TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste Kerstverlichting voor Buiten 

De R zit alweer een tijdje in de maand. We gaan langzaam richting winterse temperaturen. De dikke truien, sokken, en handschoenen worden weer uit de kast gehaald. Tijd voor warme chocolademelk en niet te vergeten, tijd voor kerst! De feestdagen staan voor de deur en we bereiden ons allemaal voor op de gezelligste tijd van het jaar. 

De kerstversieringen buitenhuis mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken. Er zijn vele soorten kerstverlichting die de sfeer van jouw entree kunnen optimaliseren. Zo kun je kiezen voor LED lampjes op zonne-energie of op netstroom. Ook heb je de keuze uit diverse modellen, die ieder een eigen sfeer met zich meebrengen. 

In dit artikel gaan we op zoek naar de beste kerstverlichting voor buiten. We zullen de diverse eigenschappen van dit product verder onder de loep nemen, in de hoop een compleet beeld te krijgen van de verschillende opties en mogelijkheden. Hopelijk helpt dit artikel jou om een weloverwogen keuze te maken op het gebied van kerstverlichting buitenshuis. 


Waar moet je op letten bij het kopen van Kerstverlichting voor Buiten? 

Wanneer je opzoek bent naar de beste kerstverlichting voor buiten, zijn er een aantal zaken waar je als consument goed op moet letten. Je moet hierbij denken aan de verschillende eigenschappen die het product kan bevatten. Kijk altijd goed naar het formaat, de prijs, het soort verlichting, en de verschillende functies die het gebruiksgemak ten goede kunnen komen. Onderstaand hebben wij een lijst samengesteld met de meeste relevante punten waar jij bij de aanschaf van kerstverlichting goed op moet letten.  


Budget 

Het maakt niet uit wat je aanschaft, het is ten alle tijden belangrijk om voor jezelf een budget vast te stellen. Het is verstandig om van tevoren te beslissen hoeveel geld je ergens aan uit wil geven. Dit voorkomt dat je op zoek gaat naar producten die buiten jouw budget liggen. Daarnaast kan het je behoeden voor het doen van een aankoop waar je later wellicht spijt van krijgt.  

Kerstverlichting voor buiten is te krijgen in diverse prijscategorieën. Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt. Wil jij groots uitpakken met kerstfiguren of een verlichte vlaggenmast? Dan ben je logischerwijs iets meer geld kwijt dan wanneer je kiest voor een eenvoudig lichtsnoer. Onderstaand tabel geeft inzicht in de diverse prijsklasse.  

Type verlichting Budget 
Lichtslinger met diverse LED lampjes  (5 – 12 meter) < 50 euro 
3D KerstFiguren  50 – 100 euro 
Vlaggenmast > 100 euro  

Bovenstaande tabel geeft een grove schatting van het gemiddelde weer. Uiteraard zijn er uitschieters die veel duurder, of budget varianten die veel lager uitvallen. Echter geeft dit een redelijk beeld van de gemiddelde prijs van diverse soorten kerstverlichting.  


Formaat 

Zoals eerder geconstateerd, komt kerstverlichting in vele soorten en maten. Voor de ene soort zul je wat ruimte vrij moeten maken, terwijl de andere verlichting weinig of geen ruimte vergt.  

In dit artikel komen er een aantal lichtsnoeren aanbod die voorzien zijn van meerdere LED lampjes. Dergelijke slingers hebben verschillende afmetingen. Deze kunnen variëren tussen de 5 en 15 meter. Ben je van plan het volledige huis te omringen met verlichting? Dan is een lang model zeker aan te raden. Wil je echter slechts een paar lampjes hangen in de boom die in de voortuin staan? Dan volstaat een kortere slinger. Zo is er voor ieders situatie een passende vorm van kerstverlichting. 

Andere vormen van verlichting vragen om iets meer ruimte. Denk hierbij aan 3D figuren die je voor het huis neer kunt zetten. Deze komen in alle soorten en maten. Ga je voor een kerstboom, een sneeuwpop, of toch voor Rudolf? Het is allemaal verkrijgbaar. Zulke licht figuren komen uiteraard ook in diverse afmetingen. Wil je een compleet rendier inclusief slee in de tuin zetten? Dan moet je bijvoorbeeld rekening houden met een breedte van wel twee meter. Ga je echter voor een simpele sneeuwpop, dan ben je met enkele tientallen centimeters al klaar. 


Verlichting 

De meeste kerstverlichting maakt gebruik van LED lampjes. Een bewuste keuze kunnen we wel zeggen. LED verlichting is energie- en geld besparend. Daarnaast zijn ze beter voor het milieu. Al met al kunnen we zeggen dat LED verlichting de meest duurzame keuze is.  

LED lampjes zijn vaak multifunctioneel. Zo hebben sommige lampjes de mogelijkheid om te veranderen van kleur. Deze zijn vaak te bedienen middels een app op je smartphone. Ga jij voor gekleurde lampjes of geef je toch de voorkeur aan warm wit licht? Het kan allemaal met de DUAL-led lampjes waar in veel kerstverlichting gebruik van wordt gemaakt.  


Voedingstype 

Kerstverlichting voor buiten kan gebruik maken van diverse voedingstype. Tegenwoordig is zonne-energie de meest populaire optie. Een duurzame manier om plezier te hebben van jouw versieringen. Ook zitten er varianten tussen die nog ouderwets op netstroom aangesloten dienen te worden. Dit kan soms lastig zijn als het gaat om verlichting buitenshuis. Vaak vraagt dit om het aanleggen van verlengsnoeren en dergelijke. We kunnen dus wel stellen dat het opladen middels zonlicht de meest gebruiksvriendelijke optie is.  

In een uitzonderlijk geval is er ook kerstverlichting voor buiten dat werk op batterijen. Echter komen we dit niet heel vaak meer tegen. Indien dit wel het geval is beschikt het product over een waterdicht kastje waar de batterijen zich schuilhouden.  


Extra Functies 

Hoewel sommige kerstverlichting voor buiten zeer eenvoudig is, bestaan er ook geavanceerde modellen die beschikken over veel extra functies. Hierbij kun je denken aan verschillende kleuren verlichting maar ook aan feestelijke lichtstanden zoals bijvoorbeeld een knipperfunctie.  

Een andere populaire functie is de muziekritme functie. Hierbij gaat de verlichting mee op de beat van de muziek die gedraaid wordt. Ideaal voor een tuinfeestje! Ook beschikt sommige verlichting over een timerfunctie, die ervoor zorgt dat je van tevoren kan instellen wanneer de verlichting in- of uitgeschakeld dient te worden. Allemaal functies die het gebruiksgemak ten goede komen.  


Beste Kerstverlichting voor Buiten: Dit is Onze Top 5 

Jeuken jouw handen ook al om van de tuin een waar kerstparadijs te maken? Dan ben jij ongetwijfeld op zoek naar de beste kerstverlichting voor buitenshuis. Wij helpen je graag bij het maken van een bewuste keuze. Daarom hebben we onderstaand een top vijf samengesteld. Hierin vind je diverse vormen van kerstverlichting. Er is voor ieder wat wils. We zullen de eigenschappen van de verschillende producten bekijken en met elkaar vergelijken.  

Wij zijn ervan overtuigd dat jij na het lezen van dit artikel een weloverwogen keuze zal kunnen maken op het gebied van kerstverlichting voor buiten. Laten we snel beginnen met het eerste product uit onze lijst.  

Dit zijn de 5 beste kerstverlichtingen voor buiten van 2024:


1. Aneng Lichtslinger – Lichtsnoer – Kerstverlichting – Buitenlampjes – Zonne-energie – 12 Meter 

De eerste kerstverlichting die we nader onder de loep willen nemen is een lichtslinger met daarop 100 LED lampjes. De lampjes zijn geschikt voor gebruik binnen- en buitenshuis. Met dit lichtsnoer kun je de tuin omtoveren tot een sfeervol kerstparadijs. Leuk voor tijdens de feestdagen, maar ook prima te gebruiken in andere seizoenen. 

Dit lichtsnoer is gemaakt van PVC en heeft een lengte van twaalf meter. Dit is redelijk lang in vergelijking met soortgelijke producten. Hierdoor kun je een groot oppervlakte versieren met deze vrolijke LED lampjes. De verlichting heeft een IP-waarde van IP65. Dit wil zeggen dat de verlichting waterdicht is, bestand tegen regen en wind. Dit maakt dat ze zonder problemen kunnen worden opgehangen in iedere buitenplaats.  

Deze kerstverlichting voor buiten werkt op zonne-energie. Dit is fijn, aangezien iedereen natuurlijk duurzaam bezig wilt zijn. Het bespaart je geld en is eenvoudig in gebruik. Het zonnepaneel neemt overdag genoeg licht op om in de avonduren wel 8 tot 10 uur te blijven branden. 

Het fijne aan deze lichtslinger is dat je deze zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Dit maakt het een multifunctioneel product waar het hele gezin plezier van kan hebben in diverse perioden van het jaar. Dit product beschikt hiernaast niet over extra functies. What you see is what you get! 

In vergelijking met andere LED lichtsnoeren is dit product redelijk prijzig. Echter is deze slinger dan ook wel een stuk langer dan soortgelijke modellen, en kan dus gebruikt worden voor grotere oppervlakten.  

Dit product onderscheidt zich met zijn lengte en lange accuduur.  


2. Kerstverlichting buiten en binnen – Rendier met Slee – 3D verlichte kerstfiguren 

Nummer twee uit de lijst van beste kerstverlichting voor buiten zijn deze 3D verlichte kerstfiguren. Het betreft een rendier met slee. Deze figuren zijn enig om voor het huis neer te zetten tijdens de feestdagen. Ze dragen absoluut bij aan de algehele kerstsfeer in jouw buurt.  

De 3D verlichting is gemaakt van kunststof en heeft een totale afmeting van 150 centimeter lang en 64 centimeter hoog. Deze verlichting heeft een IP-waarde van IP44. Dit betekent dat de verlichting redelijk goed bestand is tegen minder fijne weersomstandigheden.  

Deze kerstverlichting werkt op netstroom. Het product heeft een snoerlengte van 1,5 meter. Dit is niet lang, en het is zeer onwaarschijnlijk dat er binnen dit bereik een stopcontact aanwezig is. Het zal dus nodig zijn om verlengsnoeren aan te leggen. Echter moet je hierbij in gedachte houden dat ook deze bestand moet zijn tegen slechtere weersomstandigheden. 

Mocht je dit toch te veel gedoe vinden? Dan kun je dit product ook prima binnen naast de kerstboom neer zetten. Leuk om te weten is dat je in de slee wat spulletjes neer kunt leggen. Denk hierbij aan cadeautjes of andere kerstversieringen. Dit geeft toch net dat beetje extra sfeer.  

In vergelijking met soortgelijke kerstverlichting bevindt dit product zich in een gemiddelde prijsklasse.  

Deze verlichte kerstfiguren onderscheiden zich met hun charmante design en het feit dat je de slee kunt vullen met cadeautjes en andere kerstversieringen.  


3. Need2Have Solar Tuinverlichting – Lichtsnoer Buiten – 50 LED – 7 Meter 

We buigen ons opnieuw over een Solar lichtsnoer. Een sfeervolle slinger die een waardevolle toevoeging kan zijn aan jouw tuin, buitenkeuken, of andere buitenplaats. Leuk tijdens de feestdagen maar schroom niet om deze sfeermaker ook de rest van het jaar te laten hangen. 

Dit lichtsnoer heeft een lengte van zeven meter. Een gemiddelde maat kunnen we wel stellen. Niet te lang maar ook zeker niet te kort. Verspreid over deze zeven meters bevinden zich 50 LED lampjes. Deze verlichting heeft een IP-waarde van IP65. Dit betekent dat ze compleet waterdicht zijn, bestand tegen regen en wind. Je kunt deze dus zonder problemen buiten ophangen, in ieder seizoen.  

De lichtslinger werkt op zonne-energie. Een duurzame keuze dus! Overdag laden de lampjes op, om s’ avonds urenlang te kunnen schijnen. De verlichting gaat automatisch aan wanneer het buiten donkerder wordt. De lampjes bieden een kristal wit licht. Een keuze voor andere kleuren of feestelijke lichtstanden is er helaas niet.  

Dit product is zeer betaalbaar, in vergelijking met soortgelijke producten. Een goede koop, waar jij meerdere seizoenen lang plezier van kan hebben.  

Energiebewust, weersbestendig, en sfeervol in ieder seizoen. Een goede keuze op het gebied van tuinverlichting tijdens de feestdagen. 


4. Ijspegelverlichting – Lichtgordijn – LED – waterbestendig – warm 

Deze lichtslinger is absoluut uniek. De LED lampjes hebben namelijk de vorm van ijspegels. Daarmee dragen ze bij aan een unieke kerstsfeer. Ideaal voor zowel binnen- als buitenshuis.  

Het lichtgordijn heeft een lengte van vijf meter. Dit is niet erg lang en je zou je af kunnen vragen of dit product wel lang genoeg is om datgene te versieringen dat jij in gedachte hebt. Zorg dus dat je altijd goed meet alvorens je over gaat tot een aankoop. Deze verlichting heeft een IP-waarde van IP55. Dit houdt in dat je de verlichting prima buitenshuis kunt gebruiken.  

Dit product werkt op zowel batterijen als zonne-energie. Zeer veelzijdig dus. Het snoer beschikt over een aan/uit schakelaar. Je kunt de verlichting inschakelen wanneer jij dit nodig acht of wenst. Deze lichtslinger is verkrijgbaar in diverse kleuren. Zo kun je het gordijn ook bestellen in multi color. De ijspegels zijn dan voorzien van alle kleuren van de regenboog. Ontzettend sfeervol, en bovendien uniek! 

Deze ijspegelverlichting bevindt zich in een gemiddelde prijsklasse. In principe voor iedereen betaalbaar. Leuk voor tijdens de feestdagen maar ook zeker een product die je het hele jaar door kunt gebruiken. 

Dit product onderscheidt zich middels zijn feestelijk vorm die de kerstsfeer optimaliseert op een unieke manier.  


5. DistriCover – Vlaggenmast kerstboom – 3 meter – 480 LEDS – Warm wit en multicolor 

Tijdens de feestdagen zien we overal om ons heen vlaggenmasten staan met kerstverlichting. Het zorgt voor de vorm van een kerstboom en is daarmee meestal een gewenste vorm van verlichting voor in de tuin. Ook zie je ze vaak staan bij bedrijven en winkels. We kunnen wel stellen dat ze redelijk populair zijn.  

Deze kerstverlichting voor de vlaggenmast is geschikt voor een mast tot drie meter hoog. De verlichting heeft een IP-waarde van IP44. Niet volledig waterdicht, wel redelijk bestand tegen slechtere weersomstandigheden.  

Dit product werkt op netstroom. Het snoer heeft een lengte van acht meter, en is hiermee goed aan te sluiten op het dichtstbijzijnde stopcontact. Deze verlichting wordt geleverd inclusief mast en beschikt over DUAL-led. Dit wil zeggen dat de verlichting zowel wit als gekleurd kan schijnen. Ook een timerfunctie, geheugenfunctie, en diverse lichtstanden ontbreken niet.  

Onder de vlaggenmast verlichting is dit een redelijk betaalbaar model. Het biedt een indrukwekkende sfeer voor een mooie prijs.  

Dit product onderscheidt zich dan ook met zijn goede prijs-kwaliteit verhouding.  

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *