TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste Hordeuren voor tuindeuren

Heb jij zomers ook altijd last van vliegende insecten die hun weg naar binnen weten te vinden? Dan ben je zeker niet de enige. Veel huiseigenaren ondervinden dit probleem en zijn naarstig op zoek naar een oplossing. Natuurlijk zijn er diverse hordeuren en vliegengordijnen verkrijgbaar, maar welk model doet nu werkelijk wat het belooft?

Een goede hordeur zorgt ervoor dat alle vliegende insecten buiten de deur worden gehouden. Veel hordeuren beschikken over magneten waardoor het gordijn direct weer sluit nadat je er doorheen bent gelopen. Andere vliegengordijnen hebben zware slierten die dicht naast elkaar zijn geplaatst zodat er niets doorheen kan vliegen.

Wil jij deze zomer ook gewoon de deur open kunnen zetten zonder dat er ongenodigde gasten naar binnen komen vliegen? Dan ben jij gebaat bij een goede hordeur. In dit artikel vertellen we jou alles wat je moet weten over de aanschaf van een hordeur. Bovendien eindigen we dit artikel met een top 5 die wij speciaal voor jou hebben samengesteld. Hierin vind je de beste hordeuren en vliegengordijnen van dit moment. Dat mag je niet missen!


Een hordeur kopen voor tuindeuren – Waar moet je op letten?

Word jij ook helemaal duizelig van al die vliegen die zomers het huis binnenkomen wanneer je de deur openzet? Dit probleem is verleden tijd na aanschaf van een goede hordeur. Maar wellicht vraag je je af; waar moet ik dan zoal op letten bij de aanschaf van een hordeur? Een begrijpelijke vraag. Gelukkig zijn wij er om inzicht te bieden. Onderstaand bespreken we enkele cruciale punten waar jij als consument goed op moet letten bij de aanschaf van een vliegengordijn.


Model

Hordeuren zijn er in allerlei soorten en maten. Het standaardmodel dat veel mensen gebruiken bestaat uit twee polyester gordijntjes met aan de binnenzijde magneten. Deze trekken naar elkaar toe zodat het gordijn direct weer sluit wanneer je er doorheen bent gelopen. Deze modellen zijn doorgaans eenvoudig te bevestigen met behulp van dubbelzijdig tape of een klittenband systeem.

Een ander populair model is het vliegengordijn waarbij diverse slierten dicht naast elkaar zijn geplaatst. Op deze manier kunnen er geen vliegende insecten naar binnen komen. Deze gordijnen zijn doorgaans iets zwaarder en hebben een langere levensduur. Deze varianten dienen vaak te worden gemonteerd aan de bovenzijde van het kozijn. Alhoewel het bevestigen soms wat meer moeite vergt, is het natuurlijk geen hogere wiskunde.

Tot slot zijn er natuurlijk ook nog de vaste hordeuren. Het kan echter lastig zijn om een vaste hordeur te vinden die precies passend is voor jouw kozijn. Vooral wanneer je het product niet kunt inkorten kan dit een uitdaging zijn. Ook sluiten deze modellen niet altijd automatisch en is de kans dus groter dat er vliegen naar binnen komen. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar de twee eerdergenoemde varianten.


Formaat

Je kunt je wel voorstellen waarom we het bovenstaande punt in ogenschouw nemen. Het formaat is immers van cruciaal belang. Een hordeur dat niet goed past is namelijk zo goed als waardeloos. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een passend product. Maar welke maat heb je dan eigenlijk nodig en welke verschillende maten zijn er te vinden?

De meeste standaardmodellen hebben een afmeting van 90 of 100 centimeter breed en 210 centimeter lang. Ook zijn er natuurlijk langere varianten van bijvoorbeeld 240 centimeter. Bij sommige modellen is het mogelijk om deze in te korten, echter is dit niet altijd het geval.

Zorg er in ieder geval voor dat je jouw deurkozijn opmeet alvorens je overgaat tot het aanschaffen van een hordeur tegen vliegen. Je wilt immers voorkomen dat je een hordeur koopt die vervolgens niet blijkt te passen, dat zou zonde zijn.


Materiaal

De verschillende soorten hordeuren worden natuurlijk gemaakt van diverse materialen. Veel klassieke hordeuren worden gemaakt van polyester. In principe prima materiaal wat zorgt dat de frisse luchtstroom van buiten niet wordt geblokkeerd. Ook glasvezel wordt tegenwoordig voor steeds meer modellen gebruikt.

Wanneer je wat duurdere modellen bekijkt kom je ook materialen zoals kunststof tegen. Deze zijn doorgaans wat zwaarder in gewicht maar ook dit heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Kunststof heeft bovendien een lange levensduur. Een product waar je dus meerdere seizoenen plezier van kunt hebben.


Prijs

Last but not least is het natuurlijk belangrijk om je budget in ogenschouw te nemen. Wat kost zo een vliegengordijn nu eigenlijk en wat wil jij er zelf aan uitgeven? De prijzen van hordeuren voor in je tuindeuren lopen sterk uiteen. Zo zijn er varianten die je al voor 3 tientjes aanschaft, maar zijn er ook modellen die wel meer dan 150 euro kosten.

Daarom is het extra belangrijk om een budget voor jezelf vast te stellen. Wanneer je dit doet kun je op een gerichte manier zoeken naar een model dat in jouw budget past. Zo voorkom je bovendien dat je een aankoop doet waar je later spijt van krijgt.


Beste Hordeur voor in je tuindeuren – Dit is Onze Top 5

Wil jij ook met open deuren kunnen genieten van het zonnige weer, maar zit je niet te wachten op vliegende insecten in je huis? Dan heb jij een hordeur nodig. Wij hebben een top vijf voor jou samengesteld met daarin de beste modellen van dit moment. Laten we snel gaan kijken.


1. Deurhor – Vliegengordijnenexpert Bali – 100×240 cm – Transparant met blauwe kern

Deze hordeur van het merk Vliegengordijnenexpert staat met recht op nummer 1 in onze lijst. Wij spreken uit eigen ervaring als we zeggen dat dit transparante vliegengordijn een ongekend goed product is dat alle ongewenste gasten buiten de deur houdt.

Dit product is gemaakt van kunststof en bestaat uit transparante slierten die nauw naast elkaar hangen. Dit zorgt ervoor dat er geen enkele vlieg meer naar binnen kan komen. Het betreft een redelijk zwaar product wat ervoor zorgt dat het gordijn te allen tijde goed op zijn plek valt. Met een hoogte van 240 centimeter en een breedte van 100 centimeter is dit een redelijk groot vliegengordijn.

Je bevestigt dit gordijn eenvoudig aan de bovenzijde van het deurkozijn. De montage strip wordt meegeleverd en je zult ervaren dat het monteren een fluitje van een cent is. In vergelijking met de andere hordeuren uit dit artikel is dit een redelijk prijzig product. Toch hebben we ervoor gekozen om deze op nummer 1 te zetten. Je krijgt namelijk echt waar voor je geld. Het is wellicht even een investering, maar je investeert wel in een volledig vliegvrij huis. Geef toe, dat is toch onbetaalbaar?

Wil jij dus een hordeur kopen die zijn werk tot in perfectie uitvoert? Overweeg dan zeker dit unieke en hoogwaardige vliegengordijn.


2. ForDig – Luxe Deurhor Magnetisch – Horgordijn – 210×100 cm – Zwart

De nummer twee uit onze lijst betreft een magnetische hordeur van het merk ForDig. Dit hor is zwart van kleur, neutraal voor in iedere woning. Wens jij vliegen buiten de deur te houden maar wil je toch kunnen genieten van de frisse lucht van buiten? Dan kan dit zomaar eens hét hor zijn voor jou.

Deze hordeur tegen vliegen is gemaakt van kunststof maar is wel zeer licht in gewicht. De binnenzijde van de gordijnen beschikken over magneten. Je kunt dus gewoon door het gordijn heen lopen zonder dat je bang hoeft te zijn dat een vlieg of insect jou achtervolgt. De magneten zorgen er namelijk voor dat het gordijn automatisch achter jou sluit.

Met een lengte van 210 centimeter en een breedte van 100 centimeter is deze hordeur van gemiddeld formaat. Meet voor aanschaf wel even jouw deur op. Met de breedte zal het wel snor zitten, echter kan het zijn dat je een deur hebt die langer is dan 210 centimeter. Dit product wordt geleverd inclusief bevestigingsplakstrip. Door de meegeleverde handleiding te volgen heb je dit gordijn binnen no-time in de deuropening hangen.

Over de prijs van dit product kunnen we enkel positief zijn. Het is een betaalbare hordeur waar je met het hele gezin een heerlijke zomer mee kan beleven. Zoek jij dus ook een eenvoudige hordeur voor een betaalbare prijs? Sla dan vandaag nog je slag.


3. VITAMO Magnetisch Vliegengordijn – Premium glasvezel – 210×101 cm – Zwart

Het merk VITAMO heeft ook een magnetisch vliegengordijn op de markt gebracht. En dit is niet zomaar een hordeur. De makers hebben daadwerkelijk overal aan gedacht wat resulteert in optimaal gebruiksgemak. Met dit zwarte deurgordijn kan jij de komende seizoenen weer vooruit.

Dit product onderscheidt zich van soortgelijke hordeuren met het unieke materiaal waarvan deze is gemaakt. Er is namelijk gebruik gemaakt van glasvezel. Dit biedt een fijnere structuur die bovendien sterker is dan bijvoorbeeld polyester. Het materiaal is brandwerend en dus compleet veilig in gebruik.

Met een formaat van 101 bij 210 centimeter is dit vliegengordijn passend op de meeste standaard deurkozijnen. Meet natuurlijk wel eerst even je deur op voordat je overgaat tot de aankoop. Deze hordeur is voorzien van magneten zodat deze zich direct achter je sluit. Ook bevinden zich gewichtjes in de onderzijde van de voering, zodat het gordijn niet openwaait door de wind. Zoals we al zeiden, overal is aan gedacht.

Ook dit gordijn wordt geleverd inclusief bevestigingsmateriaal en handleiding. Het bevestigen van dit product is dermate eenvoudig dat je binnen enkele minuten al kunt genieten van een huis zonder vervelende vliegen. Ook over de prijs hebben we niets te klagen. Dit is zelfs het meest voordelige product uit onze lijst. Je zou het bijna niet geloven.

Zoek jij dus een hordeur met een lange levensduur maar dan wel voor een aantrekkelijke prijs? Dan is dit zonder twijfel een hele goede keuze voor jou!


4. Deurhor – Vliegengordijnexpert Hulzen – 90×210 cm – Créme

Hier hebben we opnieuw te maken met een product van het merk Vliegengordijnenexpert. Dit gordijn is duurzaam en heeft een uniek design. Steel jij binnenkort ook de show met deze crèmekleurige hordeur?

Dit product is gemaakt van een mix van kunststof en aluminium. De slierten van het gordijn hangen dermate dicht naast elkaar dat er geen vliegend gedierte meer naar binnen kan komen. Met een formaat van 90 bij 210 centimeter is dit gordijn passend in de meeste deuropeningen. Dit product wordt geleverd inclusief ophangstrip waarmee je het gordijn eenvoudig monteert aan de bovenzijde van het kozijn.

In vergelijking met de overige producten is dit een redelijk prijzig vliegengordijn. Toch vinden wij dit gordijn het overwegen waard. Je houdt er niet alleen alle vliegen mee buiten, het heeft ook nog eens een fantastisch design dat zeker bijdraagt aan de sfeer in jouw woning.

Vind je het dus belangrijk dat alle vliegende insecten buiten blijven, maar hecht je toch ook waarde aan design? Dan is de fantastische look van dit gordijn absoluut het overwegen waard.


5. Essential Goods Magnetisch Vliegengordijn – 90×210 cm

We zijn alweer aanbeland bij het laatste product uit onze top vijf. Deze laatste hordeur van het merk Essential Goods is zeker niet de minste. Het hele gezin, inclusief de huisdieren kunnen genieten van dit hoogwaardige product.

Dit betreft wederom een magnetisch model dat zich automatisch sluit nadat je er doorheen bent gelopen. De hordeur is gemaakt van hoogwaardig polyester. Deze heeft dan ook een lange levensduur. Ook de hechtingen zijn van goede kwaliteit en het product is zelfs huisdierbestendig. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de kat zijn nagels erin zet en je het gordijn moet weggooien.

Ook de bevestiging van dit gordijn is een fluitje van een cent met de hiervoor meegeleverde producten. De pret kan dus meteen beginnen! Ook voor de prijs hoef je het niet te laten. Deze is namelijk zeer redelijk, vooral wanneer je alle fantastische eigenschappen van dit product in ogenschouw neemt.

Zoek jij een eenvoudig doch stevige hordeur tegen vliegen, die ook nog eens huisdiervriendelijk is? Overweeg dan zeker dit product van Essential Goods. Wat ons betreft is dit gordijn namelijk zeker essentieel!

.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *