TuinBoel.nl

De beste tuinartikelen van 2020 – 2023

Wat kost een opblaasbare jacuzzi aan stroom?

Wat kost een opblaasbare jacuzzi nou precies aan stroom? Dit is een vraag die je waarschijnlijk nog tegenhoud om een jacuzzi te kopen. Ik ga je in dit artikel daar het antwoord op geven. Heb je al wel gekeken naar de top 10 beste jacuzzi’s?


Wat kost een opblaasbare jacuzzi per dag?

Dit is een lastige vraag die afhankelijk is van enkele factoren die ik hieronder bespreek. Met regelmatig gebruik zal dit echter rond de €1,50 per dag zijn. Verder zal ik in dit artikel ook wat leuke tips geven, zodat jij je energiekosten kan besparen!


Belangrijke factoren: Stroomkosten

Een jacuzzi heeft energie nodig om te verwarmen en om waterstralen te bedienen, en energie is niet gratis. In feite zul je merken dat je energiekosten de grootste voortdurende financiële verplichting zijn. Dit betekent dat je jacuzzi je nog lang na de eerste uitgave geld zal blijven kosten. Hoeveel kun je dus verwachten dat je elk jaar moet betalen voor de energie die nodig is om je opblaasbare jacuzzi te laten draaien? Hier zijn de belangrijkste factoren die moeten worden afgewogen om de werkelijke kosten te bepalen.

 • De grootte van je jacuzzi – een van de factoren waarmee je rekening moet houden is de grootte van je jacuzzi. Het is logisch dat er meer energie nodig is om een grotere jacuzzi te verwarmen.
 • Jacuzzi positie – als je jacuzzi binnenshuis is, hoef je misschien minder geld uit te geven aan het verwarmen van het water. Dit komt omdat de luchttemperatuur beter zal worden gecontroleerd en warmer zal zijn. Als je jacuzzi buiten staat, wordt hij blootgesteld aan wind, regen, kou. Een spa met weinig beschutting heeft meer energie nodig om het water te verwarmen en dat verhoogt de kosten.
 • Isolatie – sommige jacuzzi’s hebben een geïsoleerde vloerkuip of deksel. Deze kunnen je energiekosten verlagen, omdat de warmte beter wordt vastgehouden in de tub. Een deksel is vooral belangrijk, omdat de warmte stijgt en snel zal ontsnappen zonder dat er een deksel op zijn plaats zit.
 • Omgevingstemperatuur – als je je jacuzzi binnenshuis gebruikt, zoals ik al zei, hoef je minder energie te besteden aan het verwarmen van het water. Als je een jacuzzi buiten hebt, speelt de luchttemperatuur een rol in hoeveel energie je nodig hebt om het water warm te houden. Als je de jacuzzi alleen in de zomer gebruikt, hoef je minder aan de verwarming te besteden, maar als je hem in de winter gaat gebruiken, zul je meer moeten uitgeven.

11 Tips om geld te besparen voor je stroomkosten

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om te proberen de kosten van het runnen van uw opblaasbare jacuzzi te beperken. Hier zijn een paar tips

 1. Kies waar mogelijk voor een kleinere jacuzzi. Dit zal de hoeveelheid water die nodig is en de hoeveelheid elektriciteit die nodig is om het water te verwarmen verminderen.
 2. Kies een jacuzzi met een geïsoleerde vloerkuip en een geïsoleerde afdekking. Dit zorgt ervoor dat het water tussendoor zoveel mogelijk op temperatuur blijft.
 3. Gebruik de jacuzzi binnenshuis of in een beschutte ruimte waar het water niet wordt blootgesteld aan de buitenelementen. Dit vermindert de hoeveelheid elektriciteit die nodig is om het water warm te houden.
 4. Gebruik je jacuzzi alleen buitenshuis in de zomer als de luchttemperatuur warm is. Dit vermindert de energie die nodig is om het water te verwarmen.
 5. Kies een goedkope energieleverancier. Om de zoveel tijd moet je op een prijsvergelijkingssite kijken welke de meest betaalbare energieleverancier in je omgeving is. Dit kan je helpen om de kosten van je energiefactuur over de hele linie te verlagen.
 6. Houd de boiler tussendoor geactiveerd als je van plan bent hem regelmatig te gebruiken.
 7. Koop de chemicaliën in een bundel om de kosten op de lange termijn te verlagen.
 8. Houd de filters schoon door ze na elk gebruik of minstens één keer per week te spoelen. Dit verlengt hun levensduur en maakt de pomp nog efficiënter.
 9. Beheer de pH-waarden goed. Dit zal je helpen om de hoeveelheid geld die je uitgeeft aan chemicaliën en chloor te verminderen.
 10. Als je opblaasbare jacuzzi een stroombesparende timer heeft, maak er dan gebruik van. Dit zorgt voor de beste kostenefficiëntie van je jacuzzi door stroomverspilling te voorkomen.
 11. Houd de wanden van de jacuzzi schoon. Dit zal niet alleen de levensduur verlengen, het zal ook betekenen dat je minder chemicaliën moet gebruiken om het bad hygiënisch te houden.

Volg deze deskundige tips en je zult in staat zijn om de kosten van het runnen van je opblaasbare jacuzzi tot een minimum te beperken. Misschien vind je deze 9 tips ook interessant: 9 Tips om geld te besparen met je opblaasbare jacuzzi

Was dit artikel behulpzaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *