TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Beste tuinboek

Ben je op zoek naar de beste tuinboek van dit moment? In dit artikel ga ik het hebben over de beste tuinboeken. Het zoeken naar de juiste boek voor jou kan vrij lastig zijn, want alleen op bol.com zijn er al zo’n 17.000 boeken over de tuin te koop. Ik heb besloten om een Top 5 te maken, zodat het voor jou makkelijker kiezen wordt. Deze boeken moet je echt gelezen hebben!


Beste tuinboeken van 2024

  1. Stek je plant – Iris van Vliet
  2. Droom Planten – Piet Oudolf
  3. Duurzaam Tuinieren – Anne Wieggers
  4. Mijn moestuin – Wim Lybaert
  5. De onderwereld van de tuin – Romke van de Kaa

1. Stek Je Plant

Stek je plant is een boek die gaat over (je raad het al) planten stekken. Schrijver Iris van vliet (Mama botanica) is een bekende plantenblogger. Ze haalt op YouTube meer dan 1 miljoen views, en heeft al meer dan 65.000 volgers op Instagram. In deze tuinboek leer je de belangrijke stekmethodes, met erg mooie foto’s. Wat ik zo leuk aan deze tuinboek vind, zijn alle tips die er in worden besproken. Met het boek wilt ze iedereen inspireren om zich te omringen met alle mooie planten. Dit is echt de stekjes bijbel die je moet hebben.


2. Droomplanten

Dit boek is gemaakt door de auteurs Piet Oudolf & Henk Gerritsen. Piet oudolf is een bekende en veelgevraagde tuinarchitect. De eerste editie van droomplanten (1990), was een erg groot succes. Het boek zorgde toen voor een revolutie in de wereld van tuinarchitecten. Ook vandaag de dag doet dit boek het weer erg goed! Met op bol.com 4.8 sterren en allemaal positieve reacties, is deze tuinboek ook echt een must. Het boek is vooral bedoelt voor mensen die van een bijzondere natuurlijke tuin houden. In het boek omschrijft hij niet alleen de planten, maar hij laat ook zien welke combinaties goed zijn. Recensies vinden dit een echte aanrader.


3. Duurzaam tuinieren

Wil jij iets aan het klimaat doen? Dan is Tuinieren erg geschikt voor jou. En vooral dit boek. Het boek gaat namelijk over Duurzaam tuinieren. Wat kun je nou allemaal verwachten van dit boek? Deze tuinboek is, bedoelt voor zowel ervaren tuiniers als voor beginners. Het maakt niet uit of je een grootte tuin hebt of een klein balkonnetje. Duurzaam tuinieren begint bij dit boek. Het boek staat bomvol tips die jij direct kunt toepassen. Zoals je ziet staat er op de cover “De beste tuintips van Anne”, ik vind dat ze erg goede tips geeft! Ze schrijft lekker vlot en met veel humor. Start vandaag nog met het redden van het klimaat!


4. Mijn moestuin

Droom jij ervan om een eigen moestuin te hebben? Veel mensen weten niet waar ze precies moeten beginnen, maar willen toch prachtige groenten of fruit in hun tuin. Mijn Moestuin is een tuinboek voor beginners en experts over moestuinen. In het boek vind je de beste tips van Wim. Wim deelt zijn jarenlange ervaringen allemaal in 1 tuinboek. Ook zit er bij het boek een moestuinkalender, zodat je precies weet wanneer je iets kunt planten. Ben jij klaar om je eigen groente en fruit te kweken?


5. De onderwereld van de tuin

De onderwereld is misschien wel een ander tuinboek dan dat je gewent bent, maar het is erg interessant. Romke van de Kaa Heeft zich namelijk verdiept in de wereld van larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Tuurlijk weet je dat al deze levens in de grond verdiepen, wat je niet wist, is dat ze ook druk aan het communiceren zijn met elkaar. Misschien is er wel meer tuin onder de grond, als op de grond? Leer meer over de levens onder de grond met dit vlot geschreven boek!

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *