TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Hoe werkt een zwembadpomp? Alles wat je moet weten over de zwembadpomp

Hoe werkt een zwembadpomp nu precies en kan een zwembadpomp aan tijdens het zwemmen? Al deze vragen en meer hebben wij voor jou uitgezocht. Met dit artikel wordt jij een echte expert van zwembadpompen. Lees dus snel verder.

Een zwembadpomp houdt je zwembad mooi schoon en blauw. Dit komt omdat een zwembadpomp constant voor circulatie zorgt in je zwembad. Hierdoor hebben algen en bacteriën geen kans om te groeien in je zwembad. Het neemt water tot zich en filtert daarmee alle haren, gras, zand etc. Water wat gefilterd is pompt de zwembadpomp weer terug in het zwemwater. Zo heb jij altijd schoon en helder water. Een zwembadpomp in combinatie met chloor is trouwens ook echt goud waard. Met chloor hoef je nog minder te doen aan je zwembadwater.


Veelgestelde vragen over de zwembadpomp

Kan een zwembadpomp tegen regen?

Een zwembadpomp kan gewoon tegen de regen. Je kunt de pomp ook gewoon aan laten staan in de regen. Sommige mensen maken gebruik van een transformator, die moet wel droog staan. Maar voor de zwembadpomp is regen geen enkel probleem!

Moet een zwembadpomp altijd aan staan?

Nee een zwembadpomp hoeft niet altijd aan te staan. We hebben een artikel geschreven waarin je een tabelletje ziet met hoe vaak en hoe lang jouw zwembadpomp aan moet staan. Bekijk hier hoelang en hoe vaak een zwembadpomp aan moet staan.

Kan een zwembadpomp aan tijdens het zwemmen?

Het is geen enkel probleem om te zwemmen terwijl de zwembadpomp aan staat. Een zwembadpomp neemt wel water tot zich en spuit het daarna weer in het water. Zorg er dus goed voor dat er niets in komt qua losse touwtjes of zo. Je kunt dus gewoon zwemmen met de zwembadpomp aan.

Wat verbruikt een zwembadpomp per jaar?

Gemiddeld draait een zwembadpomp 1172 uur per jaar. Dus een zwembadpomp van 1pk (0.736 kW) verbruikt ongeveer 300 euro per jaar. Benieuwd naar wat jouw zwembadpomp nu precies verbruikt per jaar? Bekijk hier onze benadering, berekeningen en tabel van het verbruik van een zwembadpomp.

Welke zwembadpomp is het beste?

Onze experts hebben verschillende zwembadpompen vergeleken. Daar kwam een winnaar naar boven. Namelijk de Intex Krystal Clear Filtercartridge. Bekijk hier onze volledige top 5 beste zwembadpompen van 2024.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *