kunstplant een goede keuze voor jou!

 .

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *