TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Welke plant is dit? 5 beste apps die planten herkennen

Welke plant is dit? Is dat een vraag die je jezelf vaak Stelt? Of vind je het super vervelend als je niet weet wat voor soort plant iets is? Daar is nu een oplossing voor. Er bestaat tegenwoordig namelijk plant herkennings apps. Hoe handig is dat dan! Je maakt een foto van een plant, scant het in op de app en hij herkent welke plant het is. De vraag “welke plant is dit?” is vanaf nu verleden tijd. Ik vond dit zo gaaf. Dat ik maar een lijstje ben gaan maken over de beste plant herkennings app.

Dit zijn de 5 beste “welke plant is dit” apps van 2024:


1. Pl@ntNet: Automatisch plant herkennen app

Pl@ntNet is een app die voor zowel Android als voor Apple gebruikers te gebruiken is. Het is een systeem gebaseerd op het herkennen van een plant op een afbeelding. Om te zorgen dat dit werkt moet je wel een afbeelding van hoge kwaliteit gebruiken. Maar wat is dan een goede foto?

Zoom in op één bloem en klik om het beeld te focussen op die plant. Een goede foto staat 1 plant op, is scherp, staan geen vingers op en heeft een neutrale of natuurlijke achtergrond. Dus maak de foto niet van ver af en met teveel andere objecten op de foto. En je kunt de plant ook niet vasthouden als je hem op de foto zet. Dan zie je je hand en niet de plant. Zo kan de app de plant op jouw foto identificeren.


2. PictureThis

Identificeer planten, bloemen, onkruid en bomen met deze app en ontvang er ook nog handige details bij over de plant. Hij is in staat om meer dan 10.000 plantensoorten te identificeren met een nauwkeurigheid van 98%. Dit is beter dan de meeste menselijke experts. Je hebt nu de hele kennis over planten, geleerd van experts en specialisten, binnen handbereik!

De belangrijkste kenmerken van deze app zijn dat je meer over planten kunt leren en over de hele wereld mooie foto’s kunt zien die mensen hebben gemaakt van planten. Je krijgt suggesties en advies van tuin- en tuinbouwspecialisten. De verzorgingstips en waterherinnering, helpen jou om voor je eigen planten te zorgen. En je kunt je foto’s die je maakt van de planten delen met de groeiende gemeenschap van plantenliefhebbers!


3. PlantSnap: Leer elke plant kennen

Identificeer gelijk allerlei soorten planten, overal in de wereld! Ze kunnen snel worden herkend door deze app. Er is zelfs een kaart, waar je locaties van planten kunt vinden, foto’s kunt bekijken en informatie kunt bestuderen. Je maakt opnieuw kennis met de natuur om je heen en je krijgt meer te weten over de planten in je omgeving. Ook kun je exotische planten over de wereld ontdekken.

Identificeer bomen en andere planten door een foto te maken. Er bevinden zich momenteel meer dan 585.000 planten in de database. Alle planten over de hele wereld zijn er te vinden.


4. iNaturalist: Herken planten en dieren

Observeer planten en dieren samen met je vrienden! INaturalist helpt je om de planten en dieren om je heen te determineren. Zo kom je in contact met een gemeenschap van meer dan 400.000 wetenschappers en naturalisten die je kunnen helpen om meer te leren over de natuur als je dit graag wil! Ook help je wetenschappers die werken om de natuur beter te begrijpen, door je data te delen. Ook kun je suggesties en determinaties van anderen ontvangen over wat je hebt gezien. En jij kunt ook andere mensen helpen, die ook met de vraag zitten “welke plant is dit dan?”


5. LeafSnap

Als je een plant ontdekt, en maar niet het geslacht kunt ontdekken, hoef je door deze app niet meer uren op het internet te zoeken. Je kunt er een foto van maken en de app het werk voor je doen. De app herkent namelijk op dit moment 90% van alle bekende soorten planten en bomen. Ook kun je meer over deze planten en bomen leren en kun je foto’s zien van planten van over de hele wereld. Je hebt directe toegang tot een enorme planten database ie constant leert en informatie eraan toevoegt over nieuw ontdekte plantensoorten.

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *