TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Kerstverlichting voor Vlaggenmast  

De dagen worden korter, en de feestdagen komen steeds dichterbij. Langzaam hangt iedereen de kerstverlichting op, in en rondom het huis. Dit levert doorgaans prachtige taferelen op in diverse delen van ons land. Aangezien de kerstboom voor velen hét symbool is voor deze feestelijke tijd, wordt er vaak gekozen om deze buiten na te bootsen in de vorm van vlaggenmast verlichting.  

De kerstverlichting voor vlaggenmast is een populaire keuze op het gebied van buitenverlichting. De vrolijke lichtjes worden verbonden aan de vlaggenmast en vormen een kerstboom van verlichting. Deze verlichting komt in diverse soorten, maten, en prijsklasse.  

In dit artikel gaan we de kerstverlichting voor in de vlaggenmast nader met elkaar bekijken. We kijken naar de verschillende eigenschappen die relevant zijn voor jou als consument. Ook hebben wij een top vijf samengesteld met de beste kerstverlichting voor vlaggenmast van dit moment. Wij zijn ervan overtuigd dat dit artikel jou zal helpen een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden.   


Waar je op moet letten bij het kopen van Kerstverlichting voor Vlaggenmast  

Heb jij interesse in het aanschaffen van kerstverlichting voor in jouw vlaggenmast? Dan zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Deze gaan wij in dit gedeelte met elkaar bespreken. Als we het hebben over relevante zaken kun je denken aan dingen zoals formaat, soort verlichting, prijs, en overige functies die het product zou kunnen bezitten.   

We gaan deze punten nu stap voor stap met elkaar doorlopen. Op deze manier hopen wij meer inzicht te bieden in de verschillende eigenschappen. Deze informatie kan jou bovendien helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.  


Formaat  

Aangezien vlaggenmasten verschillende hoogtes kunnen hebben, is er ook verlichting beschikbaar in verschillende lengtes. Deze kunnen zeer uiteenlopend zijn. De hoogtes liggen doorgaans tussen de twee en zes meter. De diameter ligt doorgaans tussen de 100 en 200 centimeter.   

Zo is er dus voor iedere vlaggenmast een geschikt formaat kerstverlichting. Belangrijk om te vermelden is dat de bovenstaande gegevens een gemiddelde bevat. Er zijn ook vlaggenmasten die de zes meter overstijgen en ook bestaan er modellen die korter zijn dat twee meter.  


Verlichting  

Bijna alle kerstverlichting is tegenwoordig LED verlichting. Dit is fijn, aangezien dit de meest duurzame keuze is. Het heeft een lange levensduur en is bovendien energiebesparend. Fijn voor het milieu maar ook voor jouw portemonnee.   

Deze LED lampjes zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Hoewel de meeste modellen een warm wit licht verspreiden, zijn er ook varianten die beschikken over gekleurde verlichting. Daarnaast zijn er ook producten die beide mogelijkheden aanbieden. Dus ga jij voor een klassieke look of wil je graag opvallen? Het kan allemaal!  


Voedingstype  

 Doorgaans werken alle vlaggenmast verlichtingen op netstroom. Dit betekent dat ze aangesloten dienen te worden op een stopcontact. Hiervoor is vaak een verlengsnoer nodig. Dit kan even een klus zijn maar dan heb je ook wel een pareltje staan.  

Sommige vormen van kerstverlichting werken op batterijen of zonne-energie. Echter kom je dit op het gebied van vlaggenmast verlichting niet vaak tegen. Wel bestaat er onder de verschillende producten een verschil in energieverbruik. De ene verlichting heeft een beter energielabel dan de andere. Aangezien dit je kan helpen om geld te besparen, is het absoluut de moeite waard om hier goed op te letten.  


Prijs  

Het laatste maar zeker niet minst belangrijke aspect dat we gaan bespreken zijn de diverse prijsklasse. De onderstaande tabel geeft een goede indicatie van de gemiddelde prijzen op basis van de verschillende hoogtes.  

Hoogte  Prijs  
100-200 cm  90 – 150 euro  
300-400 cm  150 – 250 euro  
400 cm of hoger  200 – 300 euro  

Hoewel sommige modellen niet volledig in dit schema passen, je hebt natuurlijk altijd uitschieters, geeft dit toch een redelijk goed beeld van de gemiddelde prijzen.   


De Beste Kerstverlichting voor Vlaggenmast: Dit is Onze Top 5  

We gaan nu kijken naar een aantal soorten verlichting voor in de vlaggenmast. Er zullen diverse modellen voorbijkomen met verschillende eigenschappen. Deze eigenschappen zullen we ook naast elkaar leggen om een goed beeld te krijgen van de uiteenlopende mogelijkheden. Hopelijk helpt dit artikel jou op weg bij het maken van een weloverwogen keuze.  

Wellicht vind je de verlichting voor jouw vlaggenmast wel in onze top vijf. Laten we dus snel gaan beginnen met het eerste product in onze lijst.  

Dit zijn de 5 beste kerstverlichtingen voor een vlaggenmast van 2024:


1. DistriCover – Vlaggenmast kerstboom – 3 meter – 480 LEDs – Warm Wit en Twinkle Functie  

De eerste vlaggenmast die we onder de loep gaan nemen is een model van drie meter hoog. Een sfeervolle kerstboom voor in jouw tuin. Niet alleen jijzelf maar de hele buurt kan genieten van de kerstsfeer die dit product met zich meebrengt.  

Deze verlichting wordt geleverd inclusief mast. Je bent dus niet genoodzaakt om een vlaggenmast te hebben, deze krijg je er namelijk gewoon bij. Deze drie meter hoge vlaggenmast beschikt over 480 kleine LED lampjes. Deze zitten verdeeld over een diameter van 125 centimeter. Met zijn hoogte en breedte is dit absoluut een grote vlaggenmast kerstboom. Ideaal wanneer je een grote buitenruimte tot je beschikking hebt.   

Dit product werkt op netstroom. Dit betekent dat deze aangesloten moet worden op een stopcontact. Echter biedt het aanloopsnoer van acht meter daar genoeg mogelijkheden toe. In vergelijking met andere modellen is dit een lang snoer, waarmee je veel kanten op kan. 

Deze verlichting wordt geleverd inclusief afstandsbediening. Hiermee kun je schakelen tussen warm wit of gekleurd licht. Met een druk op de knop bepaal jij de juiste sfeer voor het juiste moment. Daarnaast beschikt dit product over tien andere lichtfuncties, zoals bijvoorbeeld een knipperfunctie. Ook een timer en geheugenfunctie ontbreken niet. Een zeer multifunctioneel model kunnen we dus wel stellen.  

In vergelijking met soortgelijke producten bevindt deze verlichtingsmast zich in een gemiddelde prijsklasse. Wanneer je alle functies en de kwaliteit van het product in ogenschouw neemt, heeft dit product absoluut een goede prijs-kwaliteit verhouding. Je krijgt waar voor je geld. Met een energielabel van A++ bespaar je bovendien veel geld! 

Deze feestelijke vlaggenmast onderscheidt zich met zijn vele functies en goede prijs.  


2. Fairybell LED Kerstboom voor buiten inclusief mast – 200cm hoog – 300 LEDs – Warm wit  

Het tweede product in onze lijst betreft een model van 200 centimeter hoog, met een diameter van 140 centimeter. Dit model is voornamelijk geschikt wanneer je een iets kleinere buitenruimte tot je beschikking hebt. Dit kleine doch charmante model is een echte sfeermaker in iedere ruimte.  

Deze verlichting wordt geleverd inclusief mast van 200 centimeter. Je hoeft dus niet reeds over een vlaggenmast te beschikken. Er wordt gebruik gemaakt van LED lampjes, 300 stuks om precies te zijn. Deze zitten verspreid over de gehele mast. Met IP-waarde 44 houdt dit product redelijk stand in slechtere weersomstandigheden.  

De verlichting werkt op netstroom. Het aanloopsnoer waarmee je de verlichting verbindt met het stopcontact is slechts twee meter. Dit is aan de korte kant. Het zal dus hoogstwaarschijnlijk nodig zijn om gebruik te maken van een waterbestendig verlengsnoer.  

De aan en uit schakelaar bevindt zich op het aanloopsnoer van het product. Deze verlichting beschikt verder niet over extra lichtfuncties. Een stijlvol doch eenvoudig model. Dit model is verkrijgbaar voor een zacht prijsje. Dit houdt uiteraard verband met de eenvoudige uitvoering en het kleine formaat. 

Deze LED kerstboom onderscheidt zich door zijn eenvoud en kleine formaat, ideaal voor kleinere buitenruimtes. 


3. Gekleurde Vlaggenmast verlichting – 8 lichteffecten – 6 meter – 880 LED – Kerst XL  

Het volgende product dat we gaan bekijken is van groot formaat. Deze verlichting is geschikt voor vlaggenmasten tot wel zes meter hoog. Met daarnaast een diameter van twee meter, is dit een gigantische lichtjes boom. Dit product steelt zonder twijfel de show bij jou in de straat. 

Deze verlichting wordt geleverd exclusief mast. Je dient zelf dus in het bezit te zijn van een vlaggenmast, om deze verlichting te kunnen gebruiken. Het product beschikt over maar liefst 880 LED lampjes. De verlichting heeft een IP44 waarde waarmee deze redelijk goed bestand is tegen regenachtige weersomstandigheden.  

Ook dit product werkt op netstroom en vraagt dus om een stopcontact in de nabije omgeving. Echter kun je natuurlijk altijd gebruik maken van een waterbestendig verlengsnoer. Het aanloopsnoer van dit product is drie meter. Niet erg lang dus.  

Naast het feit dat dit product zeer groot is in formaat, beschikt het ook over een groot aantal extra functies. Zo is er sprake van maar liefst acht verschillende lichteffecten. Ook is de boom in te schakelen in twee verschillende kleuren. Ga je voor warm wit licht of misschien toch een kleurtje? Het kan allemaal.  

Bovendien is het product uitgerust met een timerfunctie, zodat je deze automatisch kan inschakelen op een gewenst moment. Last but not least beschikt de verlichting ook nog over een geheugenfunctie. Dit houdt in dat wanneer je de verlichting inschakelt, deze automatisch de stand aanneemt waar deze op stond ingesteld toen de verlichting werd uitgeschakeld. Al deze verschillende functies zijn te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. 

Samenvattend kunnen we stellen dat dit een zeer grote vlaggenmast verlichting is, voorzien van diverse speciale functies en met een groot gebruiksgemak. Al deze punten in ogenschouw genomen kunnen we constateren dat deze lichtjesboom absoluut een koopje is! 

Dit product onderscheidt zich met zijn gigantische formaat, ideaal voor buitenruimtes met een groot oppervlakte. 


4. Fairybell LED Kerstboom voor buiten inclusief mast – 400cm hoog – 640 LED – Multi Colour  

De laatste twee producten die we uit willen lichten zijn wederom van het merk Fairybell. Deze vlaggenmast met verlichting van vier meter hoog heeft een diameter van maar liefst twee meter. Absoluut een grote lichtboom dus. Ideaal wanneer je een grotere tuin hebt.  

Deze verlichting wordt geleverd inclusief mast. Je hoeft zelf dus niet over materialen te beschikken. Je zet deze vlaggenmast compleet en eenvoudig op. De verlichting heeft een IP44 waarde waarmee deze redelijk goed bestand is tegen regenachtige weersomstandigheden. Er bevinden zich maar liefst 640 LED lampjes in deze vlaggenmast. Dit maakt dat het product veel licht uitstraalt.  

Ook dit product werkt wederom op netstroom. Met een aanloopsnoer van slechts twee meter, is het niet gemakkelijk om deze aan te sluiten op een stopcontact. In de meeste gevallen zal het nodig zijn om een verlengsnoer aan te leggen. Een extra klus waar je even de tijd voor zal moeten nemen. Met een energielabel A+ is dit product zuinig in gebruik. Dat is dan wel weer leuk meegenomen.  

Deze verlichting beschikt niet over veel extra functies. Echter zou je wel zelf een timer kunnen creëren door een tijdschakelaar toe te voegen tussen het stopcontact en het snoer van de verlichting. Op deze manier kun je het product toch iets gebruiksvriendelijker maken. De aan en uit schakelaar van dit product bevinden zich op het aanloopsnoer.  

In vergelijking met soortgelijke producten is deze kerstverlichting redelijk duur. Alhoewel de vlaggenmast hoog is en wordt geleverd inclusief mast, blijft het toch een groot bedrag om uit te geven. 

Echter onderscheidt dit product zich wel met zijn zuinige energieverbruik. Dat is dan wel weer fijn voor de portemonnee.  
 


5. Fairybell Kerstboom voor buiten – All Surface/ Geschikt voor alle ondergronden – 150 CM  

De laatste kerstverlichting voor vlaggenmast betreft wederom een model van het merk Fairybell. In tegenstelling tot het hiervoor besproken product, is dit een vlaggenmast voor kleinere buitenruimtes. Met een hoogte van 150 centimeter is dit een zeer klein model. Klein maar fijn, ideaal wanneer je een kleine tuin hebt en hierin toch de kerstsfeer wilt proeven.  

Deze kerstverlichting wordt geleverd inclusief mast. Het kleine formaat maakt dat je deze lichtjes boom eenvoudig en binnen enkele minuten kan opzetten. De vlaggenmast beschikt over 240 LED lampjes die warm wit licht uitstralen. Ook dit product werkt wederom op netstroom. Met een kort aanloopsnoer van slechts twee meter, zal het hoogstwaarschijnlijk nodig zijn om gebruik te maken van een verlengsnoer. Hier kun je eventueel een tijdschakelaar tussen zetten, om het gebruiksgemak van dit product te optimaliseren.  

Dit product is niet voorzien van veel extra functies; What you see is what you get. Echter heeft deze kerstverlichting wel een energielabel A++, dit wil zeggen dat dit product ontzettend energiezuinig is. Jij hoeft je dus niet druk te maken om torenhoge energierekeningen. Dit kleine model is verkrijgbaar voor een aantrekkelijke prijs.  

Deze kerstverlichting onderscheidt zich zonder twijfel met zijn kleine formaat. Iedereen kan plezier hebben van deze vrolijke kerstboom, al heb je slechts een balkon tot je beschikking. 

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *